arrow_drop_up arrow_drop_down
Nieuw-Zeeland met kinderen

Nieuw-Zeeland met kinderen, van Zuidereiland naar Noordereiland (en terug)

Nieuw-Zeeland met kinderen

Rondreizen in Nieuw-Zeeland met kids

Reizen door Nieuw-Zeeland met kinderen is een regelrechte aanrader. Het land is enorm kindvriendelijk. Er zijn veel stranden die je zo'n beetje allemaal voor jezelf hebt. In bijna alle restaurants staat minimaal een kist met speelgoed voor de kleinsten of kunnen de kids buiten klimmen en klauteren. Dat is niet alleen genieten voor de kinderen, maar ook voor jullie, hun ouders. Ook aan je kleintje verschonen wordt goed gedacht. Op bijna elk toilet is daar wel een mogelijkheid voor, evenals kinderstoelen in restaurants en hotels. Tenslotte zijn luiers en alle varianten babyvoeding in alle supermarkten makkelijk verkrijgbaar.

Wat kun je verwachten in Nieuw-Zeeland?

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. Deze stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. In de buurt van Wellington ligt een tweebaanse weg, maar in de rest van Nieuw-Zeeland zijn geen snelwegen te vinden. Iets om rekening mee te houden als je het hebt over reistijden.

Verder moet je er rekening mee houden dat het weer in Nieuw-Zeeland heel onverwacht kan veranderen. In het noorden is het subtropisch terwijl het op het Zuidereiland -10 °C kan zijn. Een enorm verschil! Je kunt er grofweg vanuit gaan dat de gemiddelde temperatuur in Nieuw-Zeeland daalt naarmate je naar het zuiden reist. Juli is de koudste maand van het jaar! Het grootste deel van Nieuw-Zeeland kent 4 seizoenen net als in Nederland, alleen zijn ze daar andersom t.o.v. Nederland. Januari en februari zijn dé zomermaanden, de scholen zijn gesloten en dat betekent dat het dan het drukkere en duurdere hoogseizoen is in Nieuw-Zeeland.

UV Kleding voor kinderen in Nieuw-Zeeland

Veiligheid en gezondheid in Nieuw-Zeeland met kinderen

De gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met onze gezondheidszorg en dus van hoge kwaliteit. Natuurlijk is een goede reis- en ongevallenverzekering essentieel, zoals bij iedere rondreis met kinderen. Wat heel erg belangrijk is om te weten als je naar Nieuw-Zeeland gaat met kinderen is dat de ozonlaag hier erg dun is. Doordat er weinig luchtverontreiniging is, is de UV-straling erg sterk dus lager smeren dan factor 50 is een no go. Bovendien is een UV-pakje sterk aan te raden als je het water gaat opzoeken. Het is niet extreem warm in Nieuw-Zeeland, maar dat maakt het juist verraderlijk met kinderen en een dunne ozonlaag. Een goede zonnebril is ook een item wat niet mag ontbreken in je koffer. Een pet of hoed is tijdens wandelingen en verblijf aan het water ook onmisbaar, zéker voor kinderen.

Visum aanvragen Nieuw-Zeeland

ETA en visum voor Nieuw-Zeeland?

Als je naar Nieuw-Zeeland reist dan moet je paspoort bij thuiskomst nog minstens een maand geldig zijn. Bovendien moet je vanaf 1 oktober 2019 een ETA (Electronic Travel Authority) aanvragen om Nieuw-Zeeland in te komen. Vanaf 1 juli 2019 is er al een toeristentoeslag ingevoerd van $35 die ten goede komt aan het onderhoud van de infrastructuur en het behoud van de natuur. Deze toeslag betaal je direct bij de aanvraag van je ETA.  Als Nederlandse toerist mag je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

Tips Nieuw Zeeland met kind

Toegang tot het land krijgen

Ga je naar Nieuw-Zeeland, ben dan voorbereid op de grenscontrole. Je moet absoluut schone wandelschoenen  meenemen, om ervoor te zorgen dat planten en dieren niet ziek worden. Bepaalde boomsoorten zijn bijvoorbeeld aan het uitsterven door vieze zolen van toeristen. Ook mag je verschillende etenswaren niet invoeren in Nieuw-Zeeland en andere producten moet je aangeven. Van alle toeristen wordt alle bagage bij binnenkomt van het land gecheckt op voedsel en vieze wandelschoenen. 

