Lunchdate met mijn zoon, genieten van een Iberico burger
Noord-Brabant
Mireille Steegmans
Noord-Brabant
06/28/2020
3 min

Lunchdate met mijn zoon, genieten van een Iberico burger

06/28/2020
3 min

“De volgende keer wil ik weer die Iberico burger als we naar Clemens gaan mama.” Dat waren de exacte woorden van mijn 8-jarige zoon toen we de auto thuis parkeerden. We hadden samen een ultiem geslaagde lunchdate!

Lunchdate met je eigen zoon of dochter

Lunchen met één van je kinderen, doe jij het wel eens? Ik niet vaak genoeg om eerlijk te zijn, daar gaat vanaf nu verandering in komen! Vaak draait het er op uit dat we met z’n viertjes een dag op pad gaan en ergens lunchen. Beregezellig natuurlijk, maar quality-time is ook goed met je kinderen in mijn ogen. Bewust quality-time maken voor mijn oudste zoon vind ik echt steeds belangrijker. Zijn broertje vraagt en krijgt genoeg aandacht van me, dan is het heel verleidelijk om in de waan van de dag mijn aandacht even niet goed te verdelen over onze boys.

Een studiedag die ik over het hoofd had gezien, werd daarom een spontaan dagje samen genieten. De opvang voor onze 2-jarig was toch al geregeld dus alle opties open. De laatste keer gingen we naar de Efteling toen ik vrij was mama, dat weet ik nog wel. Zie je! Quality-time laat een indruk achter, dus dat houden we erin. We beginnen de dag samen met een gezonde sessie van ons Ring Fit Adventure op de Nintendo Switch. Daarna wat chillen en vervolgens lekker lunchen samen. Helemaal zin in onze lunchdate!

Lunchen in Oss met gezin

Wie kiezen voor Clemens!

Iedereen die ons kent, weet dat we van lekker en toch gezond eten houden. Dat geldt voor onze kinderen gelukkig net zo dus wij kiezen altijd met zorg een restaurant, terras, café of lunchroom om te gaan eten. Liefst niet de standaard gerechten, maar net even wat anders. En in deze tijd komt daar nog bij dat we de horeca graag supporten die wat minder bekend en voor de hand liggend is. Dus kwamen we bij Restaurant Clemens uit in Oss, nog geen 10 minuutjes fietsen van onze eigen voordeur. Niet lunchen in de stad, maar in het buitengebied. Midden in de natuur, perfect met bijna 30 graden op de thermometer. En met een verrassende menukaart zijn wij altijd te paaien!

Even wat verwachtingsmanagement. Als jij een kind hebt wat niet kan wachten op die friet met kroket in een restaurant, ga dan niet naar Clemens. Dan kom je van een koude kermis thuis. Kwalitatief goed eten en een verrassende kaart, dat is wat je bij Clemens kunt verwachten.


Fingerlicking good

Je zit op het terras van Clemens heerlijk tussen de bomen, hebt voldoende schaduw en zon voor de liefhebbers. Het terras is lekker ruim van opzet en ligt bij een mooi wandel- en fietsgebied. Prima combinatie dus voor een lunchdate met mijn zoon. Het werd sowieso tijd om hier eens naartoe te gaan want Clemens heeft haar deuren alweer een jaar geopend! We zitten net, de cola en heerlijke Limonsecco zijn besteld of de keuze is al gemaakt. Lucas zijn oog valt op de Iberico burger, meteen ook het duurste gerecht van de lunchkaart.

Eerlijk gezegd kan ik hem geen ongelijk geven. Deze heerlijke hamburger van het Iberico varken wat je veel tegenkomt in Andalusië (Spanje) is heerlijk zacht en mals. Zelf kies ik voor een lekkere steak & cheese, ossenhaaspuntjes met gesmolten kaas & taugé met een lekkere waldkornbol erbij. Tel er nog een warm chocolade lavataartje met een mousse van gezouten karamel en vanille-ijs en het feest is werkelijk compleet. Allebei fingerlicking good kunnen wij je vertellen!

Een stukje historie…

De naam van restaurant Clemens gaat terug naar een eeuwenoude legende rondom de Heilige Clemens. Het is de voornaam die Willibrordus, apostel van de Lage Landen, kreeg bij zijn wijding door de Paus. Op de plek tegenover het terras van het huidige restaurant Clemens stak Willibrordus volgens de legendes zijn staf in de grond. Daarna voltrok zich een wonder. Er ontsprong een heilige bron die in het verleden voor veel miraculeuze genezingen zorgde bij veel bedevaartgangers en bezoekers.

Deze plek bestaat nog steeds en is een bekend kruispunt in bebost gebied in Oss. Later kwamen hier de Willibrordusput, de Willibrorduskapel en de Williebrordusboom. Hoewel deze in oorspronkelijke vorm zijn verdwenen, is de geschiedenis van deze plaats absoluut onuitwisbaar en een bekend verhaal in Oss en omgeving. Restaurant Clemens wil dat de geschiedenis van het Wilibrordusputje niet verloren gaat en zal dit verhaal doorvertellen en aanvullen.

Ik heb een leuke uitdaging voor je!

Pak je agenda en maak tijd, quality-time om precies te zijn. Prik een datum samen met je zoon, dochter of wie jij wilt om gezellig samen te daten! Doe je ook met je partner, toch? Je kinderen hebben net zo goed aandacht en tijd nodig. Je zult zien dat het de sfeer en onderlinge band ten goede komt als je tijd voor elkaar maakt. Een aantal leuke lunchplekken hebben we al voor je verzameld, dit lijstje groeit dynamisch steeds een beetje door.