arrow_drop_up arrow_drop_down

Vakantietips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Ja, graag!
Your information is safe with us

Groot Twentsch Maïsdoolhof in Fleringen

Heerlijk dwalen door het Groot Twentsch Maïsdoolhof in Fleringen. En verdwalen dat deden we zeker! Het maisdoolhof is een onwijs toffe locatie om eens te bezoeken, het is namelijk niet alleen een doolhof op zich, het is een hele belevenis!

We rijden naar het Groot Twentsch Maïsdoolhof in de Mini – gewoon omdat dat leuk is. Als we er bijna zijn rijden we eerst de juiste afslag voorbij. Net te laat zien we het bordje. Even omdraaien, een drukke straat oversteken en een klein stukje over een zandpad waarna we de ingang aan de linkerkant zien.

Speurtocht door het maïs, dit is niet zomaar een maisdoolhof 

Na het betalen van de entree van €4,00 per persoon ontvangen we twee speurtochten. Eén voor kinderen (met een trekker in de hoek) en één voor volwassenen (met een maïskolf in de hoek). Vol goede moed stappen we het doolhof binnen, gewapend met het antwoordenblad voor de vragen die we onderweg tegen moeten komen en een roze stift. Deze laatste is zorgvuldig door Tess geselecteerd uit het bakje stiften.

We wandelen een stuk zonder afslagen en dan plots stuiten we op een T-splitsing. We slaan linksaf en zien gelijk opdracht 1. Eventjes in de rij staan tot de mensen voor ons klaar zijn met de vraag (i.v.m. Corona kun je ook nog aan het einde alle vragen vinden, maar wij vinden het geen hinder om eventjes te wachten).

Leuk uitje in Twente met kinderen

Compleet verdwaald, waar moeten we heen?

Vol goede moed kiezen we in overleg de volgende afslagen, links, rechts, rechtdoor, links, links, dan weer een keer rechts. Hier zijn we toch al vaker geweest? Nog een poging. Nee, hier zijn we zeker al geweest. Hallo mensen, ja wij lopen hier ook nog! Kunnen jullie het ook al niet vinden? Dat gedeelte is doodlopend, daar? Waar moeten we toch heen?! Jeetje, deze is ook al doodlopend… Weer terug dan maar. Wacht ik til Tess wel even op *tilt Tess*; ‘Tess zie jij de uitkijktoren?’

Jaaaa de uitkijktoren bereikt!

Na voor mijn gevoel een dik uur te hebben rondgedoold komen we eindelijk bij opdracht 2. Niet lang daarna vinden we uiteindelijk de uitkijktoren. Tess loopt de trap op om vast de volgende route te bepalen. Ik pak ondertussen even wat te drinken en een broodje. Het is lunchtijd dus we besluiten op deze bijzondere locatie midden in het maisveld even te picknicken.

Tijdens de picknick zien we meerdere mensen aankomen bij de uitkijktoren die we regelmatig tegen kwamen tijdens het dwalen. Iedereen had – net als wij – best wel moeite om de juiste weg door het mais te vinden. Het doolhof is zeker niet té gemakkelijk gemaakt en ook leuk om te doen zonder kinderen!

Route deel 2 bepalen

We houden goed in de gaten waar de mensen heen gaan. Komen ze nog terug? Dan moeten wij dat pad niet kiezen! Als we ons broodje op hebben heeft Jouke al een hele wiskundige formule bedacht voor ieder gangpad. Op goed geluk volg ik Jouke en hij heeft gelijk, we komen al snel bij de volgende opdracht uit.

We zwerven nog even verder door het maisdoolhof tot we uitkomen bij de prachtige bloemenpluktuin. In deze tuin vind je ook nog eens alle vragen (mocht je er in het doolhof eentje gemist hebben).

Springen, rijden en zwemmen

We dalen neer op het terrasje voor een kopje koffie; dat hebben we wel verdiend na de wandeltocht door het mais. Tess daarentegen heeft alleen maar oog voor de trampolines. Ze schopt haar sandalen uit en rent door het gras naar de trampoline. Springen, springen en nog eens springen. Na het kopje koffie ga ik samen met haar naar het huisje vol met mais. Ze gaat ‘zwemmen’ in het mais. Ben je hier op bezoek, spiek dan zeker in het huisje tegenover de entree. Dit is echt een hit! Tess krijgt er geen genoeg van en begraaft zich helemaal onder het maïs. Als we bijna naar huis gaan wil ze nog even fietsen op de traptrekkers over het parcours. Daarna laten we deze belevenis achter ons en via een leuke toeristische route rijden we huiswaarts.

Aanvullende informatie over het Groot Twentsch Maïsdoolhof

  • Het doolhof is toegankelijk met een rolstoel/kinderwagen, maar kan wel hobbelig zijn.
  • Er is een speurtocht voor kinderen en volwassenen – ook een aanrader om hier eens zonder kids een bezoekje te brengen!
  • In het midden (bij de uitkijktoren) is er een nooduitgang mocht je bijvoorbeeld heel nodig moeten plassen…
  • Op P1 vind je een aantal dixies waar je je behoefte kunt doen 😉
  • Ben je er rond lunchtijd? Neem dan je eigen lunchpakketje mee! Koffie/thee is er wel te krijgen.
  • Honden zijn welkom, maar zorg even dat ze ergens anders zijn uitgelaten.

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof

Over de schrijver
Ik ben Daphne. Getrouwd met Jouke, een hele toffe man en we genieten volop van onze dochter Tess (2016)! Naast moeder ben ik ook actief bij onze plaatselijke scoutinggroep, geef ik training bij de atletiekvereniging en werk ik 32 uur per week als accountmanager. Als ontspanning sport ik regelmatig, probeer ik creatief bezig te zijn én reizen we! We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate (station Mini) en een gele Mini Marcos (kit car). Deze laatste is echter een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal... For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Mini Estate, die ook wel de naam Fien draagt. Vragen over onze reizen met kind? Mail me via info@kleinewereldreiziger.nl

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.