Het Gardameer met kinderen blijft een topbestemming

Gardameer

Ik ging ontelbare keren naar het Gardameer. Als kind met mijn ouders en later omdat mijn zus in Torri del Benaco woonde. Het Gardameer is en blijft leuk, maar in het hoogseizoen is het er wel echt extreem druk. Ik geef daarom de voorkeur aan het voorseizoen.

Wat is leuk aan het Gardameer met kinderen?

Het Gardameer met kinderen in Noord-Italië is en blijft een geweldige plek voor een gezinsvakantie. Je kunt op veel plekken aan het Gardameer surfplanken en zeilbootjes huren of met een pontje naar één van de eilanden varen die midden in het meer liggen. Het grote Lago di Garda heeft tientallen kilometers zandstrand waar je heerlijk van de zon kunt genieten, terwijl de kinderen in het water spelen. Verder heeft het Gardameer eindeloos veel leuke plaatsjes om 's avonds langs de boulevard lekker samen te genieten van een heerlijke coupe ijs. Er zijn volop leuke accommodaties aan het Gardameer dus voor ieder wat wils!

Glamping aan het Gardameer

Je kunt grofweg een onderscheid maken tussen mensen die heel graag op een camping bivakkeren en anderen, die alleen al bij de gedachte aan een koepeltentje en nachtelijke wandelingen met een toiletrol onder de arm spontaan hun vakantiedagen willen sparen. Voor die laatste groep is er sinds een aantal jaren een oplossing: glamping! Glamping aan het Gardameer is enorm populair door aanbieders als Selectcamp en Vacanceselect. Je hebt bij deze organisaties namelijk alle denkbare faciliteiten bij de hand en hebt toch ook het gemak dat een camping vaak biedt: veel activiteiten voor kinderen. Rond het Gardameer zijn glampnigs als Bella Italia en Camping Tenuta Tredici Ulivi erg populair. Glamping is in Italië inmiddels populairder dan hotels. Alle faciliteiten zijn aanwezig, je wordt ’s ochtends wakker van het gefluit van vogeltjes toch heb je luxe en comfort.

Het Gardameer met kinderen, teveel uitjes voor één vakantie
0
Het Gardameer met kinderen, teveel uitjes voor één vakantie

Mireille Steegmans

Het Gardameer met kinderen, teveel uitjes voor één vakantie
Kabelbaan Monte Baldo is uniek in de wereld
0
Kabelbaan Monte Baldo is uniek in de wereld

Mireille Steegmans

Kabelbaan Monte Baldo is uniek in de wereld
Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over het Gardameer?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi je vraag in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips