Tips en uitjes in Friesland met kinderen

Wat is leuk in Friesland met kinderen?

De Waddeneilanden en Noord Friesland

Hoewel er in totaal zo ongeveer 50 Waddeneilanden zijn als je de eilanden aan de Duitse en Deense kust ook meetelt zijn, horen de eerste acht Waddeneilanden bij Nederland. Een heerlijke vakantie aan de Noordzee gegarandeerd als je naar de Waddeneilanden gaat met je kroost. En dat geldt natuurlijk ook voor het noorden van Friesland. Niet alle Waddeneilanden horen bij dezelfde provincie, wist je dat? Maar welke Waddeneilanden horen dan bij Friesland? Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog horen bij de provincie Friesland. De andere eilanden horen bij de provincie Noord-Holland en er zijn zelfs ook nog een paar eilanden die bij de provincie Groningen horen. Deze eilanden zijn echter onbewoond.

Dagje wandelen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is één van de 5 bewoonde Nederlanders Waddeneilanden. Als je van wandelen houdt en wilt staren naar de Noordzee dan is een dagje wandelen op Schiermonnikoog zeker leuk. Je mag dit eiland niet met de auto bezoeken, tenzij je een ontheffing hebt. je zult dus met de bus, te voet of met de fiets naar Schiermonnikoog moeten gaan. Een avontuur op zich! Wil je langer blijven en genieten van het strand? Dan is een verblijf bij Landal Vitamaris een goede keuze met je gezin.

Strandchalet met uitzicht op de vuurtoren van Ameland

Wandelen bij het bos achter de vuurtoren, Uitwaaien en rennen over het strand. De zuivere zeelucht in combinatie met prachtige uitzichten. Het is gewoon echt enorm genieten op Ameland met kinderen! Het is het vierde bewoonde Waddeneiland en het hoort bij Friesland. Ook met slecht weer is Ameland nog steeds leuk. Wij ontdekten Ameland vanuit Vakantiepark Boomhiemke en dat was een heerlijke plek om het eiland te verkennen.

Wadlopen in het noorden van Friesland

Maximaal de modder in dat is wat je kunt verwachten als je gaat wadlopen met je kinderen. Maar je kunt ook plantjes eten onderweg, krabbetjes spotten en nog veel meer andere dieren ontdekken. Kortom: educatief, leuk en een avontuur om nooit meer te vergeten. Hier staat het alweer op de bucketlist om nog een keer te doen als we weer in het noorden van Friesland zijn. We lopen ongeveer 3 kilometer in 2 uur tijd dus dat is met kleine beentjes prima te doen.

Weekendje uitwaaien in Texel

Je weekendje Texel (NH) begint met een ritje op de veerdienst tussen Texel en Den Helder. Als sinds 1907 is TESO de partij die de Texelse veerdienst die deze overtocht regelt. Leuk feitje: de Texelaars zelf zijn eigenaar van de dienst. Je koopt altijd een retourticket en maakt je overtocht wanneer je dat zelf wilt. Het is dus niet nodig om een datum of tijd te reserveren en je gaat aan boord wanneer je komt aanrijden.


Boomkroonpad Drenthe met kinderen

Tip: de Pannekoektrein in Marrum

Hier wil je heen! Dit is geen restaurant, dit is een belevenis op zichzelf met lekker eten en een complete treinbelevenis. Doe de groeten aan Trijntje van ons!