arrow_drop_up arrow_drop_down
Wandelen op de rug van een ezel door Herperduin
20 augustus 2020 

Wandelen op de rug van een ezel door Herperduin

Wil je eens wat anders en verrassends doen met in de omgeving van Oss en Herperduin? Zoek je inspiratie voor een kinderfeestje? Dan kan ik je zeker aanraden om op pad te gaan met de ezeltjes van Boer Bens in Herpen.

Stap, stap, liep het ezeltje…

De ezels Lili en Sara staan garant voor een leuk uitje, wat een lol tijdens het stappen met deze soms lekker koppige beesten. Eindpunt is de grote das bij Speelbos Herperduin. Dat is natuurlijk zonder twijfel het eindstation met de kinderen. De twee ezeltjes zijn nogal aan elkaar gehecht, dus we gaan met allebei op pad op aanraden van Boer Bens zelf. De kinderen kunnen op de ezeltjes zitten en wisselen elkaar af. Eén ding is wel echt een must: ze willen allemaal even veel tijd op de rug van de ezel doorbrengen. Uitdaging!

Wandelen met een ezel in de Maashorst

Kinderfeestje in het bos

Het is wat om een creatief en leuk kinderfeestje te organiseren voor oudere peuters. Na wat research te hebben gedaan, komen wij uit bij een ritje met twee gezellige ezels door Herperduin. Big fun zo blijkt achteraf wel. We nemen een zak krentenbollen, broodjes, wat te snoepen, drinken en een spannend verhaal mee over de Sprookjessprokkelaar van de Efteling. Daarmee zijn we helemaal klaar om op pad te gaan met onze groep peuters.

Het verhaal van de Sprookjessprokkelaar

Ik reik je bij deze een compleet kinderfeestje aan, hoef je zelf niets meer te bedenken. De meeste kinderen kennen vast de Sprookjessprokkelaar, één van de oudste bewoners van het Sprookjesbos in Kaatsheuvel. Deze beste man plukt verhalen uit twijgjes en takken in het bos en hij schrijft deze verhalen op. De kinderen die niet op de ezeltjes kunnen zitten, laten we zoeken naar takken en twijgjes. Het blijkt een succesformule, want de kinderen vervelen zich geen seconde. We verzamelen alle takjes uiteindelijk bij elkaar en gooien ze in de vuurkorf als we weer thuis zijn aan het eind van de dag. Je moest eens weten wat een mooie verhalen en lekkere marshmallows daar zijn uitgekomen!

TIP! Woon je niet in de regio en wil je blijven overnachten? Het Voorhuis in Herpen is dan zeker een goede keuze. Groot voordeel, Boer Bens is dan vlakbij!

Speelbos Herperduin

Onze route door Herperduin

Boer Bens geeft ons een route mee die we kunnen lopen door Herperduin. Maar zoals gezegd willen de kinderen echt allemaal spelen bij de grote das, dus we passen de route wat aan. Terwijl de kinderen spelen, brengt papa de twee lieve ezeljes terug naar hun thuis. Voor €25 per ezel kun je 2 uur op pad in de bossen van Herperduin. Bij Boer Bens is trouwens nog veel meer te beleven. Je kunt er een huifkartocht boeken, klomp schilderen of een potje boerengolf spelen met een groep. En ik zou een eurootje meenemen. Voor dat geld tap je namelijk één liter superverse melk, rechtstreeks van de koe. Voor € 0,50 heb je er een herbruikbare plastic fles bij. Voor € 0,20 heb je een lekker koel glaasje melk, erg leuk om mee te beginnen of eindigen als je een activiteit bij Boer Bens doet.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.