Nieuw-Zeeland met kinderen

Nieuw-Zeeland met kinderen, van Noordereiland naar Zuidereiland

(en terug -;))

Ontdek de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland met kinderen

Een rondreis door Nieuw-Zeeland is fantastisch, daar kunnen we kort over zijn! Met je kinderen reizen door het land van de King Salmon (Nieuw-Zeelandse zalm), schapen en het land van vulkanen (maar liefst 18 stuks in totaal) is fantastisch. Waar denk je aan bij Nieuw-Zeeland? Allereerst de prachtige natuur, maar direct daarna ook aan de vele dieren en wellicht ook aan de aardbeving in Christchurch. Gletsjers, bergen, meren, fjorden, watervallen, bossen, grotten en witte (maar ook zwarte en goudkleurige) stranden. Nergens anders ter wereld zie je zoveel verschillende natuur bij elkaar als in Nieuw-Zeeland. De adembenemende landschappen zijn prachtig en zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke rondreis door Nieuw-Zeeland met kinderen. Actieve avonturen, de Maoricultuur en de vriendelijke bevolking: genieten! Huur een camper voor een prachtige rondreis over het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.


Nieuw-Zeeland is onderdeel van de Pacific Ring of Fire, oftewel de Ring van Vuur. Dit gebied dat de vorm van een ring heeft, ligt rondom de Stille Oceaan. De tektonische platen schuiven er onder elkaar door. Dat is de reden dat hier regelmatig vulkaanuitbarstingen en zware aardbevingen plaatsvinden. Maar liefst 75% van alle vulkanen wereldwijd komen voor in de Ring of Fire en dat is de reden dat er dus met regelmaat uitbarstingen zijn. Iets om je druk over te maken voordat je met je gezin naar Nieuw-Zeeland reist? Ja en nee. Natuurlijk is het altijd goed om waakzaam te zijn, maar je kunt er vanuit gaan dat de situatie continu gemonitord wordt.

Geniet dus met je kinderen. Dus zogezegd; huur een camper, auto of ga backpacken, ontdek de kiwi's en geniet van de natuur!

Nieuw-Zeeland met kinderen

Rondreizen in Nieuw-Zeeland met kids

Reizen door Nieuw-Zeeland met kinderen is een regelrechte aanrader. Het land is enorm kindvriendelijk. Er zijn veel stranden die je zo'n beetje allemaal voor jezelf hebt. In bijna alle restaurants staat minimaal een kist met speelgoed voor de kleinsten of kunnen de kids buiten klimmen en klauteren. Dat is niet alleen genieten voor de kinderen, maar ook voor jullie, hun ouders. Ook aan je kleintje verschonen wordt goed gedacht. Op bijna elk toilet is daar wel een mogelijkheid voor, evenals kinderstoelen in restaurants en hotels. Tenslotte zijn luiers en alle varianten babyvoeding in alle supermarkten makkelijk verkrijgbaar.

Nieuw-Zeeland met kinderen

Wat kun je verwachten in Nieuw-Zeeland?

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Deze stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. In de buurt van Wellington ligt een tweebaanse weg, maar in de rest van Nieuw-Zeeland zijn geen snelwegen te vinden. Iets om rekening mee te houden als je het hebt over reistijden.

Verder moet je er rekening mee houden dat het weer in Nieuw-Zeeland heel onverwacht kan veranderen. In het noorden is het subtropisch terwijl het op het Zuidereiland -10 °C kan zijn. Een enorm verschil! Je kunt er grofweg vanuit gaan dat de gemiddelde temperatuur in Nieuw-Zeeland daalt naarmate je naar het zuiden reist. Juli is de koudste maand van het jaar! Het grootste deel van Nieuw-Zeeland kent 4 seizoenen net als in Nederland, alleen zijn ze daar andersom t.o.v. Europa. Januari en februari zijn dé zomermaanden, de scholen zijn gesloten en dat betekent dat het dan het drukkere en duurdere hoogseizoen is in Nieuw-Zeeland.

