Tips in de Maashorst met kinderen
Noord-Brabant
Mireille Steegmans
Noord-Brabant
11/24/2021
2 min

Spelen in de natuur van de Maashorst

11/24/2021
2 min

Aan de rand van onze woonplaats Oss ligt het prachtige natuurgebieden de Maashorst en Herperduin. De Maashorst is het grootste natuurgebied van Brabant en bij veel mensen eigenlijk minder bekend dan bijvoorbeeld de Loonse- en Drunense Duinen.

Genoeg te beleven in de Maashorst met kids

De Maashorst en haar omgeving is fantastisch en we zijn ontzettend blij met zoveel mooie natuur vlak bij huis. Wij pakken op mooie dagen heel vaak de (bak)fiets voor een leuke fietsroute in de omgeving. Wij vertrekken dan vanuit centrum Oss. Een aantal van onze favoriete plekken delen we hierbij graag met je!

Leuke (natuur)speeltuinen

In de omgeving van Oss en in en rondom de Maashorst zijn ontzettend veel leuke speeltuinen te vinden. Als je aan het fietsen bent in de omgeving, dan kom je al snel verschillende speeltuinen tegen, waarvan de meeste natuurspeeltuinen zijn. En voor de andere speeltuinen geldt dat ze een knipoog naar de natuur  zijn, zoals bijvoorbeeld de speeltuin in nieuwbouwwijk De Piekenhoef. Deze nieuwbouwwijk ligt aan de rand van Oss, Berghem en Herperduin en de speeltuin is een perfecte tussenstop onderweg naar het Docus de Das avonturenpad in Schaijk.

Piekenhoef speeltuin

Openluchttheater Hoessenbosch

Wil je een stukje wandelen in het bos en even relaxen in één van onze favoriete natuurspeeltuinen? Dan moet je richting Openluchttheater Hoessenbosch. Onderweg naar het theater ligt een prachtige natuurspeeltuin waar kinderen o.a. kunnen kliederen met water, balanceren op de touwen, hutten kunnen bouwen en kunnen ‘boomstronkhoppen’.

Tip voor de ouders: neem een lekker kleedje mee en ga hier in de zon liggen. Het is hier meestal erg rustig dus je kunt lekker genieten van de rust en de natuur terwijl de kinderen kunnen spelen. Het gebied is omringd met boomstammen voor de veiligheid van de kids

Natuurspeeltuin Maashorst

Docus de Das avonturenpad

De volgende tussenstop en route naar ons lunchadresje is het Docus de Das avonturenpad in Schaijk. Ter hoogte van de Udensedreef 14 in Schaijk, tegenover de ingang van de camping is de start van het avonturenpad dat ongeveer 1,5 kilometer lang is. Het is eigenlijk een speelbos met een spannend verhaal en een halfverharde weg waar kinderen wat leren over de natuur en tegelijkertijd kunnen spelen. Het bos is betoverd door een heks die haar verandersoep in het meer midden in het bos heeft laten vallen. Daardoor denken alle vriendjes van Docus de Das dat ze iemand anders zijn. Haal voordat je begint met het avonturenpad een plattegrond en kaart met opdrachten, dat maakt het nog spannender. Vooral voor oudere kinderen.

Onze tips!

  • Neem een emmertje mee en een schepje
  • Trek oude kleding aan of in ieder geval iets wat lekker vies mag worden
Docus de Das avonturenpad