arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

20 juli 2017 

Chiang Mai Zoo, (te) dicht bij de dieren

Stoere papa, lieve mama en lieve EN stoere Lucas zijn alweer dik 2 weken op vakantie. We maken veel mee, maar afgelopen week hebben we vooral lekker gerelaxt en Lucas heeft geoefend op traplopen rechtop en zonder leuning.

Olifant rijden in Thailand of niet?

Ineens lukte het bij de lobby van ons hotel in Chiang Mai! De meisjes van ons hotel, zoals Lucas ze noemt, vinden hem allemaal leuk en zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De poesjes die in het hotel rondlopen zijn favoriet en onze kleine dreumes kan iedere ochtend zijn eigen verse ontbijt kiezen. Lucas wijkt niet snel af; de bestelling is een gebakken of gekookt ei met brood, een vast ritueel. En de boter mag niet ontbreken. Dan nog een fruitsapje en soms nog wat ananas. Verder niet teveel verrassingen! Het vocabulaire is weer toegenomen; kamer, meisies en poes/boes zijn favoriet. Oh ja en natuurlijk ook billendouche. Juist ja, dat is de douche voor de billen die in Thailand naast iedere wc zit.

Olifant rijden in Khao Sok

Het plan was om in Chiang Mai op een olifant te gaan rijden, maar dat lijkt meer op lopende band werk en we hebben er bovendien geen lekker gevoel bij. Olifant rijden doen we misschien nog wel in het Nationaal Park Khao Sok. Daar is het nog wat meer puur natuur. We hadden gerekend op wat warmer weer in december, maar dat valt tegen in Chiang Mai dus het is absoluut geen aanrader om een middag aan het zwembad te liggen. Het is echt rillen als een rietje in het water dus we hebben nog aardig wat tijd over. Tijd daarom voor de Chiang Mai Zoo.

Pandaberen kijken in de Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo is bekend en een aanrader en dat is geheel terecht! Het terrein is uitgestrekt en je kunt hier echt heel dicht bij de dieren komen. Bovendien is er de mogelijkheid om met de auto langs de dieren te rijden. Als het warmer weer is dan is dat absoluut een aanrader want je moet in de dierentuin continue berg op en bergaf lopen. Met een kinderwagen en dreumes is dat niet fijn boven de 25 graden en een grotere luchtvochtigheid. Onze favorieten zijn de aapies of misschien toch de vogels die op je komen zitten. Maar euhm, de olifanten zijn eigenlijk ook wel stoer. Ai, lastig kiezen dus… In ieder geval kunnen we de olifanten voeren en er zo dichtbij komen dat we ze kunnen aaien. Als de dieren gewassen worden vraagt Lucas heel nieuwsgierig: olifant ook billendouche mama?

Een dierenparade…say what?!

Een aantal keren op een dag wordt er een soort parade gelopen door de dierentuin waarbij verschillende dieren een ronde door de dierentuin lopen om uiteindelijk te eindigen op een groot plein waar je met de dieren op de foto kunt, ze kunt aanraken en kunt voeren. De vraag is of dit verantwoord is voor de dieren, maar feit is dat het geweldig is voor kinderen dus we besluiten toch te gaan kijken. Lucas geeft bananen aan de olifanten, aait de papegaai, er is een aapje op zijn hoofd gaan zitten en natuurlijk hebben we ook de slang aangeraakt en om onze nek gehad. Na de parade gaan we nog naar de witte tijgers, giraffen (die Lucas nana’s noemt) en nog veel meer grote en kleine dieren. Om uiteindelijk te eindigen bij de twee pandaberen. Een paar dagen later horen we dat panda Lin Hui zwanger is: wat een geweldig nieuws!

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?