Goedkope uitjes in Dubai met kids? 8x gratis en betaalbare tips!
Dubai
Mireille Steegmans
Dubai
12/19/2020
5 min

Goedkope uitjes in Dubai met kids? 8x gratis en betaalbare tips!

12/19/2020
5 min

Dat Dubai een dure bestemming is voor gezinnen hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De sky is the limit, maar er zijn absoluut ook goedkope uitjes in Dubai! Je komt er de meest extreme dingen tegen en dat maakt Dubai  zo ontzettend leuk. Wij hebben een lijstje met betaalbare activiteiten in Dubai met kinderen. Naast deze gratis activiteiten in Dubai met je gezin heb ik ook nog een paar hele betaalbare tips voor gezinnen toegevoegd…

Dubai Fountains (gratis)

Naast de Dubai Mall en aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld, het Burj Khalifa met haar 828 meter, liggen de Dubai Fountains. De fonteinen zijn een hele populaire attractie in Dubai, waarschijnlijk speelt wel mee dat ze gratis zijn. In de categorie goedkope uitjes in Dubai is dit werkelijk een must do! Bij deze prachtig dansende fontein en natuurlijk de grootste fontein ter wereld – hé, we hebben het over Dubai – kun je twee keer per dag genieten van een prachtige show met begeleidende muziek. De shows in de middag en de shows in de avond duren ieder steeds 30 minuten en worden doorlopend herhaald tussen specifieke tijden. Informeer ter plaatse even naar de exacte tijdstippen, in de avond is de laatste show om 23.00 uur afgelopen.

TIP: Wil je de Dubai Fountains van dichtbij zien? Maak een ritje in een traditionele boot en kom echt heel dicht bij de fonteinen. Niet gratis, maar wel heel betaalbaar en bijzonder in mijn ogen.

Dubai Fountains met kids

Dubai Mall: het aquarium en de waterval (gratis)

Eén van de grootste winkelcentra ter wereld met ongeveer 1.200 winkels is de Dubai Mall. Je vindt hier de meest luxe merken, dus gegarandeerd kijk je hier je ogen uit. Ga maar eens op zoek met je kinderen naar het prijskaartje met het hoogste bedrag. Zeker weten dat een shoppingmall dan zelfs leuk is voor kinderen die, net als onze zoon, niet van shoppen houden. Hier rondlopen kost niet, shoppen uiteraard wel. Het is echt de moeite waard om hier de pracht en praal te gaan bewonderen en je te laten verrassen en verwonderen. Ik denk niet dat je kinderen zoiets al ooit gezien hebben.

Even voor je beeldvorming: je kunt met gemak twee dagen in de Dubai Mall zijn en nog niet alles gezien hebben. Oftewel: neem de tijd voor je bezoek aan de Dubai Mall met je kinderen, want er is zeker meer dan genoeg te zien. Let wel op dat je jezelf een beetje inhoudt, anders valt een bezoekje aan de mall niet meer onder goedkope uitjes in Dubai!

Wie naar de Dubai Mall gaat mag twee dingen niet missen: The Waterfall en The Dubai Aquarium. Je kunt het enorme aquarium vanuit het winkelcentrum bekijken, zeer indrukwekkend. Dat geldt ook voor de waterval met de duikers die de vier niveaus van de Dubai Mall doorkruisen.

The Dubai Aquarium met kinderen

Dubai Marina (gratis)

De Dubai Marina is een hele levendige plek in de stad en ontwaakt pas echt na zonsondergang. Vanwege enorme de hitte in de zomer waren wij in de Dubai Marina om 7 uur (!) in de ochtend en ik kan je vertellen dat we blij waren dat we om 8.00 uur weer in de auto met airco zaten. Neemt niet weg dat de Dubai Marina geweldig is om te zien, maar dus een terugkomer voor in de avond als de grootste hitte weg is. De promenade van Dubai Marina is ongeveer 7 kilometer in totaal en echt zo’n plek die je gezien moet hebben.

