5x tips om te besparen op vakantie met kinderen

5x tips om te besparen op vakantie met kinderen

Met korting op vakantie voor gezinnen? Tot je kinderen 4 jaar zijn, is voor gezinnen vaak wel mogelijk om buiten het seizoen op vakantie te gaan. Profiteer van dit voordeel als je kinderen nog jong zijn. Het is populair om met je kinderen voordat ze écht leerplichtig zijn te gaan rondreizen, dus voordat je kind 5 jaar is.

5x  tips om te besparen op vakantie met kinderen

Voor ouders die écht gebonden zijn aan de schoolvakanties, hebben wij de volgende 5 tips waarmee je vakantie sowieso goedkoper wordt. Gericht keuzes maken kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld budget over houdt om te gaan zwemmen met dolfijnen of om die ballonvaart te maken die zo duur is. Je staat versteld van wat je kunt besparen!

Aanbiedingen spotten

Bij pretparken, dierentuinen, musea en veel andere attracties hoeft er geen entree te worden betaald voor baby's en peuters. Bij Disneyland Parijs mogen kinderen die jonger zijn dan 3 jaar gratis naar binnen. Dat biedt mogelijkheden, want een kind van bijna 3 jaar kan zeker genieten van een bezoekje aan een pretpark of dierentuin. In de meeste hotels kunnen kinderen ook verblijven op dezelfde kamer zonder extra kosten.Zijn je kinderen al ouder? Houd dan de aanbiedingen in de gaten. Voor dagjes uit kun je jaarlijks korting sparen voor veel parken zoals de Efteling, Ouwehand Dierenpark, Burgers Zoo en vele andere attracties. Spaar bij Albert Heijn, Kruidvat of C1000 voor leuke kortingen! Dat geldt ook voor bungalowparken als Center Parcs of Roompot.

Besparen door iets te laten

Meestal mogen kinderen gratis ontbijten in een hotel tot een leeftijd van 3 of 4 jaar, mits er een betalende volwassene is. Sommige hotels bieden ook het ontbijt inclusief aan voor het hele gezin.Als het ontbijt niet inclusief is, is het ook goede optie om een kamer te boeken waar in ieder geval een koelkast beschikbaar is en ook wat ruimte om te zitten. Kleine kinderen hebben geen uitgebreid ontbijt nodig en vinden een ontbijt zoals ze thuis gewend zijn al snel prima. Neem crackers, peperkoek, bananen en mueslirepen mee en koop een pak melk bij de supermarkt om de hoek. Op die manier voorkom je extra kosten voor een ontbijt waarvan je kinderen nauwelijks zullen eten.

Op zoek gaan naar kortingen

De meeste hotels hebben bij de receptie of in de lobby informatie over de lokale attracties en andere bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Neem deze folders en informatie mee! In deze flyers staan namelijk vaak kortingsbonnen voor de verschillende uitjes met de familie. Bijvoorbeeld korting op de toegang bij de dierentuin of een pretpark of een gratis 2e maaltijd bij een restaurant. 10% korting lijkt niet veel, maar als je dit allemaal optelt dan loopt de korting toch aardig op. Alle kleine beetjes helpen!Het kan soms een doolhof zijn om de beste deals op het internet te vinden. Wij willen je sowieso helpen bij het vinden van de leukste deals en verrassende uitjes en vakanties met je kinderen. Soms is het lastig om in een vreemd land de juiste website te vinden met lokale kortingen. Het is daarom slim om te zoeken op internationale website als Groupon of MyDeals.com.

Gewoon vragen om korting

Lekker ouderwets, maar nog steeds doeltreffend: gewoon vragen of je een korting kunt krijgen. Wie niet waagt, wie niet wint! Je hebt bijvoorbeeld geboekt en zie daarna dat dezelfde reis goedkoper had kunnen zijn als je elders had geboekt. Bel naar de organisatie waar je hebt geboekt of als dat niet werkt: bel naar je hotel of vakantiepark en vraag wat de mogelijkheden zijn. Een gratis diner, een extra nacht op kosten van het hotel of een luxere kamer: nee heb je en ja kun je krijgen natuurlijk.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024