Restaurant Trois-Pontsde Ardennen
Belgische Ardennen
Mireille Steegmans
Belgische Ardennen
05/26/2024
5 min

Eten, drinken en borrelen in de omgeving van Malmedy

05/26/2024
5 min

Uit eten gaan met de kinderen, wij houden ervan! En als we naar België gaan dan vinden we het altijd een feestje, net als we dat vinden in bijvoorbeeld Portugal of Thailand. Gelukkig delen de kinderen onze liefde voor eten, zeker de tiener die ook graag zelf kookt. Als we in de Belgische Ardennen zijn, in de omgeving van Malmedy, dan staat lekker eten natuurlijk op ons to-do lijstje. Uit eten gaan in België met de kinderen vinden wij altijd heerlijk, vanwege de kindvriendelijke restaurants en de heerlijke, lokale gerechten die worden aangeboden. Of je nu kiest voor een gezellige taverne, een rustiek bergchalet of een authentiek dorpsrestaurant, je kunt rekenen op een warme ontvangst en een gevarieerd menu. Voor kinderen vaak compleet anders dan het menu in Nederland. Ik geef je onze favorieten in de omgeving van Malmedy, waar we verbleven in een huisje bij Le Val D'Arimont.

Taverne Burcht Reinhardstein met gezin

Bergchalet Loci in Val de Wanne, lokaal lunchen

Op zoek naar een unieke plek om te lunchen met kinderen in de Ardennen? En wil je dit graag combineren met een complete dag fun in de buitenlucht? Dan is bergchalet Loci in Val de Wanne de plek om naartoe te gaan! In een gezellige cocooning-sfeer, die alleen een echt bergchalet kan bieden, serveren ze authentieke maaltijden en dranken. De setting is ideaal om samen te genieten en helemaal tot rust te komen in een soort van winterse après-ski sfeer. Er liggen spelletjes in overvloed, vermaken ga je jezelf hier zeker weten met je gezin.

Uit eten in de Ardennen met kinderen

Bij Chalet Loci zijn er verschillende specialiteiten van het huis, zoals in het seizoen bijvoorbeeld raclette en kaasfondue. Maar altijd zijn er voor kinderen pannenkoeken en wafels als ze daar wat meer zin in hebben. Daarnaast exclusievere gerechten zoals een trio van kroketten gevuld met lokale kazen, garnalen en foie gras. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn gemaakt met lokale, regionale of Belgische producten en kwalitatief goed, en dat proef je, kan ik je vertellen uit eigen ervaring! Bij Chalet Loci draait alles om authenticiteit, de gerechten zijn puur en de drankjes een regelrechte aanrader. We proeven de homemade ice tea, heerlijk ook op een warme dag. En bestel in de wintermaanden zeker een lokale glühwein, frambozenlikeur en de unieke gin van Dr. Clyde Distillery. Genieten!

Leuk restaurant in de Ardennen Trois-Ponts

Of je nu kiest voor een gezellige taverne, een rustiek bergchalet of een authentiek dorpsrestaurant, je kunt rekenen op een warme ontvangst en een menu vol variatie in België

Lunch Val de Wanne Restaurant

En wat kun je verder doen bij Chalet Loci? Genieten van het adembenemende uitzicht! Waarschijnlijk een van de mooiste en meest indrukwekkende uitzichten in de Ardennen. Met een panorama van meer dan 180° kun je de hoogten van Trois-Ponts, Spa, Stavelot, Malmedy tot aan de Hoge Venen zien. 

En wil je ook nog wat activiteiten ondernemen met je gezin? Dan ga je naar Activity Center Val de Wanne dat onder het restaurant ligt. De eigenaren die je hieronder op de foto ziet hebben de krachten gebundeld en daarmee heb je dus een restaurant met goed eten en een activiteiten park voor een hele dag vertier met je gezin! Zeker weten dat je kinderen zich prima gaan vermaken. Zijn je kinderen al wat ouder, dan kun je zelf genieten op het dakterras van Chalet Loci, terwijl de kinderen lekker ravotten in de speeltuin, de BMX baan, de slide of het doolhof. Als je wilt kun je dan zelf nog een peer cognac van Distilleerderij Saint-Hubert, whisky Carolus uit Mechelen of een lokale Jägermeister die bereid is met kruiden uit de regio.

