Roadtrippen in Zuid-Engeland met kinderen
Engeland
Mireille Steegmans
Engeland
01/05/2021
4 min

Roadtrippen in Zuid-Engeland met kinderen

01/05/2021
4 min

Roadtrippen in Zuid-Engeland met kinderen is zéker niet het eerst waar aan wordt gedacht als er een rondreis wordt gepland en dat is zonde. Zuid-Engeland is namelijk makkelijk bereikbaar en voor outdoor liefhebbers geweldig. Nadeeltje…het weer kan wisselend zijn…

Met de ferry vanuit Calais en Duinkerken naar Dover

DFDS vaart dagelijks iedere twee à drie uur vanuit Calais en Duinkerken naar Dover. Wij hebben de overtocht Calais Dover al een aantal keren gemaakt. Vooral voor kleine kinderen is de overtochteen waar avontuur met aan boord een ‘seashop’ en een Kidz Club. Ouders hebben een paar cafés en restaurants tot hun beschikking en er is een lounge. Wij vonden het prima als je bedenkt dat de overtocht eigenlijk maar kort duurt. Een overtocht met je eigen auto boek je al vanaf € 39,00 enkele reis op basis van vier personen, in het hoogseizoen moet je rekenen op ongeveer € 80,00 enkele reis.

Direct bij aankomst in Zuid-Engeland kan het avontuur met je gezin beginnen. Bij aankomst in Dover zie je al direct de 32 kilometer lange White Cliffs. Als je van dit soort landschappen houdt en autorijden is voor jullie ook een feestje, dan zit je helemaal goed in Zuid-Engeland voor een gave roadtrip met kinderen. Ontdek de ruige natuur, Stonehenge en meer!

White Cliffs krijtrotsen van Dover

Roadtrippen in Zuid-Engeland met je kinderen

De beroemde Kathedraal van Canterbury, scones met slagroom eten, de oude fossielen langs de Jurrasic Coast zien en tegelijkertijd genieten van rust, vrijheid en ook natuur. Dat kan echt perfect in Zuid-Engeland. Een aantal tips voor gezinnen op een rij:

Canterbury

Op een half uurtje rijden van Dover ligt Canterbury, ideaal dus om je roadtrip door Zuid-Engeland hier te beginnen. Als je ’s avonds aankomt, kun je direct naar je accommodatie rijden en kom je ’s ochtends aan dan kun je de omgeving eerst de hele dag verkennen. Canterbury ligt in de regio Kent en wat opvallend is, is dat Canterbury een soort ‘food walhalla’ is met veel verschillende keukens en de Daily Farmers Market. Fijne rustpunten met kinderen, eten moet je toch dus dan maar beter lekker eten! Een kort bezoek aan de kathedralen Canterbury Church en St. Augustine Abbey zijn zeker aan te raden, ze staan niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wil je echt iets unieks doen en beleven met je kinderen? Ga dan naar de mooiste cricketbaan van Groot-Brittannië en kijk een wedstrijd cricket. Wel even vooraf de spelregels doorlezen!

Canterbury Cathedral

Stonehenge

Stonehenge mag zeker niet ontbreken als je gaat roadtrippen in Zuid-Engeland met kinderen. Niet voor niets is dit monument in Amesbury wereldberoemd. Het is indrukwekkend om te zien en stel je eens voor dat dit zijn oorsprong 4.500 jaar geleden al heeft. De stenen cirkel heeft voor iedereen een andere betekenis en dat op zich is al opmerkelijk. Sommigen noemen het wonderlijk, anderen vinden het een spirituele plaats of een antiek bouwwerk.

Kinderen zullen hier zeker ook genieten van de ruimte en het rondrennen. Wij raden aan om met zonsopgang of met zonsondergang naar Stonehenge te gaan, dat geeft toch wel machtig mooie plaatjes.

Stonehenge Engeland met kids

Seven Sisters kliffen

Meer naar het oosten van Zuid-Engeland ligt het South Downs National Park met haar ruige natuur.Wil je de langste, diepste en breedste ‘droge vallei’ in Groot Brittannië zien? Breng dan een bezoek aan de Devil’s Dyke en tel de zeven witte kliffen van de Seven Sisters. Met oudere kinderen kun je hier paragliden, wandelen langs de 160 kilometer lange South Downs Way National Trail en kayakken. Lekker avontuurlijk dus!

Fossielen zoeken bij de Jurassic Coast

De Jurassic Coast heeft een 150 kilometer lange kustlijn en staat daarmee op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Je kunt hier op zoek gaan naar oude fossielen en dat vinden veel kinderen ontzettend leuk. Geniet van prachtige landschappen die door de natuur zelf gecreëerd zijn, er zijn geen machines of mensenhanden aan te pas gekomen. Durdle Door of Isle of Portland zijn aanraders. Bij de Jurassic Coast kun je een soort ontdekkingsreis doen door de tijd met verschillende wandelroutes.

De Jurassic Coast ligt in de streek Dorset, wat bekend is uit de boeken van Thomas Hardy. Je kunt hier het restant bezoeken van de duizend jaar oude Corfe Castle of een biertje drinken in Dorsets eigen bierbrouwerij ‘Brewers Quay’.

Durdle Door beach

Lekker actief rondom Exmoor

Lekker weer in Engeland is zeker niet vanzelfsprekend. De keren dat wij hier waren hadden we eigenlijk altijd druilerig weer waar je niet extreem vrolijk van wordt. Wil je wel wat meer zon zien dan is die kans het grootste in een van de zonnigste streken van Engeland: Devon. Hier vind je ook het National Park Exmoor aan de kust. Je kunt in dit park als outdoor liefhebber echt je hartje ophalen door te gaan wandelen of te gaan kajakken over de River Barle. Echte avonturiers gaan naar de Valley of Rocks en genieten daar van de prachtige uitzichten. Een overnachting in Exmoors International Dark Sky Reserve is een aanrader: geniet van het prachtige zicht op de sterrenhemel.

Portsmouth, de stad van Charles Dickens

Portsmouth is een echte havenstad en heeft 11 musea tot haar beschikking. Wist je dat Portsmouth de geboorteplaats is van Charles Dickens? Een bezoek aan het  Charles Dickens’ Birthplace Museum is zeker leuk en vanuit Victory Gate zijn er regelmatig leuke wandeltochten met het thema Charles Dickens. Je ziet waar de Dickens familie woonde en werkte.

Roadtrippen in Zuid-Engeland met kinderen, waar begin je?

Krijg je zin om te gaan roadtrippen in Zuid-Engeland met je kinderen en wil je alles zelf organiseren en met je eigen auto gaan? Dan is het slim om je reis te starten met DFSD, de grootste cruiseferrymaatschappij van Noord-Europa die dit jaar 150 jaar bestaat. DFDS vervoert jaarlijks ruim een half miljoen mensen van IJmuiden naar Newcastle met de ferry. Op de vaarroutes Duinkerken – Dover en Calais – Dover vervoert DFDSseaways jaarlijks meer dan een miljoen voertuigen.

DFDSseaways