UV-kleding voor kinderen in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
Daphne Liebrand
Nieuw-Zeeland
01/16/2022
2 min

Nieuw-Zeeland met je kids? Dit moet je weten!

01/16/2022
2 min

Reizen door Nieuw-Zeeland met kinderen is een regelrechte aanrader. Het land is enorm kindvriendelijk. Er zijn veel stranden die je zo'n beetje allemaal voor jezelf hebt. In bijna alle restaurants staat minimaal een kist met speelgoed voor de kleinsten of kunnen de kids buiten klimmen en klauteren. Dat is niet alleen genieten voor de kinderen, maar ook voor jullie, hun ouders. Ook aan je kleintje verschonen wordt goed gedacht. Op bijna elk toilet is daar wel een mogelijkheid voor, evenals kinderstoelen in restaurants en hotels. Tenslotte zijn luiers en alle varianten babyvoeding in alle supermarkten gemakkelijk verkrijgbaar.

Wat kun je verwachten in Nieuw-Zeeland?

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Deze stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. In de buurt van Wellington ligt een tweebaanse weg, maar in de rest van Nieuw-Zeeland zijn geen snelwegen te vinden. Iets om rekening mee te houden als je het hebt over reistijden. Verder moet je er rekening mee houden dat het weer in Nieuw-Zeeland heel onverwacht kan veranderen. In het noorden is het subtropisch terwijl het op het Zuidereiland -10 °C kan zijn. Een enorm verschil! Je kunt er grofweg vanuit gaan dat de gemiddelde temperatuur in Nieuw-Zeeland daalt naarmate je naar het zuiden reist. Juli is de koudste maand van het jaar! Het grootste deel van Nieuw-Zeeland kent 4 seizoenen net als in Nederland, alleen zijn ze daar andersom t.o.v. Europa. Januari en februari zijn dé zomermaanden, de scholen zijn gesloten en dat betekent dat het dan het drukkere en duurdere hoogseizoen is in Nieuw-Zeeland.

Veiligheid en gezondheid in Nieuw-Zeeland

De gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met onze gezondheidszorg en dus van hoge kwaliteit. Natuurlijk is een goede reis- en ongevallenverzekering essentieel, zoals bij iedere rondreis met kinderen. Wat heel erg belangrijk is om te weten als je naar Nieuw-Zeeland gaat met kinderen is dat de ozonlaag hier erg dun is. Doordat er weinig luchtverontreiniging is, is de UV-straling erg sterk dus lager smeren dan factor 50 is een no-go. Bovendien is een UV-pakje sterk aan te raden als je het water gaat opzoeken. Het is niet extreem warm in Nieuw-Zeeland, maar dat maakt het juist verraderlijk met kinderen en een dunne ozonlaag. Een goede zonnebril is ook een item wat niet mag ontbreken in je koffer. Een pet of hoed is tijdens wandelingen en verblijf aan het water ook onmisbaar, zéker voor kinderen.

ETA en visum voor Nieuw-Zeeland?

Als je naar Nieuw-Zeeland reist dan moet je paspoort bij thuiskomst nog minstens een maand geldig zijn. Bovendien moet je vanaf 1 oktober 2019 een ETA (Electronic Travel Authority) aanvragen om Nieuw-Zeeland in te komen. Vanaf 1 juli 2019 is er al een toeristentoeslag ingevoerd van $35 die ten goede komt aan het onderhoud van de infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van je ETA. Als Nederlandse toerist mag je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

Visum aanvragen voor Nieuw-Zeeland met kids

Toegang tot het land krijgen

Ga je naar Nieuw-Zeeland, ben dan voorbereid op de grenscontrole. Je moet absoluut schone wandelschoenen meenemen, om ervoor te zorgen dat planten en dieren niet ziek worden. Bepaalde boomsoorten zijn bijvoorbeeld aan het uitsterven door vieze zolen van toeristen. Ook mag je verschillende etenswaren niet invoeren in Nieuw-Zeeland en andere producten moet je aangeven. Van alle toeristen wordt alle bagage bij binnenkomt van het land gecheckt op voedsel en vieze wandelschoenen.