Stonehenge Engeland met kinderen
Engeland
Mireille Steegmans
Engeland
01/16/2022
5 min

Roadtrippen in de voetsporen van King Arthur

01/16/2022
5 min

Engeland, roadtrippen in de voetsporen van King Arthur. Van sprookjesachtige kastelen, zon, zee en zeehonden spotten tot scones eten en genieten van leuke uitjes. Engeland heeft het allemaal!

Londen, het centrum van Engeland

Londen is de hoofdstad van Engeland, van Groot-Brittannië. Het is een heerlijke stad om te ontdekken met kinderen. Hoelang je er naartoe moet gaan? Je bent er nooit uitgekeken! Wil je echt wat zien van Londen dan zouden wij toch minimaal 3 volle dagen gaan. Dan heb je de tijd om de stad op je gemak te zien. Kies iedere dag een ander stuk van de stad om te voorkomen dat je de stad meerdere keren moet doorkruisen. De meest bekende attractie van Londen is by far the London Eye. Het rad van 135 meter hoog gold als inspiratie voor the Ain Dubai (Dubai Eye). Toch is the Londen Eye wat ons betreft niet de échte must do in Londen met jonge kinderen. Er zijn in Londen meer bijzondere plekjes, waaronder de groene Londense parken. Even lekker weg van de massa!

Stedentrip Londen met kinderen

Wandelen over the White Cliffs of Dover, een iconische plek

Wie met de ferry naar Engeland gaat vanuit Duinkerke of Calais naar Dover kan er niet omheen: the White Cliffs of Dover. We hebben ze een jaar of 20 overgeslagen, schandalig! Maar weet je? Dat doet bijna iedereen na aankomst in Engeland, want het was er helemaal niet druk toen wij er waren op een zonnige dag in Juli. Wat een heerlijke plek om je vakantie in Engeland te beginnen. Maak absoluut tijd voor een wandeling over de kliffen, ga je geen spijt van krijgen.

Wandelen over the White Cliffs of Dover met kids

Met DFDS Seaways van Duinkerke naar Dover (met een baby)

Ideaal voor gezinnen: met de ferry van Calais of Duinkerke naar Dover in Engeland. Nog geen twee uurtjes op de boot, volop afwisseling en maximaal de tijd voor het gezin. En ondertussen word je lekker naar je vakantiebestemming gechauffeurd. Wij zijn er fan van! We zagen er van tevoren wat tegenop, maar dat was dus echt niet nodig. Onze baby sliep zelfs heerlijk aan boord van DFDS Seaways door het zoemen van de motor.

Baby mee op de ferry naar Dover

Roadtrippen in Zuid-Engeland

Vaar met de ferry van Duinkerke of Calais naar Dover en start hier je roadtrip met kinderen door het zuiden van Engeland. Canterburry, Stonehenge, de Seven Sisters, South Downs Way National Trail en Jurassic Coast zijn zomaar wat highlights die met kinderen de moeite waard zijn om te bezoeken in het zuiden van Engeland. En als je nog wat meer tijd hebt dan is het natuurlijk geweldig om verder af te zakken naar Cornwall. Een roadtrip in Zuid-Engeland is meer dan de moeite waard als je het mij vraagt en dat komt mede door de vriendelijke Engelsen.

Verrassend  Portsmouth (zuidkust)

Wie naar Zuid-Engeland gaat of in ieder geval op maximaal een klein uurtje rijden van Portsmouth zit, zouden we aanraden om hier naartoe te gaan. Portsmouth is tof en heeft veel meer te doen dan wat je in één dag met kinderen zou kunnen doen. De dingen die je in ieder geval wilt zien zijn de Emirates Spinnaker Tower, Portsmouth Historic Dockyard en de Mary Rose. designer outlet Gunwharf Quays is natuurlijk leuk voor de shopaholics onder ons. Portsmouth wordt ook wel 'the city of museums' genoemd. Even een goede planning maken vooraf dus, want alles zien en doen is haast onmogelijk.

