Ontdek de souks van Marokko...en meer
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ontdek de souks van Marokko...en meer

Op 4 uur vliegen vind je een compleet andere wereld en waan je je in een sprookje. Geurrijke markten, bontgekleurde souvenirs, oude koningssteden, verborgen palmoases en een mysterieuze woestijn. Marokko is afwisselend, reisafstanden zijn kort en je kan goed met eigen huurauto rondreizen.

Marokko met kinderen, ontdek souks en meer

Met een gids de souks in voor je verse ingrediënten en zelf tajine maken, wandelen door kleine bergdorpen en in een oude kasbah dwalen door nauwe straatjes en een balletje trappen met de kinderen van het dorp. Door er tijdens een reis op uit te gaan en je onder te dompelen in de cultuur, leer je een land echt kennen. De kids zullen hun ogen uitkijken en zich niet snel vervelen. Tussen de bijzondere excursies door is het prettig om vrije tijd te hebben en zelf plannen te maken. Niks doen kan natuurlijk ook, het is tenslotte vakantie. In Marokko vind je aan de kust het rustige vissersdorp Essaouira, bekend om de versgevangen vis en het lokale leven dat ondanks het toerisme glorieert in het dorpje. Houd je van wat meer luxe en gezelligheid? Dan is Agadir een fijne afsluiting. Met de sfeer van een Spaanse costa, een brede boulevard, wuivende palmen en westerse restaurants is het goed vertoeven.

Marokko met kinderen

Marokko per huurauto

Tijdens je Marokko reis maak je gebruik van verschillende vervoersmiddelen. Om niet te afhankelijk te zijn van bustijden en geplande transfers, is reizen met een huurauto prettig. De wegen zijn goed en bewegwijzering is duidelijk. Met een route, een voorgesteld dag-tot-dagprogramma en door je van te voren in te lezen in de Marokkaanse verkeersregels reis je in alle comfort, gemak en vrijheid door het land. Onderweg kan je stoppen waar je wilt. En soms ook wanneer je moet… in Marokko loopt er nog wel eens een kudde geiten of eigenwijze ezel op de weg.

Marokko met kinderen

Bijzondere overnachtingen

Een sfeervolle riad tegenover een oude kasbah, een knus strandresort en een tent in de woestijn met uitzicht op de sterren. Het sprookje van 1001-nacht leeft niet alleen overdag in Marokko. Nadat je op een kameel de woestijn bent ingesjokt, plof je neer op het mulle zand. De gidsen beginnen met het maken van een traditionele maaltijd met gestoofde groenten, vlees en zoete honinghapjes als toetje. Het kampvuur knettert en je kids zingen liedjes. Je matras ligt in de tent en als de temperatuur het toelaat kan je natuurlijk buiten slapen. Hier tel je geen schapen, maar sterren.

Marokko met kinderen

Bovenstaande tips zijn geschreven door de reisspecialisten van MarokkoKids, onderdeel van RiksjaKids. MarokkoKids biedt reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijden van je kids. Je stelt je reis zelf samen met bouwstenen (korte reisprogramma’s) en de reisspecialisten helpen je graag. Zij zijn zelf in Marokko geweest met hun kinderen en adviseren je uit eigen ervaring.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.