Het Zuidereiland met je gezin ontdekken

Wandelen bij de gletsjers van Nieuw-Zeeland met kinderen

Wandelen bij de gletsjers van Nieuw-Zeeland

De gletsjers van Nieuw-Zeeland zijn helaas aan het verdwijnen dus als je ze wilt zien met je kinderen dan is enige haast geboden. De Fox en Franz Josef gletsjers zijn werkelijk waar prachtig om te bezoeken. Er zijn echter wel een aantal tips die we je mee willen geven over o.a. het schoeisel dat je nodig hebt, het meenemen van een rugdrager of buggy, veiligheid onderweg, eten en drinken.

Christchurch met kinderen

Gehavend, maar veelzijdig Christchurch 

Christchurch is de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De stad ligt halverwege de oostkust aan de monding van de rivier de Avon. Christchurch werd in het hart getroffen door zware aardbevingen en de schade daarvan is tot op de dag van vandaag nog goed zichtbaar. Dat neemt niet weg dat je Christchurch moet overslaan. De oude trammetjes, kerken, Worcester Boulevard, de botanische tuin en de sfeer van de stad zijn nog steeds enorm de moeite waard.

Nieuw-Zeeland met kinderen

Een Frans plaatsje in Nieuw-Zeeland? Oui, Oui c’est Akaroa!

De stad Akaroa werd in  1840 gesticht door een kleine groep Franse kolonisten en het is tot op de dag van vandaag de meest Franse stad van Nieuw-Zeeland. Alleen de rit naar Akaroa is al prachtig via de State Highway 75 dus neem dit plaatsje zeker op in je reisroute als je met je gezin naar Nieuw-Zeeland gaat.

Net voor het eerste uitzichtpunt over het Banks-schiereiland kun je kiezen of je de directe route, of de scenic drive neemt naar Akaroa. Heb je de tijd? Dan is de scenic drive uiteraard een aanrader.

Nieuw-Zeeland is prachtig en veelzijdig! Het is genieten van de natuur, de zee, het strand en de prachtige gletsjers. Nieuw Zeeland moet gewoon op je bucketlist!

-Daphne

Milford Sound met kinderen

Milford Sound

We stoppen en maken foto’s, stoppen en maken foto’s en stoppen en maken nog meer foto’s. Milford Sound is adembenemend en we krijgen er geen genoeg van! Het is in deze omgeving echt genieten van de zon, de rust en de zilte zeelucht. De natuur rondom het fjord is prachtig. Het kolkende water van The Cashm is machtig mooi en dat geldt ook voor het uitzicht vanaf de boot op de top van Mitre Peak.

Lake Matheson Nieuw-Zeeland met gezin

Naar Jetty viewpoint bij Lake Matheson

Een wandeling bij  de Fox gletsjer is perfect te combineren met een bezoek aan Jetty viewpoint bij Lake Matheson dat ongeveer een kwartiertje verderop ligt met de auto plus dan nog 20 minuten lopen. Is dat haalbaar met een kleuter die net 1,5 uur heeft gelopen zonder te zeuren? Wij denken van wel en anders vinden wel een andere oplossing ter plaatse. Het sprookjesachtige bos op de route is echter zo uitnodigend dat we zonder klachten arriveren bij Jetty Viewpoint.