UV Kleding voor kinderen in Nieuw-Zeeland

Veiligheid en gezondheid in Nieuw-Zeeland met kinderen

De gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met onze gezondheidszorg en dus van hoge kwaliteit. Natuurlijk is een goede reis- en ongevallenverzekering essentieel, zoals bij iedere rondreis met kinderen. Wat heel erg belangrijk is om te weten als je naar Nieuw-Zeeland gaat met kinderen is dat de ozonlaag hier erg dun is. Doordat er weinig luchtverontreiniging is, is de UV-straling erg sterk dus lager smeren dan factor 50 is een no go. Bovendien is een UV-pakje sterk aan te raden als je het water gaat opzoeken. Het is niet extreem warm in Nieuw-Zeeland, maar dat maakt het juist verraderlijk met kinderen en een dunne ozonlaag. Een goede zonnebril is ook een item wat niet mag ontbreken in je koffer. Een pet of hoed is tijdens wandelingen en verblijf aan het water ook onmisbaar, zéker voor kinderen.

Visum aanvragen Nieuw-Zeeland

ETA en visum voor Nieuw-Zeeland?

Als je naar Nieuw-Zeeland reist dan moet je paspoort bij thuiskomst nog minstens een maand geldig zijn. Bovendien moet je vanaf 1 oktober 2019 een ETA (Electronic Travel Authority) aanvragen om Nieuw-Zeeland in te komen. Vanaf 1 juli 2019 is er al een toeristentoeslag ingevoerd van $35 die ten goede komt aan het onderhoud van de infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van je ETA. Als Nederlandse toerist mag je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

Tips Nieuw Zeeland met kind

Toegang tot het land krijgen

Ga je naar Nieuw-Zeeland, ben dan voorbereid op de grenscontrole. Je moet absoluut schone wandelschoenen meenemen, om ervoor te zorgen dat planten en dieren niet ziek worden. Bepaalde boomsoorten zijn bijvoorbeeld aan het uitsterven door vieze zolen van toeristen. Ook mag je verschillende etenswaren niet invoeren in Nieuw-Zeeland en andere producten moet je aangeven. Van alle toeristen wordt alle bagage bij binnenkomt van het land gecheckt op voedsel en vieze wandelschoenen.

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met kinderen

De hoofdstad Wellington

Wellington Cave

Hobbiton™ Movie Set

Rondreis Nieuw-Zeeland met gezin

Tongariro National Park

Nieuw-Zeeland met kind: Tongariro National Park

Rondreis Nieuw-Zeeland met kinderen

Een bezoekje aan de Hobbiton movieset

Wie kent de Hobbit niet? Hoewel kleine kinderen de film niet gezien zullen hebben, is het ook met peuters en kleuters een fantastische belevenis. De magie van de Hobbiton-filmset is goed voelbaar. Rondlopen op de filmset en kennismaken met de geuren, kleuren, geluiden en sfeer van The Shire zoals je deze ziet in The Lord of the Rings en The Hobbit. Werkelijk een feest! Boek wel vooraf een tour, anders is het niet mogelijk om een bezoek te brengen aan de Hobbiton Movieset.
Waitomo Glowworm Caves

Waitomo Glowworm Caves

Ontdek de 30 miljoen jaar oude wereld van Moeder Natuur in de Waitomo Glowworm Caves tijdens een boottocht door de gloeiwormgrot. Het is gewoon echt magisch om duizenden gloeiwormen te bewonderen, kinderen zullen waarschijnlijk met open mond toekijken. Dit zie je niet iedere dag! De serene sfeer, allemaal kleine levende lichtjes. Uniek in Nieuw-Zeeland met kinderen en prachtig om deze ondergrondse wereld te zien!

Reis Nieuw-Zeeland met kids

Rotorua, van hotsprings tot de 

Maori cultuur

De spuitende geisers, stomende warmwaterbronnen en modderpoelen die rondom de stad Rotorua te vinden zijn, ga je nooit meer vergeten. Als je aankomt zul je even moeten wennen aan de zwavelgeur, zeker ook de kinderen. Maar als je die eenmaal voor lief neemt dan is het genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel.
Reis Nieuw-Zeeland met kids

Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

In de hoofdstad is vanalles te beleven dus je wilt deze plek niet overslaan. Bezoek bijvoorbeeld het Te Papa museum waar je kinderen en jijzelf alles leren over de geschiedenis, de dieren en de Maori die in het land leven. Om een bezoekje aan Wellington met kinderen compleet te maken ga je met de kabelbaan naar de Bontanische tuinen om te genieten van het uitzicht.
Reis Nieuw-Zeeland met kids

Tongariro National Park

Kunnen je kinderen goed lopen? Ben je uitgerust met alles om een flinke afstand te wandelen met je gezin? Dan wil je de Tongariro crossing zeker maken. Eén van de meest spectaculaire wandelingen van het Noordereiland. Heb je kleine kinderen en is het toch net wat te veel? Dan kun je in Tongariro National Park ook prachtige gezinswandelingen maken die zeer zeker de moeite waard zijn. Dit park is echt overweldigend mooi!

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland met kinderen

Milford Sound Zuidereiland

Milford Sound Zuidereiland met kids

 Fox & Franz Josef gletsjers

Zuidereiland met kinderen

Abel Tasman National Park

Abel Tasman NP met kinderen

Roadtrippen in Nieuw-Zeeland met kinderen

Roadtrippen langs de meren van het Zuidereiland (+ route!)

Roadtrippen in Nieuw-Zeeland met kinderen is fantastisch! Via Lake Tekapo en Lake Pukaki naar Wanaka afzakken, succes gegarandeerd. Zorg dat je genoeg tijd uittrekt om optimaal te kunnen genieten van deze route. Zeker weten dat je mond hier openvalt van verbazing, wat een schoonheid van de natuur en wat een rust.

Het is volop genieten. Van fish & Chips eten op de oevers van Lake Wanaka tot spelen aan de oever van een heldere rivier. Of wat dacht je van de loopbrug over de Kawarau Gorge of diepe kloven met snelstromende, helderblauwe rivieren?

Nieuw-Zeeland met kinderen, wandelen bij de gletsjers

Wandelen bij de gletsjers van Nieuw-Zeeland

De gletsjers van Nieuw-Zeeland zijn helaas aan het verdwijnen dus als je ze wilt zien met je kinderen dan is enige haast geboden. De Fox en Franz Josef gletsjers zijn werkelijk waar prachtig om te bezoeken. Er zijn echter wel een aantal tips die we je mee willen geven over o.a. het schoeisel dat je nodig hebt, het meenemen van een rugdrager of buggy, veiligheid onderweg, eten en drinken.

Christchurch met kinderen

Gehavend, maar veelzijdig Christchurch 

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad ligt halverwege de oostkust aan de monding van de rivier de Avon. Christchurch werd in het hart getroffen door zware aardbevingen en de schade daarvan is tot op de dag van vandaag nog goed zichtbaar. Dat wil niet zeggen dat je een bezoekje aan Christchurch met je gezin moet overslaan. Zeker niet zelfs! De oude trammetjes, kerken, Worcester Boulevard, de botanische tuin en de sfeer van de stad zijn nog steeds enorm de moeite waard.

Nieuw-Zeeland met kinderen

Een Frans plaatsje in Nieuw-Zeeland? Oui, Oui c’est Akaroa!

De stad Akaroa werd in 1840 gesticht door een kleine groep Franse kolonisten en het is tot op de dag van vandaag de meest Franse stad van Nieuw-Zeeland. Alleen de rit naar Akaroa is al prachtig via de State Highway 75. Neem dit plaatsje zeker mee op in je reisroute als je met je gezin naar Nieuw-Zeeland gaat. Net voor het eerste uitzichtpunt over het Banks-schiereiland kun je kiezen of je de directe route, of de scenic drive neemt naar Akaroa. Heb je de tijd? Dan is de scenic drive uiteraard een aanrader. 

Nieuw-Zeeland is prachtig en veelzijdig! Het is genieten van de natuur, de zee, het strand en de prachtige gletsjers. Nieuw-Zeeland moet gewoon op je bucketlist!

