Vakantie in Duitsland met kinderen

Australië met kinderen, reisinspiratie en tips

Op zoek naar de kangoeroes

Een rondreis door Australië met kinderen, wie droomt daar niet van? Prachtige natuur, koala's, kangoeroes en no worries! Australië is geweldig voor gezinnen. Down Under met je gezin  is een feestje! Inclusief overstappen, wachttijden en transfers ben je ongeveer 30 uur kwijt om naar Sydney in Australië te vliegen. Neem dan ook de tijd om dit prachtige land goed te zien. Australië is een heel toegankelijk land voor gezinnen, je kunt je er met het openbaar vervoer goed verplaatsen tussen de grote steden. 


Een heel divers landschap

Australië heeft één van de meest onderscheidende natuurlijke plekken ter wereld met enorm veel variatie in de natuur. Je ziet in Australië zowel oude regenwouden als met sneeuw bedekte bergen. Rode woestijnen en helder water met witte zandstranden. Je hebt de mogelijkheid om in Australië met kinderen dicht bij de natuurlijke habitat van dieren te komen. Heel bijzonder!


Op avontuur in Sydney

Vaak is Sydney het startpunt van een rondreis door Australië met kinderen. Reis in ongeveer 15 minuten van het Airport naar het centrum met de Sydney Airport Link Train, neem een taxi (of Uber), pak de shuttle (goedkoper dan de trein) of regel een transfer via je accommodatie of reisagent. Naast de highlights die natuurlijk het meest bekend zijn is het moderne Sydney ook een heerlijke stad om in te gaan verdwalen!

Rondreizen in Australië met kind

Rondreizen in Australië

Georganiseerd naar Australië gaan met je gezin is een goede optie, maar het is ook prima te doen om zelf alles te regelen. Wel is het slim om e.e.a. vooraf al vast te leggen, anders ben je daar ter plaatse (te) veel tijd mee kwijt. Australië heeft veel te bieden op het gebied van natuur, wandelen, stranden en de grote steden zijn zeker een bezoek waard. Maak keuzes als je hier naartoe gaat, want er zijn zo veel mogelijkheden. Een visum voor Australië krijg je 'on arrival'.

Australië met kinderen is voor mij verrassend veelzijdig! Heel veel natuur, veel zee, zon, strand en onderwaterleven, maar ook genieten van grote wereldsteden met daarin cultuur vermengd met natuur (veel botanische tuinen) en ook nog wat prille historie!

Daphne van Rijnsoever

Sydney met kinderen

Sydney met kinderen

Wat kun je verwachten in Sydney met kinderen? Veel fijne speeltuinen, waterparken, hele hoge gebouwen en niet heel onbelangrijk: gratis musea. Je kunt hier met gemak een week of langer vertoeven, de mogelijkheden zijn eindeloos voor zowel peuter, kleuters, oudere kinderen en ook tieners. Je kunt het beste een accommodatie boeken in Sydney CBD (Sydney Central Business District). Dit is centraal gelegen waardoor je het meest flexibel bent. Je kunt van hieruit zelfs lopend heel veel highlights zien. Ga minimaal naar Circular Quay, loop de Bondi to Bronte Coastal Walk, neem de ferry naar Manly en picknick in de Royal Botanic Gardens met je kinderen.

Grand staircase Paronella Park

Genieten van de prachtige natuurparken

Eén van de bijzondere natuurparken van Australië is Tropical Sky Walk met haar leuke paadjes en  uitzicht over de boomtoppen. Naast de prachtige natuur zijn er nog een aantal dieren in Australië die zeker de aandacht trekken. Ga naar het westen van Australië om oog in oog te staan met een quokka, de schattigste dieren van het land die een stuk minder bekend zijn dan kangoeroes en koala's. Quokkas zijn miniatuurwallaby's, met ongeveer de grootte van een huiskat.  

Selfdrive Australië met kinderen

Selfdrive Australië, ga naar Great Ocean Road

Great Ocean Road mag niet ontbreken tijdens je selfdrive in Australië met het gezin. Ruige rotspartijen, heerlijke speeltuintjes aan het water, genieten van de mooie natuur en natuurlijk koala's spotten. Wij hebben dé plek waar je niet in de rij staat met heel veel andere toeristen. Start je selfdrive in Geelong, de tweede stad van Victoria .


TIP!  Zorg dat je genoeg contanten op zak hebt! Bankpassen werken bijna nergens en wij moesten meestal met onze creditcard geld opnemen of betalen.

Whitsundays met kinderen

Roadtrippen door Queensland, inclusief Whitsundays

Snorkelen bij de Whitsundays, als je de foto's ziet dan staat dit met stip op nummer 1 op je bucketlist voor Australië met kinderen. De eilandengroep is een plaatje in combinatie met Rockhampton Zoo, kangoeroes zoeken, Hervey Bay, Fraser Island en natuurlijk het 

Maryborough van Mary Poppins.

Naar het Great Barrier Reef met een peuter

Tropisch Cairns en het Great Barrier Reef

Trinity Beach in de buurt van Cairns is de perfecte uitvalbasis voor een bezoekje aan het Great Barrier Reef. Je ziet van hieruit de Coral Sea waarin het befaamde Great Barrier Reef te vinden is. Het is bovendien een geweldige plek om prachtige zandkastelen te bouwen met de kinderen. Met kleine kinderen is het niet mogelijk om te gaan snorkelen bij het rif, maar er is een prima alternatief: de semi-sub. Op deze manier kun je toch dichtbij komen en het is bovendien best wel een avontuur voor kinderen. 

Queensland met kinderen

Verborgen parels van Queensland

Een adembenemende blauwe koraalzee, witte stranden en een prachtige onderwaterwereld met koraalriffen. Dat is wat je kunt verwachten in Queensland met kinderen. Queensland wordt de ‘Sunshine State’ genoemd, omdat er 300+ dagen per jaar de zon schijnt. Zeker weten dat je hier zult genieten! Er is echt nog veel meer te beleven hier dan alleen zon, zee en strand. Wat dacht je van watervallen en regenwouden? Het is geweldig om hier met kinderen om ontdekkingsreis te gaan.

Mireilles reistips voor ouders

Er zijn twee keuzes als je naar Australië op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, maar niets is minder waar. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en ondanks dat het zelf organiseren van je trip door Australië een tijdrovende klus is, is het wel ontzettend leuk en goed te doen. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis door Australië.

Ook leuk om te lezen:

arrow_drop_up arrow_drop_down