Fjordline overtocht Hirtshals naar Kristiansand
Noorwegen
Angreni Hilaul
Noorwegen
03/04/2024
5 min

Comfortabel naar Noorwegen met Fjordline

03/04/2024
5 min

We hebben afgelopen kerstvakantie tijdens onze vakantie in Zuid-Noorwegen een nieuwe reiservaring toegevoegd aan onze verzameling: de overtocht van Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand in Noorwegen met Fjordline. Ik deel graag onze ervaringen en geef ik tips over hoe je deze reis op de meest comfortabele en voordelige manier kunt plannen.

Fjordline overtocht met kids

Hoe vind je de goedkoopste tickets?

Een van de eerste zorgen als je je reis naar Noorwegen gaat plannen: hoe kun je de beste deal vinden voor je overtocht? Of in ieder geval een betaalbare deal in de vakantieperiodes die vaak populair zijn. De oplossing is de voordeelkalender van Fjordline. Door flexibel te zijn met onze reisdata, konden we aanzienlijk besparen, want de voordeelkalender op Fjordline's website toont de goedkoopste beschikbare tarieven voor verschillende data, wat het plannen van een reis met een budget een stuk eenvoudiger maakt. Maar lees vooral ook even door voor meer tips...

Veilig reizen naar Noorwegen met kinderen

Tip: boek zo vroeg mogelijk om de beste aanbiedingen te krijgen bij Fjordline!

Fjordline speeltuintje aan boord

Onze overtocht met Fjordline van Hirtshals naar Kristiansand

Onze overtocht met Fjordline van Hirtshals naar Kristiansand was een naadloze, comfortabele ervaring die ons avontuur in Noorwegen op de best mogelijke manier startte. Door gebruik te maken van de voordeelkalender en de flexibele afvaarttijden, konden we onze reis plannen zonder de hoofdprijs te betalen. De faciliteiten aan boord zorgden ervoor dat niemand in ons gezin zich heeft verveeld.

Het kindergedeelte, zowel binnen als buiten, biedt volop speelmogelijkheden en er is zelfs een speurtocht uitgezet om het grote schip op een interactieve wijze te verkennen. Niet meer voor onze tiener, maar wel leuk voor de allerkleinsten om dit avontuur te ondernemen natuurlijk.

Wij hebben persoonlijk genoten van de rustige momenten in één van de zitjes met uitzicht naar buiten, waar we tijd hadden om wat te werken, te lezen en zelfs even te slapen. Tijdens de terugreis kozen we voor de lounge, waar we mee deden aan de bingo, een quiz en genoten van live muziek van een gezellige band. De reis met de ferry is een aangename onderbreking tijdens het autorijden en de tijd vliegt voorbij is onze ervaring.

Met auto op ferry Fjordline

Overnachten in Hirsthals en Kristiansand

Onze reis naar een bestemming verloopt altijd in een ontspannen tempo en zeker als we afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een boot zoals in dit geval. We vermijden het rijden in de nacht en plannen daarom overnachtingen in de omgeving van Hirtshals, zowel voorafgaand aan de overtocht als erna. De ferry van Fjordline zelf biedt naast comfortabele zitjes en lounges ook hutten voor langere overtochten, vergelijkbaar met een bootreis naar het Verenigd Koninkrijk. Wij hebben geen hut aan boord, omdat de overtocht kort duurt. Aan boord zijn restaurants, bars, winkels en speelplekken voor kinderen, zowel binnen als buiten. De speurtocht over het schip en de gratis bingo en quiz in de bar, met kans op leuke prijzen, maken voor onze de overtocht met Fjordline tot een memorabel onderdeel van onze wintervakantie in Noorwegen.

> Accommodatie boeken in Hirsthals 

Accommodatie boeken in Kristiansand

Overtocht Hirtshals naar Kristiansand met gezin

Van horen zeggen….

Ik heb van vrienden gehoord dat zij niet op de Nederlandstalige website van Fjordline hebben geboekt, maar op de Noorse site en dat dit ook aanzienlijke scheelde. Zelf heb ik dit niet gecontroleerd voor onze overtocht, maar ik heb wel even een check gedaan op de website van Fjordline. De printscreen hieronder spreekt voor zich denk ik. Ik spreek geen Noors, maar 540 NOK is omgerekend +/- € 47,40 volgens de huidige wisselkoers (februari 2024) en dat is absoluut een ander bedrag dan je in de onderste printscreen ziet. De boeken is dan verder in het Noors.

Korting overtocht Fjordline  Noorwegen

Ferry Noorwegen familie

Aantal afvaarten per dag

Voor gezinnen die net als wij waarde hechten aan flexibiliteit, is het goed om te weten dat Fjordline dagelijks meerdere afvaarten van Hirtshals naar Kristiansand aanbiedt. Dit betekent dat we kunnen kiezen voor een vertrektijd die het beste past bij ons reisschema en onze behoeften. Of je nu vroeg wilt vertrekken om het meeste uit je dag te halen of liever later op de dag reist, Fjordline biedt voldoende opties.

Fjordline gezinsavontuur Noorwegen

Tiener aan boord Fjordline

Welke ferryroutes heeft Fjordline nog meer?


Fjordline biedt niet alleen de route van Hirtshals naar Kristiansand, maar ook andere routes die interessant kunnen zijn voor avontuurlijke families. Ze varen ook van Hirtshals naar Langesund en van Hirtshals naar Stavanger/Bergen, waardoor je meerdere opties hebt om Noorwegen te verkennen. Elk van deze routes biedt een unieke kans om te genieten van de adembenemende Noorse kustlijn vanaf het comfort van de ferry.

Uitzicht vanaf de ferry naar Noorwegen

Veelgestelde vragen over Fjordline

Gedurende onze reisplanning komen we verschillende vragen tegen waarvoor we antwoorden zoeken. zoals hoe werkt het met de inchecktijden? Kan ik mijn reservering nog wijzigen? Welke faciliteiten zijn er aan boord? Hieronder kort de antwoorden die ik heb gevonden en die ik zelf heb ervaren.

  • Wat zijn de inchecktijden bij Fjordline? Inchecktijden variëren afhankelijk van de route, maar over het algemeen moet je uiterlijk 60 minuten voor vertrek inchecken.
  • Kan ik mijn reservering wijzigen voor de ferry? Ja, het is mogelijk om je reservering te wijzigen, maar houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.
  • Wat zijn de faciliteiten aan boord van de ferry van Fjordline? Aan boord vind je een verscheidenheid aan faciliteiten, waaronder restaurants, cafés, winkels en speelruimtes voor kinderen, waardoor de reis voor iedereen aangenaam is.

Fjordline Fjordline kinderactiviteiten aan boord

Boot Fjordline naar Noorwegen

Dit artikel is  tot stand gekomen door een samenwerking met één van onze partners. Dit betekent dat de reis, het product of de inhoud van dit artikel gesponsord kan zijn of onderdeel uitmaakt van een betaalde samenwerking, waardoor we jou kunnen voorzien van gratis reisverhalen en tips op KleineWereldreiziger.nl. Wij werken alleen samen met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.