WINNEN! Gave prijzen voor gezinnen die reizen.
Ja, ik wil meer weten!

Page content

article content

Gespot! Avontuurlijk Klimbos Herperduin in Herpen

Het lijkt wel of natuurspeeltuinen de laatste jaren overal uit de grond worden gestampt al paddenstoelen. We zijn al gezegend met prachtige speeltuinen in onze omgeving, maar Klimbos Herperduin breekt toch wel echt alle records.

Herperduin, ravotten in de bossen

Wij waren al groot fan van de bossen bij Herpen. Het ven, de open vlakte en de fietspaden in Herperduin voor een heerlijke middag genieten in de natuur. Maar nu Klimbos Herperduin een feit is, komen we hier nog vaker en willen we je zeker tippen over de mogelijkheden.

Klimbos Herperduin

De ‘Klim Docus de Das’ midden in de bossen van Herpen

Eten en drinken bij Pan & Zo

Er is veel te doen geweest afgelopen jaren over dit enorme speelbos bij Herpen. Wij weten zeker dat het naastgelegen restaurant Pan & Zo (Schaijkseweg 10 in Herpen) een enorme boost zal krijgen, want wat is dit een heerlijke omgeving om een lange middag met je hele gezin te vertoeven. Spelen, klimmen, sjouwen met water, modder en takken in het klimbos, drankje drinken en een pannenkoekje eten bij Pan & Zo. En zijn de kids klaar met eten? Dan kunnen ze vanuit het restaurant zo weer naar het klimbos toe voor meer speelplezier. Wel voor oudere kinderen die zelfstandig kunnen spelen natuurlijk, want de grote klimdas ligt niet in het zicht vanaf het terras.

Wat kun je verwachten in Klimbos Herperduin?

Herperduin zelf is in mijn ogen al een geweldig natuurgebied met haar stuifduinen, bossen en vennen. Met de fiets is alles prima te bereiken, maar wil je bijvoorbeeld lopend met kinderen naar het grote ven vanaf de parkeerplaats van De Kriekeput dan is dat best wel een afstand. Je moet namelijk ook nog terug lopen.

Nu het klimbos er is, hoeven kinderen eigenlijk niet verder dan dat. Vooral het immense speeltoestel ‘De Das’ is toch best wel indrukwekkend. De Das ligt aan het water waar kinderen lekker sjouwen met balken en andere spullen uit de natuur. Erg leuk om te aanschouwen van mijn 2 meter hoge zitbank aan het water! Voor ouders met hoogtevrees…je bent gewaarschuwd, want het is stiekem nog best wel hoog allemaal.

De Das is impressive

Het speeltoestel ‘De Das’ is echt wel impressive te noemen. Als je goed kijkt dan zie je de vorm van een XXXL das met een hoogte van 6 meter en een totale lengte van 33 meter. Ik neem aan dat het Docus de Das moet voorstellen, de mascotte van Oss en omgeving. Bovendien heeft Docus een breedte van 23 meter dus imposant is hij zeker. In de kop van De Das heb je een mooi uitzicht en kunnen kinderen van de glijbaan gaan. Verder heeft De Das ook nog klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, een glijbaan en ook rustplekken om even op adem te komen. Denk zeker niet dat De Das niet meer geschikt is voor grotere kinderen: er is genoeg uitdaging.

Goed toegankelijk en gratis parkeren

Het stroomt in de weekenden wel echt vol in dit natuurgebied bij Herperduin. Het is ook wel logisch, want de faciliteiten zijn top en je kunt gratis parkeren bij de parkeerplaats voor De Kriekeput (Schaijkseweg 3A in Herpen) om vervolgens zo naar het klimbos toe te lopen. Straat oversteken en je bent er!

Met de fiets of te voet kun je in dit gebied ook prima uit de voeten en er zijn meerdere ingangen. Vanuit centrum Oss fietsen wij zo Herperduin in en in ongeveer een een uurtje fietsen we via het Klauterwaud naar de Kriekeput toe, recht door de bossen.

Tip voor een dagje Herperduin

Wil je een dagje genieten in de bossen van Herperduin en gegarandeerd ook voor de kinderen iets geschikt hebben? Pak dan de trein naar Oss en huur een fiets op het station. Vervolgens fiets je in ongeveer een uurtje naar het prachtige natuurgebied waar je met gemak een aantal uren gaat vertoeven.

Vlakbij Bungalowpark Herperduin

Bungalowpark Herperduin is een begrip in de omgeving en heeft de laatste jaren wat opknapbeurten gehad. Het bungalowpark ligt midden in een enorm bosrijke omgeving waar ontzettend veel te doen is. Natuurlijk het klimbos, maar ook het Docus de Daspad en Theater Hoessenbosch waar in de zomer regelmatig voorstellingen voor kinderen zijn. Je moet het maar net weten!

Bungalowpark Herperduin dat onder de vlag van Roompot valt, profiteert maximaal van dit nieuwe klimbos. Zeker dus het overwegen waard om hier te verblijven met je gezin (en om dan meteen een bezoek te brengen aan Klimbos Herperduin natuurlijk!).