Val de Wanne & Chalet Loci Val de Wanne

Brasserie Belleveaux, rondleiding met bierproeverijtje

In het pittoreske en ogenschijnlijk slapende dorpje Bellevaux in de gemeente Malmedy, ligt de ambachtelijke brouwerij en Brasserie de Bellevaux. Deze brouwerij is een absolute must voor bierliefhebbers. In het weekend kun je hier genieten van een rondleiding door de brouwerij en die aftoppen met een bierproeverij. Bovendien kun je in de omgeving een aantal mooie wandelingen maken, deze wandelingen zijn te vinden op de website van Brasserie de Bellevaux onder buitenactiviteiten en variëren van 1,5 tot 10 kilometer. 

Brouwerij en brasserie de Bellevaux Ardennen

Brasserie de Bellevaux brouwt sinds 2006 al verschillende bieren, allemaal gemaakt met passie en zorg. Het hele brouwproces wordt van A tot Z op locatie gedaan. Wij ontdekken en proeven het een en ander van het uitgebreide assortiment, waaronder Blonde, Brune, Blanche, Black, Lager, Malmedy Tripel en de Malmedy Quadruple, naast de Limited Editions en zelfgemaakte frisdranken. En die zelfgemaakte frisdranken maken het hier natuurlijk perfect voor kinderen. Want hoewel de kinderen misschien niet warmlopen voor de brouwerij, zullen zij zeker wel willen proeven van limonades en ze kunnen lekker spelen in de naastgelegen speeltuin. Het gezellige proeflokaal van Brasserie de Bellevaux ligt in de oude stal en je kunt hier een lekker lokaal kaasje of vleeswaren bestellen.

Brasserie de Bellevaux, brouwerij Ardennen

Taverne van kasteel Reinhardstein

Na een boeiende rondleiding door kasteel Reinhardstein, gaan wij naar de naastgelegen taverne om wat te eten. Deze gezellige taverne, met haar warme en sfeervolle inrichting, is wat ons betreft een perfecte plek om even te ontspannen. Lekker gemoedelijk, een kleine kaart waar precies genoeg op staat en de open haard brandt en zorgt voor een knusse ambiance. Natuurlijk mag een Belgisch biertje, gebrouwen onder de naam van het kasteel zelf, niet ontbreken! 

Restaurant Taverne Burcht Reinhardstein

We bestellen ook wat te eten voor de lunch, heerlijke hotdogs voor de jongens - optioneel compleet met zuurkool en mosterd. Zelf bestellen we een erg smakelijk kaas- en vleesplankje met lokale Ardense specialiteiten, waar uiteindelijk het hele gezin mee van eet. Als je de wandeling bij kasteel Reinhardstein hebt gemaakt dan is deze taverne een prima eindpunt en rustmomentje! Meer weten over een rondleiding in Kasteel Reinhardstein? Lees dan mijn complete blog over ons bezoek aan 

Handig als je uit eten gaan, de plekken die we tippen

Bekijk meer artikelen over de Ardennen met kinderen voor meer inspiratie en om een leuk uitje te zoeken in de buurt van je favoriete restaurant. De volgende plekken tip ik:

Eten bij Burcht Reinhardstein

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met één van onze partners. Dit betekent dat de reis, het product of de inhoud van dit artikel gesponsord kan zijn of onderdeel uitmaakt van een betaalde samenwerking, waardoor we jou kunnen voorzien van gratis reisverhalen en tips op Kleine Wereldreiziger. Wij werken alleen samen met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.