Blackness Castle Schotland met kinderen
Schotland
Mireille Steegmans
Schotland
01/08/2019
3 min

Blackness Castle, een beauty in Schotland

01/08/2019
3 min

Blackness Castle heeft de vorm van een boot en dat zie je vooral goed als we een rondje vliegen met de drone rondom dit imposante gebouw. Indrukwekkend is het juiste woord voor dit immense bouwwerk aan het water.

Maak kennis met Blackness Castle

Gelegen aan zee met prachtig uitzicht

Hoewel Blackness Castle een echte aanrader zou zijn, bezoeken wij het kasteel zelf helaas niet. Er is een groot evenement geweest waardoor die dag geen entree mogelijk is. Helemaal niet erg, want nu ontdekken we de omgeving die we anders waarschijnlijk hadden overgeslagen. Je hebt vanuit de omgeving van het kasteel uitzicht op Queensferry Crossing Bridge. Weliswaar is de brug ver weg, maar op een heldere dag is het een mooi plaatje.

Als je naar de serie Outlander kijkt dan zul bij zeker een aantal elementen van Blackness Castle herkennen uit de serie. Kun jij het raam ontdekken waardoor Jamie en Claire hun weg naar buiten vinden? Uiteindelijk springen ze in het ruwe water vanuit een van de gevels van het kasteel.

Natuur Schotland Blackness Castle

Lekker klimmen op de rotsen bij Blackness Castle

Blackness Castle heeft iets mystieks zo aan het water met haar ruwe uiterlijk. Ook hier werd een gedeelte van de serie Outlander opgenomen, het spoort ons meteen aan om de serie te gaan kijken. Omdat we niet naar binnen mogen, besluiten we om de omgeving van het kasteel te gaan verkennen. Klimmen op de rotsen, steentjes in het water gooien, kijken wie het verst kan klimmen. Eigenlijk is dit ontzettend leuk! En dat maakt Blackness Castle in onze ogen ook extreem geschikt voor gezinnen. Natuurlijk is het weer een kasteel dat je bezoekt en daarom is de afwisseling met de natuur hier juist zo leuk.

Wandelen rondom Blackness Castle Schotland

Samen de natuur in en de omgeving verkennen

Het houdt niet op bij alleen de rotsen rondom Blackness Castle. Je kunt ook vanaf de oprijlaan de groene weide inlopen en gewoon kijken waar je uitkomt. Dat is ook zo leuk aan Schotland: er is zoveel natuur te ontdekken en het lijkt wel alsof er overal wel wat te beleven valt voor natuurliefhebbers. Neem lekker wat broodjes mee, loop 10 minuten en je zit in de middle of nowhere op je picknickkleedje. Samen genieten van de rust en even helemaal niets. Dat is Schotland en daar houden wij wel van!

Houd rekening met eb en vloed

Het is natuurlijk super om de omgeving van Blackness Castle te ontdekken, maar realiseer je dat je niet over de rotsen kunt klimmen (en soms glibberen met slecht weer) als het vloed is. Wij waren in het najaar in deze omgeving en in de ochtend was er tot 11.00 uur in ieder geval geen enkel probleem met hoog water. Dat kan natuurlijk anders zijn, dus houd daar rekening mee als je je bezoek aan Blackness Castle plant.

Blackness Castle Schotland met kinderen

The ship that never sailed

Blackness Castle wordt ook wel ‘the ship that never sailed’ genoemd en als je de foto’s die van bovenaf gemaakt zijn bekijkt, dan snap je meteen waarom. Dit imposante schip is een bezoek waard weten we van de locals die ons erover hebben getipt. Maar de omgeving van het kasteel is minstens zo leuk! Hoelang moet je voor Blackness Castle reserveren? Als je ook de omgeving wilt verkennen en op je gemak wilt lunchen in de natuur dan mag je zeker wel een halve dag uittrekken. Een prima combinatie met bijvoorbeeld Aberdour Castle of met the Kelpies. Verwacht net als bij Aberdour Castle trouwens geen speurtochten of kinderenactiviteiten bij dit kasteel.

Praktische informatie over Blackness Castle

  • Je kunt je auto direct parkeren bij de ingang van Blackness Castle, parkeren is gratis
  • Het kasteel ligt aan het water. Wil je rotsklimmen? Houd dan rekening met eb en vloed en trek goede schoenen aan.

Blackness Castle Schotland