Struinen door de botanische tuin van Eden Project
03 september 2019 
6 min. leestijd

Struinen door de botanische tuin van Eden Project

Het Eden Project in Cornwall is een liefdadigheidsinstelling met een missie: een educatieve missie! Ze onderzoeken in de huidige wereld hoe we samen kunnen werken aan een betere toekomst.

Dit is Het Eden Project

[[showindex]]


Wat kun je verwachten bij Het Eden Project?

Het bezoekerscentrum van Het Eden Project ligt in een enorme krater in Cornwall, dat alleen al is interessant. In een verlaten tin mijn hebben ze hier een waar paradijs gecreëerd. De botanische tuin van Eden Project bestaat onder andere uit twee kassencomplexen waarin biomen nagebootst worden. Vanaf de entree heb je een mooi overzicht over de enorme koepels. Wat is een bioom? Zul je je misschien afvragen. Dat is een verzameling van verschillende soort flora en fauna die samen in een habitat leven. Je ziet hier enorme biomen met het regenwoud, prachtige planten, verhalen en tentoonstellingen. Het totale gebied van Eden Project is uitgestrekt. Je kunt er het hele jaar door ontzettend veel ontdekken. Dus dat gaan we doen!

The Core @ Eden Project

We beginnen bij ‘The Core’, dit is een educatief centrum met meerdere tentoonstellingen. De tentoonstellingen wisselen en op het moment van ons bezoek ging het over het binnenste van de aarde. Voor wat oudere kinderen (8+) vinden er in het laboratorium op de eerste verdieping twee keer per dag proefjes plaats. Voor de jongere kinderen zijn er op de eerste en tweede verdieping (bij een restaurantje) binnenspeelplekken. We lopen hier even rond en Tess speelt in de speelhoek terwijl ik de expositie bekijk. Daarna gaan we snel verder, eigenlijk zijn we erg benieuwd naar de biomen.

In 'The Core' van Eden ProjectIn ‘The Core’ van Eden Project

Klimmen, klauteren en picknicken

Via de moestuinen en exotische planten wandelen we in de richting van de koepels. Onderweg komen we langs een erg groot bijenhotel. Als we dichterbij komen zien we dat dit een bijzonder insectenhotel is. Deze is namelijk voor kleine mensjes en helemaal ingericht om in te spelen, met glijbaan en veel klim- en klautermogelijkheden. Jouke en ik gaan op een stoeltje zitten en besluiten hier te picknicken. We hebben lunch meegenomen en dit is een leuke plek hiervoor.

Insectenhotel voor kinderen bij Eden ProjectEen enorm insectenhotel! Maar dan speciaal voor kinderen, met volop klim- en klautermogelijkheden

In Mediterraanse sferen

Als Tess uitgespeeld is en we allemaal wat hebben gegeten lopen we door het parkje naar de kassen. We besluiten eerst naar de kleinere koepel te gaan. Dit is een Biome met een aangename temperatuur, hier wordt namelijk een mediterraans klimaat nagebootst. Er is een wandelpad om het meeste van de biome te zien. Er zijn heel veel tropische planten te vinden. Daarnaast is er een klein restaurantje en een plek met zitzakken om lekker te relaxen.

Mediterraanse Biome Eden ProjectDe Mediterraanse Biome bij Eden Project, helemaal in sfeer

Op expeditie in het regenwoud

Via een brug over het grote restaurant is de kleine kas in verbinding met een grote kas; ideaal als het buiten regent en daardoor ook een geliefd uitstapje als het weer wat minder is.
Als we de deuren door lopen van de grote kas lopen we door nevel en koele lucht. Daarna kijken we onze ogen uit. Een enorm tropisch regenwoud ligt voor ons, enorme bananenbladeren wuiven ons licht gedag. We horen water stromen en lopen rustig in die richting. We vinden een kleine waterval en een bruggetje.

Rainforest Biome Cornwall

Mireilles Engeland  reistips voor gezinnen

Groot-Brittannië omvat Engeland, Schotland en Wales. Er zijn twee keuzes als je naar Engeland op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken.  Je kunt vliegen naar Engeland of met de auto en de ferry gaan, natuurlijk afhankelijk van je bestemming. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Engeland.

Ook leuk om te lezen:

WALES

Rondreis Schotland met kinderen
SCHOTLAND
GROOT-BRITTANIË
Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
Kleine Wereldreiziger PLUS

Tijd besparen met het plannen van je gezinsvakantie?

Ontdek Kleine Wereldreiziger PLUS!

  • Vast bedrag per jaar.
  • Voordelen voor het hele gezin.
  • Doe-boeken, doe-bladen, spelletjes, downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down