Vakantie in Cornwall met kinderen
Engeland
Mireille Steegmans
Engeland
11/02/2021
4 min

10x tips voor Cornwall met kinderen, zoveel te zien en doen

11/02/2021
4 min

Twee prachtige kusten met stranden in overvloed, Cornish-ijs, fudge en cream tea. Cornwall is de perfecte bestemming voor een fijne gezinsvakantie. Met adembenemende stranden, dramatische kustlijnen en geweldige accommodaties ontbreekt het je gezin hier aan niets. Cornwall is eigenlijk populaire bij jong en oud dus of je nu met je baby, peuter, kleuter of tiener naar Cornwall gaat: je gaat je gegarandeerd vermaken. Er zijn zo ontzettend veel leuke en idyllische plekjes om even lekker te ontsnappen aan de drukte met je kinderen. Heerlijk om hier te genieten en te zoeken naar waterdiertjes of zandkastelen te bouwen.

Het Eden Project is het beste dagje uit

Hier kunnen we kort over zijn: Het Eden Project moet je gezien hebben. Het is een mix van een tuin, ecologisch themapark en tegelijkertijd ook een architectonisch wonder mag ik wel zeggen. Exotische planten, speeltuintjes, paadjes om te ontdekken en veel educatieve elementen. Het Eden Project ligt in een oude kleigroeve in Bodelva nabij St. Austell. Het is gunstig om hier online een gezinsticket te kopen, dan is de prijs het meest aantrekkelijk. Lunch en snacks kun je er ter plaatse kopen.

Eden Project met kinderen

Varen langs Roseland Heritage Coast

De natuur aan de zuidkust van Cornwall kent stoere kliffen, kreken, bossen en ook strand. Het is geweldig om een bootje te huren en zelf te varen langs de Roseland Heritage Coast. Niet zozeer vanwege de natuur, maar zeker wel om de ervaring en de fun die je hebt met je gezin. De kustroutes in de binnenlanden die je met de auto rijdt zijn mooier, maar een paar uurtjes op een bootje met de kinderen is zeker een avontuur en gegarandeerd ook plezier.

Varen langs de Engelse kust met kinderen

Land's End, uiterste puntje van Cornwall

Het uiterste puntje van Cornwall noemen de Engelsen Land's End en hoewel het wordt aangeprezen als 'stunning scenery' en werkelijk een 'natural beauty' kunnen wij je vertellen dat er nog meer mooie stukken zijn aan de kust vlakbij Land's End. Plekken waar veel minder toeristen zijn en waar je op drukke dagen ook geen parkeerticket vooraf hoeft te reserveren. Wij nemen je mee naar Cape Cornwall, een heel andere ervaring dan in de file staat bij Land's End vinden wij.

Land's End Cornwall met kinderen

Cream tea met Scones

De kustroute vanaf Tintagel naar Padstow is adembenemend, er zijn alleen enorm veel toeristen en dat maakt het er niet leuker op. Een bezoek aan Tintagel Castle is absoluut wel een must do, maar in het hoogseizoen moet je op tijd online kaarten reserveren om een bezoek te kunnen brengen. Net als hij Stonehenge wordt op deze manier het erfgoed beschermd dus dat is alleen maar goed. We kunnen Tintagel Castle wel van een afstand zien en genieten daarna van heerlijke cream tea met scones.


M27 naar New Forest National Park

Wij maken vanuit Duinkerke de overtocht naar Engeland en besluiten om de snelwegen te vermijden en binnendoor naar onze eerste bestemming te rijden. Echt een aanrader! Als we in Dover van de boot komen rijden we door naar Folkestone en de boulevard in de leuke badplaats Hastings. Hier wil je echt naar de Seven Sisters die nog vele malen impossanter zijn dan de White Cliffs of Dover. We nemen je mee naar onze route van Dover tot Cornwall inclusief de highlights onderweg.

Zuid-Engeland met een peuter

Als een prinses op St. Michael's Mount

St. Michael's Mount is een schatteneiland met mythes en legendes, geweldig om met kinderen te ontdekken. Het Magische pad naar St Michael's Mount alleen al spreekt tot de verbeelding van onze peuter. De openingstijden van dit must do uitje zijn er erg seizoensafhankelijk dus check vooraf even goed of je een bezoek kunt brengen. St. Michael's Mount is een eiland met daarop de Engelse kopie (het kleinere broertje) van de Franse Mont Saint-Michel.

Slecht weer uitjes in Cornwall met kids

Cornwall heeft ongeveer 1500 zonuren per jaar en er valt aardig wat regen. Het is dus slim om een back-up plan te hebben als je een dagje uit in de natuur of ergens buiten hebt gepland. En dat advies geldt zowel in de winter, lente, zomer als de herfst. Gelukkig zijn er heel veel alternatieven op een regenachtige dag in Cornwall, de regio is er natuurlijk aan gewend en heeft er allang op ingespeeld.

  • Blue Reef Newquay is  een aanrader als je oog in oog wilt staan met een octopus, haai of schildpad. Het ligt aan de kust en is dus prima te combineren met even lekker over het strand struinen als het even droog is.
  • Pirate’s Quest Newquay is een interactieve familieattractie van een uur waarin je teruggaat naar de 18e eeuw. De tijd van smokkelaars en  piraten. Je komt er achter waarom piraten ooglapjes droegen en rum dronken en meer van dat soort feitjes. Leuke vanaf +/- 8 jaar.
  • Het National Maritime Museum in Falmouth laat zien hoe belangrijk de zee is voor Cornwall. Je leert hier over de maritieme geschiedenis van Cornwall en hoort de verhalen van bijvoorbeeld de Vikingen en de Titanic.
  • The Museum of Witchcraft and Magic in Boscastle is zeker niet geschikt voor alle kinderen. Dit museum herbergt de grootste en tevens oudste verzameling van magie en hekserij. Je bent hier in een uur wel uitgekeken dus het is echt een uitje om even te schuilen tijdens een regenbui.

Zuid-Engeland met een baby of peuter