4 goede redenen om te kiezen voor de Pyreneeën in Noord-Spanje!
Spanje
Mireille Steegmans
Spanje
03/23/2021
4 min

4 redenen om te kiezen voor de Spaanse Pyreneeën

03/23/2021
4 min

Spanje is bekend vanwege haar prachtige Costa’s, pretparken en steden. Andalusië in Zuid- Spanje is ook prachtig, alleen wat lastiger bereikbaar met je eigen auto. Een zeer goed alternatief is daarom het noorden van Spanje, om precies te zijn: de Pyreneeën. Wij gaan op avontuur naar Vall de Boi in de Pyreneeën, al ooit van gehoord?

Fantastisch voor avontuurlijke gezinnen

Wij zijn in het voorjaar in Vall de Boi en wat opvalt is dat dit geen bestemming is die voor ieder gezin geschikt is. Hoewel er echt enorme focus ligt op kindvriendelijkheid en er meer dan genoeg te doen is voor gezinnen, is dit niet een bestemming die ieder gezin zal aanspreken. Ieder avontuurlijk gezin zal dol zijn op deze Spaanse Pyreneeën. Prachtige natuurparken, met de Jeep op pad, oude kerkjes in combinatie met leuke speeltuinen, heerlijk eten en weidse uitzicht. Wij zijn er dol op!

Verwacht geen grote supermarkten in ieder stadje, maar van die kleine gemoedelijke winkeltjes waar je zeg maar de catch of the day kunt kopen: net wat er is dus. Heerlijk vinden wij, maar niet weggelegd voor alle gezinnen dat realiseren we ons ook.

Bereikbaar met auto en vliegtuig

De makkelijkste manier om naar de Pyreneeën in Noord Spanje te reizen? Goede vraag! Wij gingen een week naar deze prachtige omgeving met verschillende nationale parken en kozen voor het vliegtuig in combinatie met een huurauto. We vlogen met het Spaanse Vueling, prima maatschappij overigens, naar Barcelona en dat was wat ons betreft erg fijn en ontspannen met een peuter. Van daaruit reden we in een paar uur naar onze bestemming, nadat we onderweg een aantal keren zijn uitgestapt voor foto’s.

Ga je langer? Dan is dit gebied prima te bereiken met je eigen auto, vanaf ongeveer 2 weken vakantie zou ik dat wel aanraden. Voor de tijdsbesparing hoef je in mijn ogen niet te kiezen voor het vliegtuig, enkel voor het comfort. Wij vinden het zelf fijn om niets te hoeven of te moeten en in onze ogen begint een vakantie al eerder als we met het vliegtuig gaan.

Onze trip met het vliegtuig naar Vall de Boi

Qua reistijd en kosten is het met een gezin wellicht dus slimmer om gewoon met de auto te rijden vanuit Nederland. Oordeel zelf, bekijk ons reisschema in het kort:

  • 6.30 uur: Vertrek met de auto naar Schiphol.
  • 8.00 uur: Aankomt Schiphol, inchecken (lange rij bij Vueling) en daarna naar de gate.
  • 10.00 uur: Boarden en vliegen naar Barcelona.
  • 12.30 uur: Aankomst Barcelona. Bagage en huurauto ophalen bij Sixt. Huur voor kleine kinderen altijd een autostoeltje i.v.m. de regels die in het buitenland gelden of neem zelf een BubbleBum mee.
  • 14.30 uur: Vertrek naar Vall de Boi, onze kleine man slaapt in de auto.
  • 18.30 uur: Aankomst appartement bij Vall de Boi en tijd om lekker te eten.

Review Vueling met kinderenPyreneeën Noord Spanje met kinderen Kortom, 12 uur onderweg met het vliegtuig. Door de drukte bij het inchecken en de lange rit naar de gate was er helaas geen tijd om nog even te genieten van kids forest op Schiphol. Zoals je ziet is het een vrij druk programma en vooral met een klein kind van 3 jaar was het een behoorlijke uitputtingsslag. Continue nieuwe indrukken verwerken, dan is de auto toch wat meer ontspannen. Ook voor jezelf uiteindelijk. Ik raad aan om langer dan een week naar Vall de Boi en haar omgeving te gaan en om dan zelf met de auto te rijden. Wil je een lang weekend gaan? Kies dan een bestemming die een kortere reistijd heeft met de auto zou ik zeggen.

Prachtig uitzicht na iedere bocht

Bagage, huurauto en autostoel opgehaald in Barcelona. Check. Tijd om de navigatie van onze supercoole Opel Mokka in te stellen en naar Vall de Boi te rijden. We zijn Barcelona snel uit en rijden al snel in prachtige landschappen. Als we na ongeveer 1,5 uur snelweg de heuvels ingaan die later overgaan in bergen, is het genieten van de uitzichten. Wat opvalt zijn de vele rode bloemetjes en uitgestrekte landschappen. Als we Vall de Boi naderen wordt het steeds meer genieten van de uitzichten, na iedere bocht of tunnel weer een nieuwe verrassing en ook onze kleine wereldreiziger vermaakt zich prima op de achterbank met tunnels tellen en kijken naar de rotsen. We stappen onderweg een paar keer uit, als je goed oplet zie je ook dat je aan de kant van de weg soms kunt picknicken. Goed opletten, want je rijdt deze plekken snel voorbij!

Vall de Boi is a beauty, dat is direct duidelijk. Uitgestrekte natuur, geen hoogbouw en van die heerlijke pittoreske plaatsjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Wij houden ervan!

Volle focus op gezinnen en dat merk je!

Rond half 7 ’s avonds komen we aan bij de appartementen waar we de komende 3 dagen zullen verblijven: Els Arenys. Carlos, vanaf de eerste kennismaking de grote vriend van onze peuter,  staat al enthousiast op ons te wachten, wijst ons naar onze kamer en laat zien waar de speelkamer is. Een schot in de roos en er wordt direct gespeeld. Ondanks dat de speelkamer niet heel compleet is, heeft hij het er prima naar zijn zin.

Ons appartement heeft een eigen keuken, koelkast en is ruim van opzet. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig en wat vooral fijn is, is dat het écht is ingericht op kinderen. Kleine dingen die het leven makkelijker maken, zoals een opstapje bij het toilet, stopcontacten die beveiligd zijn en een nachtlampje. Het is genieten vanuit de kamer van de ondergaande zon, wat een mooi plaatje is dit. We zijn allemaal moe en gaan lekker eten dat gaat zeker goed komen als we zien waar het vlees op wordt gegrild. We sluiten de avond af met een heerlijke Crema Catalana. Je mag zelf beoordelen op de foto’s of het eten lekker was!

Wat direct opvalt is de gastvrijheid en de manier waarop er met kinderen wordt omgegaan, dit is écht een kindvriendelijk plek en dat zien we nog veel vaker terug tijdens onze roadtrip.

Apartaments Arenys de Boi