Wales met kinderen, ontdek het westen van het eiland Groot-Brittannië
arrow_drop_up arrow_drop_down
De Elzas met kinderen

Wales met kinderen, ontdek het westen van het eiland Groot-Brittannië

De kaart van Wales

Wales is een land dat onderdeel is van  Groot-Brittannië, het heeft haar eigen taal. Het land is door haar prachtige groene natuur, de rust, ruige kustlijnen en natuurlijk de regen. Wij gingen in juli/augustus naar Wales en zagen in 2,5 week tijd slechts een paar uurtjes regen. Regen viel in de nacht en de vroege ochtend. Maar één keer hebben we een wandeling gemaakt door de regen. En dat was werkelijk waar prachtig!

Veel gezinnen kiezen voor Pembrokeshire (geel) of Snowdonia en Anglesey (rood) als ze naar Wales op vakantie gaan. Deze gebieden zijn meer toeristisch en verder ontwikkeld zijn. Wij zaten in Mid-Wales een week in een cottage zonder WiFi of internetverbinding en één Tesco supermarkt in de wijde omtrek. We kwamen geen enkele Nederlander tegen!

Dover met kinderen

Dover - Wales, mis de highlights onderweg naar Wales niet!

Wij reizen naar Wales via Dover. We pakken de boot van DFDS Seaways bij Duinkerke en maken in ongeveer 2 uur de overtocht van Frankrijk naar Groot Brittannië. Ook vanuit Calais gaat er een ferry. Het is ongeveer 4 uur rijden van Dover naar de hoofdstad van Wales: Cardiff. Als je de tijd hebt dan is het zonde om onderweg niet een aantal highlights mee te pikken in Engeland. Canterburry, the White Cliffs of Dover, Bristol, Bath en Stonehenge zijn een aantal populaire highlights. Voor de allerkleinsten is LEGOLAND Windsor een leuke tip.


Daphne van Rijnsoever

Wales stond al even op onze bucketlist. Omdat onze oudste absoluut niet houdt van warmte in de zomer, vielen veel vakantiebestemmingen af. Wales was met wat minder goed weer voor ons heel erg geschikt!

Mireille Steegmans

Uit eten in Wales met kinderen

Uit eten in Wales met kinderen

Uit eten gaan in Wales is een feest! En dat geldt wat ons betreft ook voor de rest van Groot-Brittannië. Eten is betaalbaar, personeel is kindvriendelijk, er is overal een high chair en er is veel variatie. Kinderen vinden dus gegarandeerd wel iets lekker te eten. Wat wij erg fijn vonden is dat je op veel plaatsen echt keuzes hebt in het menu. Je krijgt dus niet automatisch overal frietjes bij, maar kun bijvoorbeeld ook een Yorkshire pudding, puree of gepofte aardappel kiezen. Deze keuzes maken het ideaal voor gezinnen om uit eten te gaan. De kwaliteit van het eten voor kinderen is ook perfect, daar kan in Nederland nog iets van geleerd worden. De keuzes zijn hier vaak nogal beperkt met alleen een kroket met friet of kipnuggets.