Strand bij de Truman's Track

Ontdek de West Coast van Nieuw-Zeeland

De West Coast van Nieuw-Zeeland mag niet ontbreken in je rondreis. Wederom prachtige natuur en mooie stranden. Maar er is meer. Denk aan Elvenhuisjes bij de Fantail Falls, uitzicht over de Tasmanzee, mijnwerkersdorpjes, de Punakaiki’s Pancake Rocks aan één van de mooiste kustgebieden van Nieuw-Zeeland, Hokatika Gorge, Arthur’s Pass en ga zo nog maar even door. Een stuk vol met prachtige highlights die voor eeuwig op je netvlies zullen staan. Volop kippenvel momenten hier!

Tasman regio met Abel Tasman NP

Tasman regio met Abel Tasman NP

De Tasman regio op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland herbergt het kleinste nationale park van het land. Het Abel Tasman National Park ligt op twee uur van Nelson en is beroemd om haar 'golden beaches' met zwartegranieten rotsen die zich uitstrekken langs de hele kust.

Op naar het andere eiland met de veerdienst tussen Wellington en Picton

Er is een veerdienst tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland) of vise versa. Deze tocht duurt 3 uur en 10 minuten of 3,5 uur, afhankelijk van de rederij waarmee je vaart. Je mag niet meer in je auto zodra de boot vaart, dus denk eraan dat je alles meeneemt wat je tijdens de overtocht nodig denkt te hebben. Als je overigens met een auto of camper deze oversteek wilt maken, dan moet je vooral in het hoogseizoen echt tijdig reserveren. Het is dan namelijk extreem druk!

De boot is vrij groot en er zijn verschillende restaurants en ruimtes om te relaxen. Genoeg te doen dus om de kinderen een paar uurtjes bezig te houden. Ook kun je vanaf het dek de omgeving in je opnemen, want de tocht is prachtig. Het kan er overigens wel vrij winderig zijn, dus denk aan een jack of jasje.

Roadtrippen in Nieuw-Zeeland met kinderen

Roadtrippen langs de meren van het Zuidereiland (+ route!)

Roadtrippen in Nieuw-Zeeland is fantastisch! Via Lake Tekapo en Lake Pukaki naar Wanaka afzakken, succes gegarandeerd. Zorg dat je genoeg tijd uittrekt om optimaal te kunnen genieten van deze route. Zeker weten dat je mond hier openvalt van verbazing, wat een schoonheid van de natuur en wat een rust.

Het is volop genieten. Van fish & Chips eten op de oevers van Lake Wanaka tot spelen aan de oever van een heldere rivier. Of wat dacht je van de loopbrug over de Kawarau Gorge of diepe kloven met snelstromende, helderblauwe rivieren?

Mireilles reistips voor ouders

Er zijn drie keuzes als je naar Nieuw-Zeeland op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren,  een complete rondreis boeken of een mix daarvan. Veel mensen denken dat een complete rondreis boeken veel duurder is, maar niets is minder waar.  Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor ieder budget. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Nieuw-Zeeland.

De leukste excursies in Nieuw-Zeeland  met kinderen

Waarom tickets en excursies via ons boeken?

Wij supporten het liefst lokale bedrijven, waar ook ter wereld!

Daarom werken wij samen met GetYourGuide die ons de mogelijkheid bieden om tickets, excursies en belevingen aan te bieden van  lokale ondernemers. Op deze manier krijg jij de beste ervaring en krijgen lokale bedrijven de kans om hun stad of land te laten zien.

Wij hebben een persoonlijke selectie gemaakt van excursies die wij aanbevelen. 

Je boekt uiteindelijk rechtstreeks bij onze partner waardoor je keuze hebt uit heel veel mogelijkheden.

Mobiele tickets

Niets meer printen, dat scheelt een heleboel. Je tickets staan gewoon direct op je mobiele telefoon laat je ter plaatse zien.

Gratis annuleren

Heb je toch andere plannen? Dan kun je de meeste tours en activiteiten 24 uur van tevoren annuleren met volledige restitutie.

24/7 service

Onze partner Get Your Guide biedt 24 uur per dag hulp via telefoon, e-mail of Whatsapp. Makkelijker wordt het niet!

Stel je vragen over Nieuw-Zeeland in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen