Zomeravonden en stuntshows bij Avonturenpark Hellendoorn
Overijssel
Mireille Steegmans
Overijssel
02/13/2020
9 min

Zomeravonden en stuntshows bij Avonturenpark Hellendoorn

02/13/2020
9 min

Normaal gesproken zijn wij in de zomervakantie niet veel in Nederland te vinden. Maar met de geboorte van een baby wereldreiziger hebben we besloten om dit jaar voor meer dagjes weg in eigen land te gaan. En daar hebben we vooralsnog geen spijt van! Ook Hellendoorn met haar 30 attracties en leuke shows staat op onze ‘pretpark bucketlist‘. Het Overijsselse pretpark pakt ieder jaar weer uit met tal van vernieuwingen. Zo wordt in het voorjaar Jungle Monster heropent als Jungle Expedition, keren de Sky Pirates terug met hun spectaculaire zomershow en duikt er nog een oude bekende op komend seizoen… Samen met de nieuwe Kareltje & Jasmijn show, de extra avondopenstellingen en diverse parkverbeteringen belooft het een extra avontuurlijk seizoen te worden in Hellendoorn! Kom maar langs… als je durft!

Avonturenpark Hellendoorn klaar voor een nieuw seizoen

Familiepretpark Avonturenpark Hellendoorn is voor ons een aardig eindje rijden. Het weer is prima, iedereen is vrolijk dus het belooft een prima dagje weg te worden. Een dagje pretpark met meer dan 30 attracties, een stunt show, de theatershow van Kareltje en Jasmijn  en het Aquaventura Slidepark. Dus vol goede moed vertrekken wij naar Hellendoorn!

Wat ons al heel snel opvalt bij binnenkomst is dat er bij de ingang van alle attracties heel duidelijk is aangegeven waar kleine kinderen wel en niet in mogen. Gelukkig mag onze kleine wereldreiziger bijna overal in en hij vindt het geweldig, heel anders dan bij ons vorige bezoek aan Hellendoorn toen hij nog geen 1.20 meter was. In eerste instantie zegt hij tegen iedere attractie nee, maar bij nader inzien wil hij zelfs wel in de Donderstenen. Gaaf!

Handig! Er is in Attractiepark Hellendoorn een speciaal gebied voor de allerkleinsten: Dreumesland. Alle attracties dit gebied zijn geschikt voor kinderen tot 120 cm.

Onze eerste indruk

Onze eerste indruk is dat we Hellendoorn lekker overzichtelijk vinden. De afstanden tussen de attracties zijn klein en de wachttijden zijn kort, walhalla met een kind en overzichtelijk voor peuters! We zijn rond het middaguur in het park en wat ons dan wat tegenvalt is dat de prullenbakken op dat moment overal al bijna vol zitten. Verder is er op sommige toiletten geen toiletpapier meer en het is niet echt schoon. Dat is een tegenvaller, opgeteld bij wat puntjes van achterstallig onderhoud en afgebladderde verf. Natuurlijk mag dat de pret niet drukken en de kids hebben er zeker geen last van. Het valt ons echter wel op, maar het is tijd om lekker het park in te gaan!

We hebben uiteindelijk bijna alle attracties zelf getest in Attractiepark Hellendoorn en wat zeker niet mocht ontbreken was het klimmen in de speeltuin van Dreumesland. Lopen over hangbruggen, klimmen in touwen, balanceren op dunne balken en natte voeten krijgen als je niet uitkijkt. De schoenen staan nog te drogen…

Hellendoorn met kleine kinderen

1.20 m, gewoon net even wat gaver

Als je het ons vraagt dan is het aan te raden om met kinderen naar Attractiepark Hellendoorn te gaan die de 1.20 m. aantikken. Waarom? Dan kun je net even wat meer dan de attracties meepikken die voor ons een pretpark juist een pretpark maken. Maar voor kleine kinderen is er zeker best wat te doen! Onder andere de speeltuin, draaimolen, rijdende auto’s, vliegtuigjes, vliegende Dombo en een super glijbaan. Verder is de ontzettend leuke show van Kareltje en Jasmijn geweldige voor kinderen (te zien in weekenden en vakanties ) plus natuurlijk de spectaculaire stuntshow ‘De Drakenridders’ (in het hoogseizoen).

Onze eerste indruk is dat we Hellendoorn lekker overzichtelijk vinden. De afstanden tussen de attracties zijn klein en de wachttijden zijn kort, walhalla met een kind en overzichtelijk voor peuters!

Ben je wel 1.20 m. dan gaat er toch wel een andere wereld voor je open, voor onze kleine wereldreiziger in ieder geval wel want hij houdt wel van actie! De nieuwste attractie Drakennest, de achtbaan Rioolrat, Tornado, Tarantula Magica en nog een aantal andere attracties kunnen we nu samen. Voor ouders die in zijn voor de meest spectaculaire achtbanen is dat natuurlijk super tof. Onze tip zou dus zijn om te wachten met een bezoek aan Attractiepark Hellendoorn wanneer je kid(s) minimaal 1.20 m. zijn en ook echt ergens in durven.

Drakennest in Avonturenpark Hellendoorn

High Dive Stuntshow ‘De Drakenridders’

In het openluchttheater van Attractiepark Hellendoorn is de stuntshow ‘De Drakenridders’ dagelijks te zien om 12.00 uur en om 14.00 uur. Daar willen we natuurlijk naartoe! We staan helaas erg lang (45 minuten) te wachten bij de kassa voor onze tickets dus 12.00 uur is voor ons niet meer haalbaar voor de show. Omdat we de spectaculaire stuntshow toch wel willen zien, besluiten we om er om 14.00 uur naartoe te gaan. We moeten er helaas de rij van de rioolrat achtbaan voor verlaten, want die rij blijkt meer dan 40 minuten te zijn dus wederom halen we het anders niet. Dat zijn toch wel een beetje tegenvallers op een drukkke zomerdag in het pretpark. Het zou fijn zijn als de show wat vaker zou draaien wat ons betreft, zodat je de dag kunt afsluiten met een show bijvoorbeeld.

Tijdens de stuntshow wordt het verhaal van ‘De Drakenridders’ uitgebeeld in de wereld van Hellendra, de gewetenloze draak van de vorig jaar geopende attractie ‘Het DrakenNest’. Hellendra bewaart gestolen waardevolle schatten in een verlaten kasteel en de dappere ridders moeten deze terug veroveren met hun indrukwekkende stunts. De show is geschikt voor de hele familie tot en met 2 september te zien in Avonturenpark Hellendoorn. De kinderen zitten echt op het puntje van hun stoel en kijken hun ogen uit. De stunt met het vuur is erg indrukwekkend en dat geldt ook voor de sprongen van hoogte en een aantal gevaarlijke stunts. Zeker een aanrader om te gaan kijken, maar gooi niet je hele dagplanning om zoals wij dat deden om de show te zien.

High Dive Stuntshow De Drakenridders

Stuntshow De Drakenridders

Stuntshow De Drakenridders Hellendoorn

Aquaventura Slidepark, maximale waterpret!


Van mei t/m september is het Aquaventura Slidepark geopend. Waterratten en glijbaanfans opgelet! Het Avonturenpark biedt iedereen die gek is op water en glijden het unieke outdoor Slidepark. Met 11 waterglijbanen, zandstrandje, ligweide, waterspeelparkje en de lekkerste ijsjes, is het voor jong en oud heerlijk vertoeven in het Slidepark. Het Slidepark telt maar liefst 5.000m2 en kan alleen bezocht worden in combinatie met een bezoek aan het Avonturenpark. De entree is € 3,50. Openingsdagen en -tijden zijn weersafhankelijk. Glijden maar!

Over het algemeen geldt: is het 20 graden of warmer? Dan is het Aquaventura Slidepark geopend in Hellendoorn. De absolute highlight van het park wat ons betreft dus ga naar Attractiepark Hellendoorn als het weer goed is! Je betaalt hiervoor dus wat extra entree, maar dat is de prijs meer dan waard. 11 waterglijbanen waterglijbanen voor jong en oud die op zich al voor een paar uur vermaak zorgen voor echte waterratten. Voor de kleintjes een waterpeeltuintje en ook voldoende te doen. Je vindt in het Aquaventura Slidepark geen zwembad, de glijbanen komen uit in grote waterbakken. Op warme dagen zijn de rijen hier wel echt enorm, logisch natuurlijk. Wel even rekening mee houden.

Onze kleine wereldreiziger is niet weg te slaan bij de glijbanen…nog een keer! Wat voor ons op een gegeven moment vermoeiend wordt, is voor hem één groot feest. Het is niet superdruk, omdat het weer wat minder is dus korte wachtrijen en dat is echt ideaal.

Aquaventura Hellendoorn

Aquaventura Hellendoorn

Zinderende Zomeravonden

Ook dit seizoen organiseert het Avonturenpark weer haar Zinderende Zomeravonden, waarin het park haar deuren extra lang open houdt. Zo kan iedereen extra lang genieten van alle attracties en extra shows. Met een uitgebreid entertainment programma en de unieke avondsfeer, beleven families een bijzonder dagje uit waar nog lang over wordt (na)gesproken. De Zinderende Zomeravonden worden spectaculair afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Dus zet deze avonden snel in je agenda!


Kareltje & Jasmijn

Wij vonden de show van Kareltje en Jasmijn hilarisch, zowel voor ouders als kinderen om heel eerlijk te zijn. Kareltje is als heel wat jaren te zien in Avonturenpark Hellendoorn en dat is niet voor niets. Hij draagt echt deze bijzonder leuke show met zijn humor en enthousiasme. De kinderen worden bij de show betrokken, leven mee en Lucas knapt weer helemaal op. Hij is direct fan en wil dan ook buiten op de foto met Kareltje, Jasmijn en heks Odilia.

Kareltje en Jasmijn

Hellendoorn wordt Heksendoorn in oktober

Houd jij ook zo van griezelen? In oktober is Attractiepark Hellendoorn tot en met Halloween omgetoverd tot Heksendoorn, leuk voor bijvoorbeeld de herfstvakantie. We worden tijdens Heksendoorn in het park begroet door Odelia de Opperheks en ze vertelt ons meteen dat ze een lieve heks is. Dat is een lekkere binnenkomer! Lucas twijfelt even, maar geeft dan een stoere high five en het ijs is gebroken. Op de foto samen met de heks is nog even een stapje te ver, maar eng is ze – zelfs met haar rare kromme neus – helemaal niet. Het hele avonturenpark is in Halloweensfeer, compleet met pompoenen, vogelverschikkers en veel vliegende heksen. Ik verklap niet teveel: ga het zelf zien in oktober!

Al meer dan 15 jaar biedt het Avonturenpark extra Halloween thema-activiteiten aan voor het hele gezin in oktober. Het park is sfeervol aangekleed en bezaait met pompoenen. Plus er zijn speciale activiteiten en de Griezelgrot opent zijn deuren. Opperheks Odelia zwaait tijdens Heksendoorn de scepter over het park en weet de bezoekers op allerlei manieren te vermaken… en te laten schrikken!

Halloween Hellendoorn

Maximaal griezelen in de Griezel Grot

Tijdens ons bezoek in 2016 gaan we naar de Griezel Grot tijdens Heksendoorn. Hopelijk is deze grot er dit jaar weer, want het is serieus lekker griezelen. Niet voor kleine kinderen of bangeriken! We krijgen het advies om hier niet in te gaan met een kind jonger dan 10 jaar. We twijfelen nog even, omdat we geen idee hebben wat we kunnen verwachten. Als de dame die de kaartjes verkoopt zegt dat ze echt nooit meer in de Griezel Grot wil gaan, omdat ze het echt eng vond zijn we overtuigd: niet voor mensen met hartproblemen, kleine kinderen en iedereen die er niet van houdt als de stuipen je op het lijf worden gejaagd. Ik – de held – ben dicht achter Gijs aangelopen in het donker en vond de Griezel Grot gemiddeld eng. Ja, ik schrok een aantal keren enorm, maar vond het vooral erg mooi, goed verzorgd en de moeite zeker waard om in te gaan. Is je kind snel bang, ga hier dan gewoon niet in. Meer ga ik er niet over vertellen.

Wij konden tijdens ons bezoekje aan de Griezel Grot trouwens onze bijna 4-jarige kleuter even laten spelen bij de oppasservice in het kantoor bij de infobalie naast de Griezel Grot. Verwacht geen opvang met meerdere kinderen, maar wel leuke kleurplaten, kleurtjes en een vriendelijke dame die even oppast. Lucas wilde niet meer mee met ons…

Heksendoorn met kleine kinderen: geschikt of niet?

Ik moet eerlijk zeggen dat we van tevoren twijfelden: is Heksendoorn en het hele attractiepark in het thema ‘Halloween’ niet te eng voor onze kleine wereldreiziger van 3,5 jaar? We wisten niet zo heel goed wat we moesten verwachten, maar besloten om toch te gaan. Waarom? De attracties in Hellendoorn zijn ook echt grotendeels voor kleine kinderen, dan zal het toch niet eng zijn? Een goed besluit, het was zeker niet eng voor een kind van 3,5 jaar – afgezien van een paar specifieke attracties en shows – het was een belevenis die indruk heeft gemaakt, omdat het een geweldig leuke dag was!

Tijdens Heksendoorn in Hellendoorn worden er extra Griezelavonden georganiseerd. Je kunt in het donker op zoek gaan naar de griezels in het park en alle attracties zijn geopend tot 20.00 uur. Hou jij niet van griezelen, heksen en andere enge monsters? In het park is een speciale toverstaf te verkrijgen. Als je deze draagt dan zullen alle griezels je met rust laten. Goed geregeld, of niet?

Jungle Expedition

Waar zijn Roger en Geelsnavel? De populaire familieattractie Jungle Monster (1979) heeft een enorme metamorfose ondergaan en opent komend voorjaar als Jungle Expedition – De Vervloekte Schat. In de vernieuwde attractie gaan gasten op zoek  naar de vermiste avonturier Roger die samen met zijn trouwe papegaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle. Bewoners van het jungledorp hebben het avontuurlijke duo voor het laatst gezien toen ze per vliegtuig het dorp verlieten. Ze waren van plan naar de beruchte jungle te reizen en op zoek te gaan naar een oude legende. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Weet jij Roger en Geelsnavel te vinden?