Wales met kinderen

Wales met kinderen, ontdek het westen van het eiland Groot-Brittannië

Leuke kastelen in Wales met kinderen

Wales, castle capital of the world

Wales wordt met een flink 'kasteeldichtheid per vierkante meter' ook wel castle capital of the world genoemd. Hoeveel kastelen zijn er in Wales? In totaal meer dan 600 waarvan er 100 in een dusdanige staat zijn dat ze goed te bezoeken zijn. Wales is dus het land met de meeste kastelen ter wereld waarvan Chepstow Castle 

(Welsh: Castell Cas-gwent) in het gelijknamige plaatsje Chepstow in Zuid-Wales het oudste kasteel in tact is. Chepstow Castle ligt fantastisch boven op de kliffen en aan de River Wye. Wij bezochten met onze 7-daagse Cadw Explorer Passes heel wat kastelen in Wales en hebben onze favorieten voor je verzameld. Natuurlijk daaronder ook Caernarfon Castle, Beaumaris Castle en Conwy Castle.

Cadw Explorer Pass 7 dagen Wales

The Explorer Pass van Wales

Bij het plannen van je roadtrip door Wales met je gezin is het handig om je te bedenken wat je graag wilt zien. Wie in Wales is wil waarschijnlijk ook wel een aantal kastelen zien. Wij vonden de kastelen in Wales met kinderen eerlijk gezegd minder geschikt en minder leuk dan in Schotland. Toch zouden we absoluut wel aanraden om een aantal kastelen te bezoeken als je een Wales bent. Het is handig om daarvoor een Cawd Explorer Pass aan te schaffen. Je hebt deze Explorer Pass in een 3- en 7-dagen variant. Een ontdekkingspas voor een gezin voor 3 dagen kost £47,25, voor 7 dagen betaal je met een gezin £65,10. Omgerekend is dat +/- € 55,00 of € 77,00 (prijspeil januari 2020). Lees wel even van tevoren de voorwaarden over de geldigheid. Wij vonden de kaart echt fantastisch om het erfgoed van Wales te ontdekken met ons gezin. 

Belangrijk: de pas voor 3 dagen kan in elke periode van 7 dagen worden gebruikt en de pas voor 7 dagen in elke 14 dagen.

Je kunt de Explorer Pass kopen bij de ingang van de kastelen waar hij geldig is. Alleen bij Carreg Cennen Castle, Dolwyddelan Castle, Margam Stones Museum en Weobley Castle kun je de Explorer Pass van Wales niet kopen.

De kaart van Wales

Wales is een land dat onderdeel is van  Groot-Brittannië, het heeft haar eigen taal. Het land is door haar prachtige groene natuur, de rust, ruige kustlijnen en natuurlijk de regen. Wij gingen in juli/augustus naar Wales en zagen in 2,5 week tijd slechts een paar uurtjes regen. Regen viel in de nacht en de vroege ochtend. Maar één keer hebben we een wandeling gemaakt door de regen. En dat was werkelijk waar prachtig!

Veel gezinnen kiezen voor Pembrokeshire (geel) of Snowdonia en Anglesey (rood) als ze naar Wales op vakantie gaan. Deze gebieden zijn meer toeristisch en verder ontwikkeld zijn. Wij zaten in Mid-Wales een week in een cottage zonder WiFi of internetverbinding en één Tesco supermarkt in de wijde omtrek. We kwamen geen enkele Nederlander tegen!

Daphne van Rijnsoever

Wales stond al even op onze bucketlist. Omdat onze oudste absoluut niet houdt van warmte in de zomer, vielen veel vakantiebestemmingen af. Wales was met wat minder goed weer voor ons heel erg geschikt!

Mireille Steegmans (Founder Kleine Wereldreiziger)

Dover met kinderen

Dover - Wales, mis de highlights onderweg naar Wales niet!

Wij reizen naar Wales via Dover. We pakken de boot van DFDS Seaways bij Duinkerke en maken in ongeveer 2 uur de overtocht van Frankrijk naar Groot Brittannië. Ook vanuit Calais gaat er een ferry. Het is ongeveer 4 uur rijden van Dover naar de hoofdstad van Wales: Cardiff. Als je de tijd hebt dan is het zonde om onderweg niet een aantal highlights mee te pikken in Engeland. Canterburry, the White Cliffs of Dover, Bristol, Bath en Stonehenge zijn een aantal populaire highlights. Voor de allerkleinsten is LEGOLAND Windsor een leuke tip.

Roadtrip met kids door Wales

Roadtrip met kids door Wales

Wales is fantastisch om te roadtrippen met je gezin. Wij vinden het met een baby erbij niet fijn om iedere paar dagen te moeten inpakken. Bovendien zijn de meeste cottages in Wales in het hoogseizoen alleen per week te huur. Daarom kiezen we ervoor om tijdens 3 weken in Wales zowel in Mid-Wales als in Snowdonia een week te verblijven. We hebben een cottage met een hot tub in Llandrindod Wells en een oud Engels landhuis in Caernarfon en dat blijkt een perfecte keuze. De eerste week rijden we via o.a. Portsmouth, Stonehenge en Cardiff naar onze eerste cottage. De laatste dagen verblijven we in Newcastle om te shoppen. Wij vonden het ideaal op deze manier, omdat er binnen nog geen uur rijden van onze accommodaties zoveel te doen was. En de natuur...oooow wauw, Wales is a beauty!


Dolbadarn castle Snowdonia met kinderen

Verlaten kastelen in prachtige landschappen

Wales staat ook bomvol verlaten ruines, vaak in hele mooie landschappen. Soms heb je niet eens door dat je bij een ruine staat, omdat het niet meer is dan wat stenen. En toch hebben voor zover wij hebben kunnen ontdekken alle ruines een naam. Eentje die wij in het bijzonder kunnen aanbevelen is Dolbadarn Castle in Snowdonia. Deze ruine ligt op een magische plek met mooi uitzicht, vooral in de ochtend of de namiddag. De omgeving is zo ontzettend mooi en er valt hier ook best wel wat te klimmen ook voor onze 7-jarige.Je kunt hier met kleine kinderen zeker ook naartoe, je moet ze alleen wel in de gaten houden. 
Uit eten in Wales met kinderen

Uit eten in Wales met kinderen

Uit eten gaan in Wales en in Groot-Brittannië in het algemeen is een feest! Eten is betaalbaar, personeel is kindvriendelijk, er is overal een high chair plus veel variatie. Kinderen vinden dus gegarandeerd wel iets lekker te eten. Wat wij erg fijn vonden is dat je op veel plaatsen echt keuzes hebt in het menu. Je krijgt dus niet automatisch overal frietjes bij, maar kun bijvoorbeeld ook een Yorkshire pudding, puree of gepofte aardappel kiezen. Deze keuzes maken het ideaal voor gezinnen om uit eten te gaan. De kwaliteit van het eten voor kinderen is ook perfect, daar kan in Nederland nog iets van geleerd worden. De keuzes zijn hier vaak nogal beperkt met alleen een kroket met friet of kipnuggets. 

Wat kun je doen in Wales met kinderen?

Snowdonia met kinderen

# Ontdek Snowdonia

Wandelen in Wales met kinderen

# Maak strandwandelingen

Kastelen in Wales met kinderen

# Bezoek kastelen

Snowdonia met kinderen

# Rijd in een stoomtrein

Klimpark Wales met kinderen

Bezoek een klimpark

Uit eten in Wales met kinderen

Geniet van lekker eten

Kindvriendelijk overnachten in Wales

Kindvriendelijk overnachten in Wales

arrow_drop_up arrow_drop_down