Het meest levendige deel ligt tussen The Marina Walk en The Marina Mall. Dat is meteen ook het stuk waar de meeste restaurants liggen. In de Dubai Marina worden veel evenementen, optochten en muziekfestivals gehouden tijdens vakanties. Of wat dacht je van een  bootparade? Zeker de moeite waard om te kijken of er evenementen zijn in de Marina als je in Dubai bent met je gezin.

Dubai Marina met kinderen

Dubai Beach (gratis)

Dubai heeft een aantal openbare stranden die gratis toegankelijk zijn. De meest populaire stranden in Dubai:

  • Marina Beach (of JBR) bij The Walk
  • The Jumeirah Beach, vlakbij het beroemde hotel Burj Al Arab

Marina Beach heeft een verscheidenheid aan speeltuinen voor kinderen, walhalla dus voor gezinnen! Verder zijn er veel eetgelegenheden op The Walk. Dit is zeker weten één van de meest levendige stranden van Dubai. Het is superleuk om met kinderen schelpen op het strand te zoeken, wie weet wat voor bijzonders je tegenkomt!

Traditionele markten (gratis)

Ga je voor iets echt traditioneels? Ga dan naar de Spice Souk en de Gold Souk. En neem op de Spice Souk zeker wat lekkere kruiden mee om thuis mee te koken. Ik kan je de taouk kruiden uit eigen ervaring aanraden! De markten in Dubai komen net als de rest van de stad vanwege de hitte pas echt in de avond te leven. Het is trouwens prima om te onderhandelen op de markt in Dubai.

Dubai Museum (+/- € 1)

Het Dubai Museum ligt in het oude Al Fahidi-fort en dat werd gebouwd in 1787. Het is het oudste nog bestaande gebouw in Dubai. Het museum is klein en gemoedelijk is leuk om te bezoeken met het hele gezin. Zeker weten dat dit niet een saai museum is waar je kind liever zo snel mogelijk weer weg wil. Ik schat in dat je ongeveer een uur nodig hebt voor je bezoek waarvoor je Voorzie ca. 45min voor een bezoek. Een must-do in Dubai en slechts 3 AED voor volwassen en AED 1 voor kinderen onder de 6 jaar. Voor een volwassene betaal je dus ongeveer € 0,75.

Dubai Creek Watertaxi Abra (+/- € 0,25)

Een Abra is een typisch vervoersmiddel in Dubai. Het is een traditionele houten watertaxi op de Dubai Creek. Ga met de boot van de Dubai Old Souq Marine Transport Station aan de zuidkant naar Deira aan de andere kant. Hier zijn zowel Spice Souk en de Gold Souk te vinden, echt leuk met kinderen dit ritje! De kosten zijn 1 AED per persoon, wat ongeveer neerkomt op € 0,25 EUR per rit.

Jumeirah-moskee (+/- € 2,50)

De Jumeirah moskee is één van de mooiste moskeeën van Dubai. Het is de enige moskee in Dubai die kan worden bezocht door niet-Moslims dus daarom zou ik hem zeker op je lijstje zetten, tenzij je de mogelijkheid hebt om de moskee in Abu Dhabi te bezoeken. De architectuur van de moskee kun je van buitenaf al bewonderen en dat kost niet. Wil je naar binnen dan betaal je als volwassene 10 AED, omgerekend ongeveer € 2,50. Kinderen onder de 5 jaar mogen niet naar binnen in de Jumeirah moskee, kinderen van 5-12 jaar bezoeken de moskee gratis. De rondleidingen in de moskee beginnen om 10.00 uur en uiteraard is de moskee op vrijdag – gebedsdag – niet open. Je bent verplicht om je aan de dresscode te houden. Oftewel: lange mouwen en bedekte benen. Vrouwen dragen een hoofddoek.