Kamperen met een peuter

Handig als je gaat kamperen met een peuter

Genieten met je kinderen van zon, zee en strand. Jaarlijks zijn er miljoenen Nederlanders die naar de zon rijden of het vliegtuig nemen voor een heerlijke vakantie in de zon. Maar wat is handig om mee te nemen tijdens je strandvakantie?

Speelgoed voor op de camping

Leuk speelgoed voor op de camping, wel speelgoed neem je nou eigenlijk het beste mee? Onze tip: kies voor speelgoed waar normaal gesproken niet zoveel mee wordt gespeeld. Natuurlijk mogen de zandbakspeeltjes niet ontbreken als je naar de camping gaat met kinderen. Verder is een opvouwbare aquaPlay waterbaan erg leuk en wat ons betreft kan een loopfiets zeker niet ontbreken. Is het een dag wat minder weer? Dan kiezen wij voor spelletjes zoals Vier op een Rij (reiseditie), Monopoly (reiseditie), Yahtzee, de spellen van SmartGames of een kaartspel zoals UNO of Skip-Bo. Natuurlijk is er meer leuk speelgoed te bedenken voor op de camping! Wij hebben een selectie gemaakt van wat onbekender populair speelgoed.

Campinguitzet: wat is praktisch?

Er zijn natuurlijk 1001 dingen te bedenken om mee te nemen als je gaat kamperen met kinderen. Voor iedereen zal de lijst er anders uitzien, het ligt er maar net aan hoeveel comfort je wilt hebben tijden je campingtrip en hoeveel ruimte je hebt. Er zijn een aantal items die wij hier willen uitlichten, gewoon omdat ze handig zijn en niet iedereen ze kent. De Light my Fire Spork is multifunctioneel: een vork en lepel (spoon) in één. Lekker praktisch voor kleinere kinderen die nog niet met bestek eten. De CamelBak Eddy gebruiken wij al 4 jaar dagelijks en hij lekt nog steeds niet. Bovendien kun je hem makkelijk aan een haakje hangen en dragen door het ophanghaakje. De Hydro Flask flessen zijn extreem goed isolerende thermosflessen, handig als je warm water nodig hebt voor het maken van een flesje. Tegenwoordig is er zelfs een Hydro Flask Wine Bottle variant om je wijn gekoeld te houden. En natuurlijk het uitklapbare bestek. Geen losse spullen en gehannes, maar lekker alles-in-één bij elkaar.

Reiswiegjes, campingbedjes en reisbedjes

Reiswiegjes en campingbedjes zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij kochten 7 jaar geleden een authentiek campingbedje. Sinds die tijd is er veel veranderd. We gingen al snel over op de Deryan Travel-Cot voor een baby en later voor een peuter. Een heerlijk lichtgewicht bedje voor op reis. Naar Deryan zijn er inmiddels ook andere merken op de markt, waarvan het Aeromoov reisbed en het Nomad Kids Travel Bed het best worden beoordeeld door ouders.

Zwemmen, afdrogen en relaxen

Als wij gaan kamperen dan hebben we het liefst zo min mogelijk bij ons. Wij zijn het type kampeerders dat aan de basis genoeg heeft. We nemen zoveel mogelijk lichtgewicht spullen mee om toch wel comfort te hebben. Overigens gaan wij doorgaans nooit langer dan 3 nachten achter elkaar kamperen, het zijn echt short-breaks die wij doen met de tent. Lichtgewicht handdoeken voor het douchen zijn wat ons betreft echt ideaal, vooral omdat ze daarna op het lijntje weer zo lekker snel drogen. En dat geldt ook voor een middagje zwemmen met een hamamdoek. Voordat de BBQ goed en wel brandt, zijn de hamamdoeken alweer opgedroogd. En wat is er lekkerder om 's avonds met een fleecedeken om je heen bij het vuur te zitten? Of om 's middags lekker te relaxen op een dekentje in het gras?

Handig, maar geen essentials op de camping

De onderstaande artikelen zijn handig als je met kinderen naar de camping gaat, maar  geen essentials. Een SOS armbandje kan natuurlijk je leven een stuk meer ontspannen maken als je weet dat je kindje snel wegloopt. Wil je je peuter of kleuter lekker laten spelen en zelf foto's laten maken, dan is de Kidizoom werkelijk en feest. Waar laat je alle spullen als je 's ochtends in de douche staat? Wij gebruiken zelf een tasje met hengels, maar een toilettas met ophanghaak maakt het natuurlijk wel net even wat makkelijker en overzichtelijker. En heb je geen stroom bij je kampeerplek? Dan zullen de kinderen en wellicht jullie zelf erg blij zijn met een powerbank die oplaadt door middel van een solar. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de dingen als een draagbare douche, extra strandtentje naast je eventuele travel-cot die je daarvoor kunt gebruiken en het bereiden van je eten.