Rondreis Kirgizië boeken
Kirgizië
Mireille Steegmans
Kirgizië
10/05/2023
4 min

Kirgizië, een onvergetelijke reiservaring vol avontuur

10/05/2023
4 min

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring met je kinderen? Urs, Sonja, en hun kinderen Lukas (13) en Lena (10) uit Zwitserland delen graag hun avontuurlijke reis naar Kirgizië met jou, ik interviewde hen voor dit blog. In Kirgizië draait alles om de prachtige natuur, want het land heeft een beperkt aantal oude steden en culturele bezienswaardigheden. Als jouw gezin houdt van actieve avonturen en geniet van buiten zijn, dan is Kirgizië de perfecte bestemming. Tijdens je gezinsreis mag je het slapen in yurts en spelen met lokale kinderen niet missen, net als het proeven van lokaal eten en kennismaken met de gewoonten van het land natuurlijk. Lees mee en laat je verrassen!

Zwemmen in het Issyk-Kul meer

Op avontuur in Kirgizië met je gezin

Dit leuke Zwitserse gezin kan ik zeker wel reken tot de categorie ‘doorgewinterde reiziger. Europa, Australië, een deel van Azië en Midden-Amerika, het zijn allemaal geen onbekende werelddelen voor dit gezin dat over het algemeen kiest voor het zelf regelen van hun gezinsreizen. Ze houden ervan om rond te reizen en niet continu op één plek te verblijven, het genieten met de kinderen en samen tijd doorbrengen staat voorop voor Sonja en Urs. Toen de kinderen klein waren, lette dit gezin erop dat zij konden spelen en dat er dus speeltuintjes ter beschikking waren bij de accommodaties. Nu de kinderen ouder worden is een goede mix van activiteiten die iedereen leuk vindt het meest belangrijk. Slow travel vindt dit gezin heel erg belangrijk.

Slapen in een yurt in Kirgizië

Waarom zou je voor Kirgizië moeten kiezen?

Drie jaar geleden werkt Sonja aan een werkopdracht met Kirgizië als case study. Bij het onderzoeken van de basis voor de case study komt ze in contact met een reisorganisatie die, samen met de lokale bevolking, het initiatief neemt om het toerisme in Kirgizië op de kaart te zetten. Dezelfde partner waarmee wij lokaal samenwerken. Ze kijkt naar hun rondreizen en is direct enthousiast over de aanpak en manier van reizen. Als de kinderen oud genoeg zijn, besluit het gezin na onderling overleg om naar Kirgizië te gaan met deze reisorganisatie. De adembenemende landschappen, uitgestrektheid en leegte van de landschappen in Kirgizië spreken hen enorm aan. Dat is waarom je naar dit prachtige land wilt reizen.

Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Rondreis Kirgizië boeken

Wat is een must wanneer je voor Kirgizië met je gezin kiest?

Je moet van de natuur houden als je naar Kirgizië gaat met je kinderen, omdat er vanwege de geschiedenis van het land bijvoorbeeld niet veel oude steden of culturele bezienswaardigheden te zien zijn. Als je graag actief bent met je gezin en buiten zijn echt een feestje is voor je kinderen dan is Kirgizië echt een fantastische bestemming. Wat je zeker niet mag overslaan tijdens je gezinsreis:

  • Slapen in yurts en spelen met de lokale kinderen
  • Lokaal eten en kennismaken met andere gewoonten
  • Wandelen in de prachtige natuur en voor de liefhebbers is paardrijden ook fantastisch.

De yurts waarin je tijdens een rondreis slaapt met je gezin zijn over het algemeen ruim en zeker gezellig en kleurrijk ingericht. Kirgizië en haar mensen zijn fantastisch om kennis mee te maken. De prachtige natuur, interessante geschiedenis en een fascinerende mix van culturen maken het land een aanrader om te gaan ontdekken voor gezinnen. Handig is wel als je ruimdenkend bent en interesse hebt in het leren over andere manieren van leven, je stapt toch echt een andere wereld in. Je belevenis is pas echt optimaal als je respect toont voor de vriendelijke bevolking, dan kom je écht in contact met ze.

Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Als je graag actief bent met je gezin en buiten zijn echt een feestje is voor je kinderen dan is Kirgizië echt een fantastische bestemming.

Kirgizië rondreis boeken

Advies over Kirgizië voor gezinnen

Het gezin heeft tijdens de rondreis door Kirgizië een eigen chauffeur en gids, lekker comfortabel rondreizen dus met kinderen. Alles is geregeld, het is de eerste keer dat het gezin op het vliegveld wordt opgehaald voor de start van hun rondreis. Ze slapen in yurts en genieten van de grote verscheidenheid aan landschappen. Zwemmen in een meer, wandelen door prachtige kloven en paardrijden in de vallei. Het kan allemaal in Kirgizië met je gezin. Het land is ontzettend divers. Het advies van dit gezin is dan ook om de tijd te nemen en te genieten op de plekken waar je komt. Slow traveling dus in plaats van steeds onderweg te zijn naar de volgende highlight.

Boek jullie reis naar Kirgizië bij Kleine Wereldreiziger

Bij Kleine Wereldreiziger gaat reizen verder dan sightseeing. We hebben een nauwe samenwerking met een lokale organisatie in Kirgizië. Als je bij ons een rondreis in Kirgizië met kinderen boekt, draag je direct bij aan lokale projecten via ons noodfonds. Deze organisatie ondersteunt voedselpakketten, protheses, ouderen zonder familie, slachtoffers van huiselijk geweld en meer. Ze werken aan het "Food for Life" programma om voedsel te verstrekken aan degenen die het nodig hebben. Je draagt jouw steentje dus direct bij aan Kirgizië's gemeenschap door met ons te reizen naar dit prachtige land!

Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Kirgizië rondreis