arrow_drop_up arrow_drop_down

Picknick in Nederland, de mooie plekjes voor outdoor fun

Summer is here! Tropische temperaturen zijn onderweg en het lijkt erop dat dit doorzet de komende tijd en dat we mooi weer krijgen. Yes, finally! Ik heb er zin in, mijn kleuter heeft na deze week vakantie dus tijd voor een lekkere picknick in Nederland.

Summer is here…and picknickfun too!

De koelbox kan weer uit het stof worden gehaald samen met de picknickmand en onze Fatboy Knapsack die in Nederland nauwelijks meer te koop is, maar oh zo fijn! Hop, alles in onze bakfiets en lekker de natuur in voor een outdoor picknick in Nederland,. Op de meest ideale picknickplek is er wat mij betreft een speeltuin of groot veld en een lekker plekje voor papa(‘s) en mama(‘s) om te relaxen. Je kent ze vast wel, die leuke plekjes in je eigen omgeving. Een lekkere picknick is budgettechnisch gezien aantrekkelijk, omdat je niet 6 weken lang buiten de deur kunt gaan lunchen als je er op uit gaat. En het is ook nog eens heel erg gezellig.

Picknicken, wat is lekker en handig om mee te nemen?

De lekkernijen laten we aan ieder voor zich over. Wij vinden het zelf leuk om niet alleen versgebakken broodjes in de picknickmand te stoppen, maar ook vers fruit, een gebakken omeletje, salade of wrap. Of lekker zelfs wat bakken de dag ervoor en het meenemen. Het keyword bij ons is in ieder geval ‘gezond’ en daar hoort water (eventueel met citroen) bij in plaats van pakjes drinken. Onze kleuter is niet anders gewend en vindt het prima als hij dorst heeft.

Verder is onze basis onze Fatboy Knapsack waar we al veel plezier van hebben gehad, onze picknicktas van Rexinter en als we meer meenemen dan gaat de Outwell picknickmand mee. Minimaal een voetbal en als er een zandbak is ook schep en emmer. Dan nog snoetenpoetsers, een flesje rosé als ik niet hoef te rijden en…een leesboek! Anders zit ik continu op mijn telefoon te kijken en dat wil ik nou net niet als ik midden in de natuur aan het genieten ben.

Picknick in Nederland

Zoals gezegd, de plekjes in je omgeving ken je vaak wel om te picknicken. Maar wat nu als je een dagje naar Zeeland of Zuid-Holland gaat? Weet je dan nog de weg? Daarom heeft Natuurmonumenten de leukste en mooiste picknickplekken op de kaart gezet, waardoor je nu in heel Nederland mooie picknickplekken kunt vinden. Check dit overzicht:

Picknicken in Noord Brabant

Als rasechte Brabanders zijn wij vaak in de natuur van het Brabantse te vinden en daar hebben we dan ook de meeste picknickervaring. Wij hebben onze favoriete picknickplekjes in Noord-Brabant op een rij gezet:

Openluchttheater Hoessenbosch (NB)

De Maashorst is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zorg dat je een tussenstop maakt om te picknicken bij Openluchttheater Hoessenbosch. Je hebt hier vlakbij voor kinderen ook een soort crossveldje met heuvels en dalen, leuk als je op de fiets bent. En bij de natuurspeeltuin staan picknicktafels voor een heerlijke lunch aan de rand van de bossen. In de omgeving zijn er nog meer leuke kinderuitjes te bedenken, dus genoeg te doen voor meerdere dagen.

TIP: Neem je insectenpotje en pincet mee, dan kun je van tevoren nog even in de bossen naar dieren zoeken!

Insectenpotje

Loonse en Drunense Duinen (NB)

Toen Hugo van de Loonse Duinen naar Villa Volta kwam in de Efteling, werden de Loonse Duinen nog bekender dan ze al waren. De uitgestrekte Loonse Duinen zijn heerlijk voor actieve gezinnen en je vindt er dus ook een fijne picknickplek. Het is ontzettend leuk om je picknick in Nederland te combineren met een wandeling door het vestingsstadje Heusden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijke om met de kinderen op reis te gaan in Nederland, Europa en ook daarbuiten. We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Toen ik startte was er nog heel weinig informatie te vinden over reizen met kinderen. Dat is nu wel anders! Ik wil met mijn team aan ouders laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk vinden wij. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.