Vakantie Midden-Oosten met kinderen

Reizen in het Midden Oosten met je gezin

Oman

Marhaba! Op negen uur vliegen van Nederland worden reizigers in het Sultanaat Oman ondergedompeld in een wereld van 1001 Nachten. Het land aan de Indische Oceaan speelde ooit een sleutelrol in de ontwikkeling van handelsroutes over zee tussen Azië, Oost-Afrika en Europa. Vandaag de dag is het rijke culturele erfgoed aangevuld met moderne, duurzame ontwikkelingen.

UNESCO Werelderfgoed

Bezoekers kunnen zich verheugen op meer dan 5.000 jaar geschiedenis, vijf UNESCO Werelderfgoed-locaties en vele culturele bezienswaardigheden zoals het indrukwekkende Royal Opera House en de Grote Moskee van Sultan Qaboos in de hoofdstad Muscat. Daarnaast biedt Oman verschillende natuurlijke rijkdommen: de meer dan 3.000 kilometer lange kuststrook herbergt droomstranden voor verschillende watersporten, dramatische kliffen en markante uitkijkpunten om zeeleven te spotten, zoals dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Het enorme Hajar gebergte doorklieft het binnenland - met 3.075 meter is Jabal Shams de hoogste berg op het Arabisch schiereiland; Jabal Akhdar daarentegen is betoverend met zijn hangende tuinen. Weelderige oases, verborgen wadi's en metershoge zandduinen nodigen outdoor-liefhebbers uit tot activiteiten als klimmen en wandelen. Diverse specerijen en smaken typeren de veelzijdige keuken van het land.

Oman betovert

De authentieke Arabische sfeer, het overweldigende landschap, prachtige stranden en baaien, weelderige oases, levendige markten (soeks), ongerepte duikspots (voor papa's en mama's), culturele bezienswaardigheden en internationale sportevenementen: Oman betovert kleine en grote bezoekers! Oman heeft een rijke historie, mooie cultuur en prachtige natuur. Bovendien is het een veilige reisbestemming en daarom is Oman met kinderen een goede keuze. Een combi van geschiedenis & cultuur, landschap & natuur, sport & avontuur. Dat is wat je kunt verwachten op het continent waar Afrika en Azië elkaar ontmoeten.

Betoverende rozen en traditionele irrigatie

In het hart van Oman's woestijnlandschap ligt een ingenieus irrigatiesysteem, bekend als 'Aflaj'. Dit systeem, daterend uit 2.500 voor Christus, voedt dorpen en steden met water uit ondergrondse bronnen, bergmeren en groene wadi's. Dit eeuwenoude netwerk van kanalen van kilometer lengte ondersteunt een rijke landbouw, met producten variërend van rozen tot dadels en granaatappels. Bezoekers kunnen genieten van lokale delicatessen zoals dadels, bessen en walnoten, allemaal voortkomend uit de vruchtbare grond die door het Aflaj-systeem wordt bevloeid.

Een uniek fenomeen in Oman is ook de bloei van de inheemse Damascus roos op Jebel Akhdar, de 'groene berg'. Van maart tot mei transformeert de berg in een zee van roze. Lokale plukkers oogsten de bloesems zorgvuldig, waaruit kostbaar rozenwater wordt gedestilleerd. Dit ingrediënt verrijkt Oman's nationale dessert 'Halwa' en wordt ook gebruikt in parfums en spa-behandelingen. Reizigers kunnen deelnemen aan rozenoogst-excursies, waarbij ze het volledige productieproces van rozenwater ervaren. Ontspannende wandelingen langs de kanaalpaden van de Falaj en luxe spa-behandelingen met rozenessenties bieden een unieke ervaring.


Ontdek Muscat: de hoofdstad van Oman
0
Ontdek Muscat: de hoofdstad van Oman

Mireille Steegmans

Ontdek Muscat: de hoofdstad van Oman
Nice to know voor een prachtige vakantie in Oman
0
Nice to know voor een prachtige vakantie in Oman

Mireille Steegmans

Nice to know voor een prachtige vakantie in Oman
Deze hidden gems van Oman horen op je family bucketlist
0
Deze hidden gems van Oman horen op je family bucketlist

Mireille Steegmans

Deze hidden gems van Oman horen op je family bucketlist