arrow_drop_up arrow_drop_down
Porto, wat is eigenlijk niet leuk met kinderen?
9 april 2018 
in Porto

Porto, wat is eigenlijk niet leuk met kinderen?

Porto is ontzettend leuk om met kinderen te ontdekken is onze ervaring, we hebben tips genoeg. Natuurlijk zijn er de bekende highlights van Porto die je niet mag missen, maar er zijn ook zeker een aantal dingen waarvan wij zeggen: doe ze niet tijdens je stedentrip in Porto met je kind.

Porto met kinderen, minder leuk om te doen

We hebben Porto inmiddels drie keer bezocht en kennen de stad dus aardig. En we zijn er verliefd op! Porto is een heerlijke stad voor een geweldige stedentrip met kinderen. We durven eigenlijk wel te zeggen dat we Porto geschikter vinden voor een stedentrip met kinderen dan de hoofdstad Lissabon. De volgende ervaringen zijn echter geen aanraders met je gezin in Porto wat ons betreft. Wil je meteen door naar de do's van Porto met kinderen? Lees dan ons artikel ‘Porto, sfeervol en veelzijdig‘ of ‘World of Discoveries Portugal‘.

Trip naar de Douro Vallei

Laat ik voorop stellen dat je absoluut naar de Douro Vallei moet gaan. Doe dat alleen niet vanuit Porto met een boot. Het is namelijk een lange reis met de boot en voor kinderen is dit zeker geen memorabele ervaring. Als je eenmaal in de Douro Vallei bent dan varen veel boten ook maar een klein stukje langs de velden waar de druiven voor de beroemde portwijnen groeien. Als je pech hebt dan draait de boot zelfs alweer om voordat je het daadwerkelijke UNESCO gebied hebt bereikt. Je kunt ook met de trein naar de Douro Vallei gaan vanuit Porto, maar ook dan ben je wel een tijdje onderweg en ter plekke ben je beperkt qua mogelijkheden.

Wat is dan de beste manier om de Douro Vallei met je kinderen te zien? Trek een aantal dagen meer uit, huur een auto of regel een excursie met chauffeur en beleef de Douro Vallei echt. Overnacht in één van de prachtige bed & breakfasts zoals Quinta do Tedo en zie meer van deze prachtige regio.

Douro Vallei
De Douro Vallei is prachtig, maar neem er wel de tijd voor

Livraria Lello

De wereldberoemde boekwinkel Livraria Lello aan de Rua das Carmelitas 144 in Porto is een ware attractie voor toeristen. Het interieur van deze bibliotheek is prachtig en de winkel is vooral beroemd om haar prachtige trap. Tip: loop niet om voor Livraria Lello. Wij vonden het leuk om hier even binnen te lopen, omdat we in de buurt waren maar eerlijk gezegd is het met kinderen nou niet echt een hotspot om voor om te lopen. Wat je op de foto ziet is ook daadwerkelijk het meest bijzondere aan de winkel: de authentieke trap. Sinds kort moet je bovendien een aantal euro's entree betalen voor Livraria Lello en dat is het in onze ogen echt niet waard. Onze kleine wereldreiziger werd bijna onder de voet gelopen door de toeristen die deze plek op hun bucketlist hebben staan tijdens hun stedentrip in Porto. Al zal dat nu er entree moet worden betaald wellicht anders gaan worden. In het verleden is er trouwens vaker geprobeerd om entree te vragen, maar de toeristen haakten toen af en ineens was de boekwinkel niet meer zo populair. Dat zegt misschien genoeg…

Dragão stadion tour bij FC Porto

Voor voetballiefhebbers en dan vooral voor enorme fans van FC Porto is dit Dragão stadion met museum van FC Porto prachtig, dat voorop gesteld. Maar voor anderen is het niet meer bijzonder dan een ander voetbal stadion. We mochten niet in de buurt van de grasmat komen of op de tribune staan en foto's mochten er niet gemaakt worden tijdens de tour. In het totaal duurt de stadion tour 45 minuten en je kunt daarna nog een bezoekje aan het museum brengen. Voor een gezin met twee kinderen ben je dan € 50,00 verder en dat is het gewoon niet waard vinden wij. Voor dit bedrag kun je zoveel andere leuke dingen doen in Porto met je gezin. Het stadion ligt ook nog wat buiten Porto dus je moet ook moeite doen om hier te komen. Het bezoekje haalt het in onze ogen niet bij een tour door het beroemde maar zelfs wat vervallen ‘La Bombonera' in Buenos Aires, het beroemde stadion van de Boca Juniors waar Diego Maradona voetbalde. Het wordt anders als je een bezoek aan een voetbalwedstrijd kunt brengen in het Dragão stadion. FC Porto is natuurlijk een topclub en als je kids echte voetbalfans zijn dan is het natuurlijk machtig mooi om een wedstrijd bij te wonen. Een ticket FC Porto – Benfica is ook niet goedkoop, maar voor een voetballiefhebber wel een unieke ervaring!

Voor échte voetbalfans de moeite waard, maar anders is het een duur uurtje
Voor échte voetbalfans de moeite waard, maar anders is het een duur uurtje

Museu de Arte Contemporânea de Serralves

De inwoners van Porto zijn ontzettend enthousiast over het Museu de Arte Contemporânea de Serralves. Ik moet allereerst bekennen dat wij geen echte kunstliefhebbers zijn, maar er zijn echt wel musea die wij leuk vinden met kind. In Museu Serralves waren wij echter snel uitgekeken. Zelf het interactieve stukje wat je op de foto ziet kwam op ons echt niet over.

Museum Serralves had voor ons niet de WOW-factor
Museum Serralves heeft voor ons niet de WOW-factor

We vonden de collectie simpelweg niet heel erg bijzonder en konden er voor onze kleine wereldreiziger ook niets boeiends van maken, terwijl dat meestal eigenlijk wel lukt om er iets omheen te vertellen en het interessant te maken. Het museum ligt niet op loopafstand van het centrum van Porto dus je moet sowieso wat moeite doen om hier te komen. De tuinen zijn als het mooi weer is wel een aanrader om doorheen te lopen, maar alleen voor de tuinen raden wij niet aan om hier met een kind naartoe te gaan.

Wat is er dan wel leuk in Porto?

Genoeg! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje in een oude tram, een waterpark waar je allerlei proeven kunt doen, een leuke fietstour met alle highlights, een ritje met de hop-on, hop-off bus, slenteren door het oude centrum en natuurlijk een lekkere portproeverij. En dat is nog lang niet alles! Lees hier wat er allemaal voor leuks te beleven is in Porto met kinderen en bekijk hieronder ook onze selectie van tours.

Onze selectie van tours in Porto voor gezinnen

 

 

E-book Porto met kinderen

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.