Portsmouth met kinderen

Op de bucketlist van velen: Stonehenge met eigen ogen zien

Wie naar Engeland gaat en maar een beetje in de buurt komt, zal gegarandeerd naar Stonehenge willen gaan. Wij zagen de bijzondere steencirkel met eigen ogen en nemen je er mee naartoe. Is Stonehenge de moeite waard met kinderen? Onze mening: is Stonehenge het enige Engelse erfgoed wat je wilt bezoeken? Dan vinden wij de prijs-kwaliteitverhouding wat buiten proporties, maar zeker begrijpelijk. Dit erfgoed moet met die enorme mensenmassa namelijk wel behouden worden. Waarschijnlijk wil je nog wel meer erfgoed zien in Engeland dus dan is een Visitor Pass een aanrader waarmee je niet alleen Stonehenge, maar ook anders cultureel erfgoed kunt bezoeken. In dat geval moet je Stonehenge zeker weten meepikken op je route.

Via de kustlijn van Zuid-Engeland naar Cornwall in één dag

Veel Engelse series spelen zich af in het veelzijdige landschap van Cornwall, geef ze eens ongelijk? Dit stukje Zuid-Engeland is met recht een prachtig decor voor een romantische en/of historische serie. De noord- en zuidkust hebben allebei hun charme, de noordkust is vooral geliefd onder surfers. De statige, ruige kale kliffen, schilderachtige vissersdorpen en uitgestrekte witte zandstranden doen het ook goed bij strandliefhebbers. De route van Dover naar Cornwall is werkelijk een pareltje om te rijden via de kustlijn en een logische keuze op de route.

Vakantie Cornwall met kind

Tips voor uit eten gaan in Engeland met kids

Uit eten gaan in Engeland met kinderen is geweldig! Kindvriendelijke menu's, vaak worden de calorieën benoemd en best of all: de menukaart voor kinderen is erg divers. Geen friet met frikandellen en kroketten (bij wijze van spreken) maar gewoon zelf te bereiden tortillas, een cottage pie en de keuze tussen gebakken of gepofte aardappelen, frietjes of puree. Geweldig hoe je op deze manier het eten voor kinderen kunt aanpassen aan de wensen.

Roast dinner, typisch Engels

Toby Carvery is een keten in Groot-Brittannië waar je een fair roast dinner kunt eten. In Groot-Brittannië wil je minimaal op zondag een keer een goede Sunday Roast eten, maar bij Toby kan dat dus de hele week (hoewel het er op zondag wel echt het drukst is). Wij maakten in Newcastle voor het eerst kennis met Toby Carvery. Het is eigenlijk een buffetrestaurant, maar dan wel echt met kwaliteit. Ze hebben standaard verschillende stukken vlees (roast) staan waar je van kunt eten. Verder nog een aantal cottage pies, groenten, sauzen en natuurlijk mag een yorkshire pudding niet ontbreken. Je kunt er a la carte eten of een soort all you can eat formule kiezen waarbij dan voor het vlees wel wat beperkingen zijn. Betaalbaar, lekker en makkelijk uit eten met kinderen? Dan zit je echt goed bij Toby, wij zijn uiteindelijk meerdere keren terug gegaan om te smullen!

Uit eten in Engeland met kinderen

Sightseeing passen zijn fantastisch

Eén van de voordelen van een bezoek aan Groot-Brittannië is de grote keuze uit sightseeing passen. Ga je naar Londen? Dan kies je voor de Londen Pas inclusief Hop on Hop off Bus Tour. Ben je geïnteresseerd in cultureel erfgoed dan koop je de English Heritage Overseas Visitor Pass voor onbeperkt toegang tot meer dan 100 historische plekken. In Schotland hadden we met de Scottish Heritage Pass toegang tot mooie kastelen en ander erfgoed. En in Wales gaan we op avontuur met de Cadw Explorer Pas. Oftewel: ieder land heeft haar eigen kortingskaart.