Marhaba! Op negen uur vliegen van Nederland worden reizigers in het Sultanaat Oman ondergedompeld in een wereld van 1001 Nachten. Het land aan de Indische Oceaan speelde ooit een sleutelrol in de ontwikkeling van handelsroutes over zee tussen Azië, Oost-Afrika en Europa. Vandaag de dag is het rijke culturele erfgoed aangevuld met moderne, duurzame ontwikkelingen.
Bezoekers kunnen zich verheugen op meer dan 5.000 jaar geschiedenis, vijf UNESCO Werelderfgoed-locaties en vele culturele bezienswaardigheden zoals het indrukwekkende Royal Opera House en de Grote Moskee van Sultan Qaboos in de hoofdstad Muscat. Daarnaast biedt Oman verschillende natuurlijke rijkdommen: de meer dan 3.000 kilometer lange kuststrook herbergt droomstranden voor verschillende watersporten, dramatische kliffen en markante uitkijkpunten om zeeleven te spotten, zoals dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Het enorme Hajar gebergte doorklieft het binnenland - met 3.075 meter is Jabal Shams de hoogste berg op het Arabisch schiereiland; Jabal Akhdar daarentegen is betoverend met zijn hangende tuinen. Weelderige oases, verborgen wadi's en metershoge zandduinen nodigen outdoor-liefhebbers uit tot activiteiten als klimmen en wandelen. Diverse specerijen en smaken typeren de veelzijdige keuken van het land.
De authentieke Arabische sfeer, het overweldigende landschap, prachtige stranden en baaien, weelderige oases, levendige markten (soeks), ongerepte duikspots (voor papa's en mama's), culturele bezienswaardigheden en internationale sportevenementen: Oman betovert kleine en grote bezoekers! Oman heeft een rijke historie, mooie cultuur en prachtige natuur. Bovendien is het een veilige reisbestemming en daarom is Oman met kinderen een goede keuze. Een combi van geschiedenis & cultuur, landschap & natuur, sport & avontuur. Dat is wat je kunt verwachten op het continent waar Afrika en Azië elkaar ontmoeten.
Dhofar in het zuidwesten van Oman wordt beschouwd als de bakermat van de wierook. De meeste reizigers bezoeken de regio vanwege de prachtige zandstranden. Echter is een kijkje in het binnenland ook de moeite waard. Hier vind je de droge vallei van Wadi Dawkah, waar meer dan 5.000 exemplaren van de Arabische wierookbomen groeien. Deze vallei is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed, samen met andere bezienswaardigheden zoals de oude havens langs de wierookroute in Dhofar.
Vroeger liep de handelsroute van Oman via Jemen en Saoedi-Arabië langs de Rode Zee, naar Petra in Jordanië tot Alexandrië in Egypte. De wierookhandel zorgde dan ook voor goede welvaart in Dhofar. Zo gaven de Wijzen het pasgeboren kindje Jezus wierook cadeau, samen met goud en mirre. Maar wierook was ook erg populair bij farao's uit het oude Egypte en de keizers van het Romeinse Rijk. Tot op de dag van vandaag is de handel van wierook een belangrijke economische sector voor de regio, samen met het toerisme.