Luiers kopen in Thailand
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
01/08/2019
4 min

Rondreis Thailand met een baby: wat moet ik meenemen uit Nederland?

01/08/2019
4 min

De eerste verre reis die wij maakten als gezin was naar Thailand, omdat we wisten dat Thailand met een baby of peuter erg toegankelijk is. En dan ga je inpakken en heb je toch wat vragen: wat kan je er eigenlijk kopen voor een baby of peuter?

Dit is handig om mee te nemen!

Tijdens het inpakken sloegen voor onze eerste verre reis met een peuter sloegen bij ons de twijfel en de vragen toe: wat kan ik verwachten in Thailand met een baby of een bijna peuter? Onze zoektocht naar het antwoord op deze vraag was eigenlijk de eerste aanleiding om ooit te starten met KleineWereldreiziger.nl. We gingen voor het eerst op vakantie met onze kleine hummel en konden eigenlijk niet heel goed terugvinden wat er wel of niet te koop was in Thailand. Moeten we luiers meenemen voor de hele vakantie, best een volle koffer met een reis van vier weken voor de boeg. Hebben ze daar ook babydoekjes? Zelfde verhaal. En hoe zit het eigenlijk met melkpoeder? Kortom: allemaal vragen waar we niet direct een antwoord op hadden. Nu wel!

Wat kan ik kopen in Thailand voor een baby of bijna peuter?

Wat kan ik kopen in Thailand voor een baby of peuter?

De eerste levensbehoeften voor ouders die met hun baby naar Thailand op vakantie: luiers, billendoekjes en melkpoeder. Wat moet ik meenemen als ik naar Thailand ga met een kind? Ik kan je direct geruststellen: deze producten zijn allemaal gewoon te koop in Thailand en je hoeft dus niet alles mee te slepen in het vliegtuig. Daarmee is de vraag nog niet helemaal beantwoord, want het is wel afhankelijk van waar je bent hoe groot je keuze is.

Wij liepen bijvoorbeeld een redelijke supermarkt in Khao Lak binnen en daar was de keuze zeer uitgebreid. Van newborn luiers tot day pants en zelfs zwemluiers waren er te koop. Best logisch ook, want Khao Lak is best toeristisch en populair bij gezinnen en dan is het logisch dat het aanbod ook groter is. Mijn tip is dan ook om luiers en andere benodigdheden op tijd te kopen en om niet te wachten tot de laatste dag. In Khao Sok National Park waren de voorzieningen bijvoorbeeld veel minder uitgebreid en was het dus lastiger om luiers te vinden, simpelweg omdat de keuze minder was.

Wat kosten luiers en billendoekjes in Thailand?

Ik heb hier geen pasklaar antwoord op. In Thailand zijn MamyPoko en BabyLove twee merken die we vaak hebben gezien. Je hebt deze luiers in alle soorten en maten en de verpakkingen zijn vergelijkbaar met de luiers die je in Nederland koopt qua formaat. Of je de luiers fijn vindt is natuurlijk altijd de vraag, maar dat geldt ook in Nederland. De ene ouder zweert bij luiers van de Etos zoals wij en de ander wil echt alleen maar de originele Pampers hebben. Onze ervaring is dat de luiers van de Thaise merken qua prijs ongeveer vergelijkbaar of iets goedkoper waren dan in Nederland. Kies je bijvoorbeeld voor Huggies dan kun je verwachten dat je iets duurder uit bent. Hetzelfde geldt eigenlijk voor billendoekjes. Wij hebben de luiers van MamyPoko zelf geprobeerd en vonden ze prima.

Luiers kopen in Thailand met een baby

Waar kun je babyproducten kopen in Thailand?

Zeer essentieel: waar kun je babyproducten precies kopen in Thailand? In grote steden en toeristische plaatsen zoals Bangkok, Chiang Mai, Khao Lak of Krabi kun je bij wijze van spreken op iedere straathoek babyproducten kopen. Iets specifieker: ga naar de 7-Eleven voor dringende benodigdheden. Luierdoekjes hebben ze hier gegarandeerd. Afhankelijk van welke maat en welk merk luiers je wilt hebben in combinatie met de grootte van de 7-Eleven zul je hiervoor bijna overal kunnen slagen. Wil je net wat meer keuze hebben? Loop dan een drogisterij in zoals Watsons of Boots. En een gewone lokale Thaise supermarkt met een uitgebreid assortiment heeft ook volop keuze. Maak je dus zeker niet druk! Vooral als je niet per se één merk wilt hebben, dan zul je snel kunnen slagen voor luiers.

Melkpoeder kopen in Thailand voor een baby

En hoe zit het dan met babyvoeding?

En dan met name de melkpoeder om precies te zijn. Zelfde verhaal eigenlijk. Nestlé is ook in Thailand populair. Herinner je je nog de verhalen dat Chinezen melkpoeder kwamen halen in Nederland, omdat daar niet voldoende was? Je kunt er dus wel vanuit gaan dat in Azië gewoon goede melkpoeder te koop is. Ook producten zoals flessen, een melkpoedertoren, drinkbekers en voedingspotjes zijn makkelijk verkrijgbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Wat moet ik meenemen als ik naar Thailand ga met een kind?

Zwemluiers kopen in Thailand

Behoorlijk essentieel als je iedere dag minimaal één of zelfs meer zwemluiers nodig hebt voor je kind of kinderen tijdens een strandvakantie in Thailand: kan ik er zwemluiers kopen? Jazeker! Neem voor de eerste aanpak Little Swimmers mee is ons advies. Een pak van 10 zwemluiers kost in Thailand veel meer dan in Nederland. Wij hadden zelf altijd de zwemluiers van Kruidvat die toch net wat aantrekkelijker geprijsd zijn. Heb je dus ruimte over: neem hier dan een extra pakje van mee in plaats van ze te moeten kopen in Thailand. Wij kwamen alleen Huggies Little Swimmers tegen en zoals ik al eerder aangaf: de (zwem)luiers van bekende merken zijn vaak net even wat prijziger. Mijn advies is dus om luiers en andere verzorgingsproducten niet overdreven veel mee te nemen. In Thailand is eigenlijk alles wel te koop. Misschien van een ander merk, maar maakt dat heel veel uit?

Wat kan ik kopen in Thailand voor een baby