Leuke tips voor Spanje met een peuter
Spanje
Mireille Steegmans
Spanje
06/07/2021
2 min

Spanje, 100% familyproof en perfect met een baby of dreumes

06/07/2021
2 min

Om meteen met de deur in huis te vallen: de voorzieningen zijn in heel Spanje goed voor families en het land is veilig. Of je nu in de grote steden bent of in kleine dorpen, overal zie je hoe sociaal de Spanjaarden zijn en dat merk je ook direct als je naar een park, museum, hotel of restaurant gaat. Spaanse kinderen worden opgevoed in het restaurant wordt er wel eens gezegd en dat klopt wel. Kinderen zijn er tot 's avonds laat altijd bij in Spanje en de Spanjaarden houden ervan om veel buitenshuis te zijn.

Spanje met een baby, de eerste benodigdheden

Maak je in Spanje geen zorgen om praktische zaken als babykleding, luiers en voeding. Een aantal extra rompers of kinderkleding is zo te koop bij de Spaanse Prénatal en bij Chicco. Dit zijn de twee marktleiders in Spanje op het gebied van baby- en kinderproducten. De lokale 'El Corte Inglés department store' is ook een bezoekje waard en heeft veel.

Babyhapjes, luiers, melk voor baby's en andere standaard babyproducten zijn in Spanje in de supermarkt en bij de drogisterij gewoon te koop in alle soorten en maten. De keuze kan wel meer beperkter zijn dan in Nederland, biologische babyproducten zijn er nog minder te koop dan in Nederland. Grote supermarkten hebben wel meer biologische producten voor kinderen.

Kinderstoelen en kindermenu's

Spaanse restaurants hebben niet vanzelfsprekend een kinderstoeltje, speciale kindermenu's of voorzieningen om een kind te verschonen. Natuurlijk is het anders op de toeristische plekken, maar op de wat meer onontdekte plekken waar wij graag komen improviseren ze gewoon wat meer. 

In de meeste bars vinden ze het geen probleem om een fles melk voor een baby op te warmen en dat is zeker niet vanzelfsprekend. In Wales merkten wij bijvoorbeeld met onze dreumes dat restaurants vanwege wetgeving geen flessen en hapjes zomaar opwarmen. 

De toeristische resorts en hotels aan de kust en op eilanden hebben uiteraard dus wel alle voorzieningen voor kinderen. In de grote winkelcentra zijn er gewoon voorzieningen om kinderen te verschonen en natuurlijk zijn de meeste ouders al creatief in het vinden van een geschikte plek om een luier te verschonen. Bedenk je dat de Spanjaarden zelf het ook prima redden zonder alle uitgebreide voorzieningen die we in Nederland vaak wel gewend zijn.


Van thuis meenemen kan slim zijn

Verse melk -als je kindje dat al drinkt- is ook niet overal verkrijgbaar. Als je iets specifieks nodig hebt of aan een bepaald merk bent gebonden voor je baby of dreumes dan is het aan te raden om de producten zelf mee te nemen vanuit Nederland. Handiger dan een hele speurtocht houden op onbekend terrein. Let op dat er bij de vliegmaatschappijen beperkingen gelden voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Aan boord is het wel altijd mogelijk om wat te drinken te vragen voor je kind en een flesje met drinken konden wij altijd zonder problemen meenemen.