Leuke Game Lodge met gezin
isiLimela Game Lodge

isiLimela Game Lodge

Leuke Game Lodge met gezin Hoedspruit
isiLimela Game Lodge

isiLimela Game Lodge

Leuke Game Lodge met gezin

Nederlands management

Uitzicht op Drakensburg-gebergte

Toplocatie tegen Kruger

Vanaf € 247,- per nacht

Slapen met uitzicht op Balule Game Reserve

Isilimela Game Lodge is in handen van een Nederlands stel, zij wonen hier met hun twee kinderen. Op het terrein staan verschillende huisjes die eventueel met een deur aan elkaar verbonden kunnen worden. Verder een hoofdverblijf waar zich de keuken bevindt, een uitkijkpost waar je kan lunchen en een zwembad. Op het moment dat wij er zijn, is er een tent in aanbouw die helemaal vrij in het midden van de natuur staat.

Hoe kom je bij Isilimela Game Lodge?

Vanuit de richting van het Krugerpark rijd je over de snelweg R40 naar de ingang van het Balule private game reserve. Je meldt je aan bij de security en krijgt daar te horen hoe je verder moet rijden. Vanaf de ingang is het nog ongeveer 11 kilometer rijden naar Isilimela Game Lodge. Het is een uitdagende rit voor een normale huurauto, maar uiteindelijk wel  te doen. Een 4x4 wagen wordt aangeraden, maar is niet perse nodig tenzij het heel slecht weer is. Zorg er wel voor dat je voor 18.00 uur ’s avonds gearriveerd bent, anders is het te donker om te rijden en zul je elders een onderkomen voor de nacht moeten vinden.

Overnachten in het Balule Game Reserve

Isilimela Game Lodge ligt in het Balule Game Reserve. Dit park is 40.000 hectare groot en staat in directe verbinding met het Krugerpark. Alle dieren kunnen zich vrij tussen de parken bewegen en het is in dit gebied  goed mogelijk dat je de Big Five zal spotten. 

Het Balule Game Reserve is ontstaan doordat een aantal landeigenaren begin jaren ’90 de hekken tussen hun parken en het Krugerpark weggehaald hebben. Deze actie zorgt ervoor dat overbegrazing in een bepaald gebied voorkomen wordt en dat de dieren zich over een groter gebied vrij kunnen bewegen. Na een aantal jaar nam de jacht af en werden de dieren meer ontspannen. De rangers in het park weten goed waar verschillende diersoorten zich ophouden. Dit vergroot je kans om dieren te spotten tijdens je safari.

Een hartelijk ontvangst

Wanneer wij eind van de middag bij Isilimela Game Lodge aankomen staat de poort al open en een vriendelijke medewerkster heet ons welkom met een glaasje koel drinken en een verfrissend handdoekje. In het hoofdverblijf krijgen we een doosje mee waarin onder andere onze sleutel, afstandsbediening van de airco, een zaklamp en wat toiletartikelen zitten. Voor we naar ons huisje gaan krijgen we een rondleiding over het terrein.

Relaxen en genieten van de natuur

We hebben een heel mooi huisje met een kingsize bed en extra eenpersoonsbed voor onze tiener Fleur. Op elk bed ligt een persoonlijk berichtje om ons welkom te heten. Het is een ruim opgezet huisje. We hebben een badkamer met aparte douche en bad en buiten kunnen we een regendouche nemen. Daarnaast hebben we een vrij uitzicht over het park vanuit ons huisje en het balkon. Op het balkon staat een grote bank waar je kan relaxen en genieten van de natuur om je heen. ’s Morgens zien we de zon mooi opkomen en loopt er een giraffe voorbij. Verder is er in het huisje een keuken waarin je koffie of thee kan zetten. Zelf eten maken is in deze accommodatie niet toegestaan en ook niet nodig. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs van de accommodatie en de lunch en het diner bestellen we erbij. Wij verblijven hier twee nachten en maken twee keer gebruik van het 3-gangen keuzediner en één keer van de lunch. Zelf hebben we  fruit en snacks meegenomen als tussendoortje.

Diner onder de sterrenhemel

Na het uitpakken van onze spullen gaan we met Fleur het terrein verkennen. De zon gaat al bijna onder en vanaf het uitkijkpunt genieten we van ‘the golden hour’. We maken mooie foto’s en zien de zon langzaam ondergaan. Voor het eten is er nog tijd voor een verfrissende duik in het zwembad, wederom met uitzicht over het park. Ondertussen worden in de tuin de tafels voor het diner gedekt. Overal worden olielampen aangestoken en ziet er enorm sfeervol uit. We hebben vooraf onze keuze voor het diner doorgegeven, het voor- en nagerecht staan vast. Het hoofdgerecht wisselt, iedere dag heb je verschillende opties. We genieten onder een fantastische  sterrenhemel van ons diner en gaan daarna direct naar bed, omdat we voor de ochtendsafari (morningdrive) vroeg moeten opstaan.

isiLimela Game Lodge
Game Lodge met kind in HoedSpruit
Game Lodge Hoedspruit