Daphne van Rijnsoever

Milford Sound met kinderen

Milford Sound

We stoppen en maken foto’s, stoppen en maken foto’s en stoppen en maken nog meer foto’s. Milford Sound is adembenemend en we krijgen er geen genoeg van! Het is in deze omgeving echt genieten van de zon, de rust en de zilte zeelucht. De natuur rondom het fjord is prachtig. Het kolkende water van The Cashm is machtig mooi en dat geldt ook voor het uitzicht vanaf de boot op de top van Mitre Peak. Dit uitje is met kinderen een absolute topper in Nieuw-Zeeland.

Lake Matheson Nieuw-Zeeland met gezin

Naar Jetty viewpoint bij Lake Matheson

Een wandeling bij de Fox gletsjer is perfect te combineren met een bezoek aan Jetty viewpoint bij Lake Matheson. Dat ligt ongeveer een kwartiertje rijden verderop, plus dan nog 20 minuten wandelen. Is dat haalbaar met een kleuter die net 1,5 uur heeft gelopen zonder te zeuren? Wij denken van wel en anders vinden we wel een andere oplossing ter plaatse. Het sprookjesachtige bos op de route is echter zo uitnodigend dat we zonder klachten arriveren bij Jetty Viewpoint.

Strand bij de Truman's Track

Ontdek de West Coast van Nieuw-Zeeland

De West Coast van Nieuw-Zeeland mag niet ontbreken in je rondreis. Wederom prachtige natuur en mooie stranden. Maar er is meer. Denk aan Elvenhuisjes bij de Fantail Falls, uitzicht over de Tasmanzee, mijnwerkersdorpjes, de Punakaiki’s Pancake Rocks aan één van de mooiste kustgebieden van Nieuw-Zeeland, Hokatika Gorge, Arthur’s Pass en ga zo nog maar even door. Een stuk vol met prachtige highlights die voor eeuwig op je netvlies zullen staan. Volop kippenvel momenten hier!

Tasman regio met Abel Tasman NP

Tasman regio met Abel Tasman NP

De Tasman regio op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland herbergt het kleinste nationale park van het land. Het Abel Tasman National Park ligt op twee uur van Nelson en is beroemd om haar 'golden beaches' met zwartegranieten rotsen die zich uitstrekken langs de hele kust.

Veerdienst tussen Wellington en Picton

Op naar het andere eiland met de veerdienst tussen Wellington en Picton

Er is een veerdienst tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland) of vise versa. Deze tocht duurt 3 uur en 10 minuten of 3,5 uur, afhankelijk van de rederij waarmee je vaart. Je mag niet meer in je auto zodra de boot vaart, dus denk eraan dat je alles meeneemt wat je tijdens de overtocht nodig denkt te hebben. Als je overigens met een auto of camper deze oversteek wilt maken, dan moet je vooral in het hoogseizoen echt tijdig reserveren. Het is dan namelijk extreem druk!

De boot is vrij groot en er zijn verschillende restaurants en ruimtes om te relaxen. Genoeg te doen dus om de kinderen een paar uurtjes bezig te houden. Ook kun je vanaf het dek de omgeving in je opnemen, want de tocht is prachtig. Het kan er overigens wel vrij winderig zijn, dus denk aan een jack of jasje.

Mireilles reistips voor ouders

Er zijn drie keuzes als je naar Nieuw-Zeeland op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren, een complete rondreis boeken of een mix daarvan. Veel mensen denken dat een complete rondreis boeken veel duurder is, maar niets is minder waar. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor ieder budget. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Nieuw-Zeeland.

Ook leuk om te lezen:

Nieuw-Zeeland met kinderen: Hobbiton en Rotorua
Nieuw-Zeeland met kinderen:

Hobbiton en Rotorua

Nieuw-Zeeland met kinderen: Tongariro en Waitomo
Nieuw-Zeeland met kinderen:

Tongariro en Waitomo

Nieuw-Zeeland met kinderen: cultureel Wellington
Nieuw-Zeeland met kinderen: cultureel Wellington
Nieuw-Zeeland met kinderen: Milford Sound
Nieuw-Zeeland met kinderen: 

Milford Sound

Nieuw-Zeeland: Christchurch met kinderen
Nieuw-Zeeland met kinderen:

gehavend Christchurch

Nieuw-Zeeland met kinderen: roadtrippen langs de meren
Nieuw-Zeeland met kinderen: roadtrippen langs de meren
arrow_drop_up arrow_drop_down