Rondreis Jordanië met kinderen
Jordanië
Mireille Steegmans
Jordanië
02/27/2020
2 min

Jordanië is een paradijs voor avontuurlijke gezinnen

02/27/2020
2 min

Jordanië is een paradijs voor gezinnen die een was ander willen ontdekken. Amman, Wadi Rum, Petra, Jerash en nog veel meer pareltjes om te ontdekken. Ik neem je mee langs een aantal highlights.

Wat is leuk in Jordanië met kinderen?

Woestijnkastelen

In de woestijn ten oosten van Amman liggen verschillende woestijnkastelen, die merendeels in de zevende en achtste eeuw gebouwd zijn. De functie van de bouwwerken, die een mooi voorbeeld zijn van de vroege islamitische kunst en architectuur, was verschillend: sommigen waren een vesting, terwijl anderen dienden als jachtpaviljoen met badhuis. Ook werden ze gebruikt als ontmoetingsplaats voor de kalief en lokale bedoeïenenleiders. Bezoek met de Jordan Pass bijvoorbeeld het UNESCO-badhuis van Quseir Amra of Qasr Mushatta.

Jerash

A Rome away from Rome: Zo’n vijftig kilometer ten noorden van Amman ligt één van de best bewaarde voorbeelden van Romeinse architectuur buiten Italië: Jerash, in de Romeinse tijd bekend als Gerasa. De straten met zuilenrijen, tempels bovenop heuvels, het forum, theaters, pleinen, baden, fonteinen, stadsmuren en torens zijn nog in uitstekende staat. Je ziet de Romeinen er bijna rondlopen!

Jordanië met kinderen

Madaba, stad van de mozaïek

Deze stad staat ook wel bekend als ‘Stad van de Mozaïek’. Het stadje met prachtige Byzantijnse en Umayyadse mozaïeken is de trotse eigenaar van de wereldberoemde mozaïeken kaart van Jeruzalem en het Heilige land, stammend uit de zesde eeuw. Met twee miljoen stukjes gekleurde stenen toont de kaart heuvels, valleien, steden en dorpen tot aan de Nijl Delta. Met je Jordan Pass bezoek je het archeologisch museum en het archeologisch park.

Madaba Jordanië

Aqaba kasteel

In Aqaba geniet je van de prachtige stranden, het helderblauwe water van de Rode Zee en de kleurrijke onderwaterwereld. Maar daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het kasteel van Aqaba! Dit Kasteel van de Mammelukken werd in de veertiende eeuw gebouwd en was het vertrekpunt van de legendarische Britse officier T.E. Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia, voor de Arabische opstand (1916-1918).

Aqaba kasteel Jordanië

Leren koken als een grootmoeder bij Beit Sitti

De bruisende hoofdstad Amman is absoluut een bezoek waard. Vanaf de Citadel met imposante torens heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je vindt er opgravingen uit de Romeinse, Byzantijnse en vroeg islamitische tijd. Sla ook zeker het Romeinse theater niet over, dat op één van de zeven heuvels pronkt. Daar is plek voor zo'n 6000 mensen en ook vandaag de dag worden er zo nu en dan voorstellingen gegeven. Als je echt iets bijzonders wilt doen in Amman, ga dan naar kookschool Beit Sitti in Amman. Met kinderen die van koken houden heb je echt een geweldige ervaring hier. Vraag even naar de mogelijkheden voor gezinnen om misverstanden te voorkomen en om verwachtingen duidelijk te maken. 'Beit Sitti' is vrij vertaald: koken zoals je grootmoeder en dan weet je waarschijnlijk wel genoeg over de kwaliteit die je kunt verwachten.

Wat kun je eten in Jordanië met kinderen?

Genoeg! Uit eten in Jordanië met kinderen is een feestje en dat komt vooral door de prachtige producten die er worden gebruikt in de gerechten. Wij nemen je mee, zodat je weet wat je kunt verwachten met je kinderen. Wij eten zelf graag uit verschillende keukens en onze kleuter is inmiddels niet anders gewend. Natuurlijk heeft hij zijn voorkeuren, maar hij hoeft zeker geen kipschnitzel, friet en erwtjes/worteltjes als hij mee uit eten gaat. Sushi (vooral de garnalen!), rijst met een goede curry en zeker ook Libanees eten zijn favoriet. Gelukkig horen we om ons heen dat deze trend bij andere gezinnen doorzet en daar zijn wij blij om!