arrow_drop_up arrow_drop_down
Een kajak huren bij de Lithse Ham, dikke fun!
12 september 2020 

Een kajak huren bij de Lithse Ham, dikke fun!

Het staat al even op onze bucketlist: kajakken met ons gezin. Een prima uitje in de 1,5 meter samenleving waarin we nu leven. En het kan vlak bij huis ontdekken we, op naar de Lithse Ham met ons gezin. Let's go, wij gaan een kajak huren bij de Lithse Ham!

Peddelen van strandje naar strandje

Recreatiegebied de Lithse Ham is bekend terrein voor veel mensen in Oss. Bij ons niet moet ik eerlijk toegeven, want wij zijn niet het type gezin dat hele dagen aan het water wil liggen. Maar als er een activiteit aan wordt gekoppeld dan verandert het voor ons. En daarom is de combinatie van kajakken en tussendoor zwemmen zo heerlijk. We beginnen ons kajak avontuur met een vliegende start. Je kunt in je kajak gaan zitten als hij al in het water ligt. Maar leuker en zelfs ook makkelijker is om in te stappen op de steiger en je vervolgens in het water te laten duwen. Dat laatste doen we, maken we meteen een vliegende start het water in!

Vanaf welke leeftijd kun je kajakken?

Ik reserveer telefonisch twee kajaks bij Watersportverhuur de Lithse Ham nadat ik heb geïnformeerd naar de leeftijdsgrens voor kajakken. Een harde leeftijd is niet direct te geven, als je kind een goede motoriek en voldoende kracht heeft dan is kajakken vanaf 8 jaar goed te doen. En de wil moet er natuurlijk zijn, want reken er maar op dat het even wennen is in het begin. Het sturen gaat overigens wonderbaarlijk goed al meteen. Ter plaatse besluiten we dat we een derde kajak huren, zodat onze jongste van 2 jaar mee kan.

Tip: neem een drybag mee om waardevolle spullen mee te kunnen meenemen in de kajak. In een drybag zijn je spullen beschermd voor water. Een musthave voor iedereen die naar het water gaat als je het mij vraagt.

Wat een fun, wanneer gaan we weer?

Wij kajakken van strandje naar strandje en zijn uiteindelijk iets meer dan 2 uur onderweg. Onze 2-jarige heeft een reddingsvest aan en kan daarom in onze ogen daarmee prima mee op avontuur. Schat dit als ouder zelf in, want de keuze om een klein kind wel of niet mee te nemen is best persoonlijk. In de 1-persoons kajak met een volwassene past het in ieder geval perfect. De lol is enorm groot bij ons, onze jongste zoon geniet net zo hard mee en verzamelt de peddels als we aanmeren.

We leggen meerdere keren aan en dat gaat gemakkelijk door recht op de kade af te sturen met je kajak. Even de kajak op de kant trekken en zwemmen maar! Het water is eind augustus heerlijk om te zwemmen qua temperatuur. Dit is absoluut een leuk en actief uitje, ook perfect om na school te doen als je nog een warme dag treft in september. Onze 8-jarige houdt het 2 uur goed vol. Hij is moe (maar voldaan!) bij terugkomst. De eerste vraag als we uit het water komen is; wanneer gaan we weer?

Kajak huren bij de Lithse Ham

Praktische informatie en kajak huren bij de Lithse Ham

Wil jij ook een kajak huren bij de Lithse Ham? Dat kan bij Watersportverhuur de Lithse Ham. Reserveren is gewenst en kan telefonisch. Je slaat voor de haven rechtsaf en parkeer je auto na ongeveer 100 meter rechts in de berm. Je kunt hier alleen contant betalen, hoewel wij uiteindelijk ook betalen met een tikkie, omdat we niet genoeg contant geld bij ons hebben. Een kajak of kano kost € 5,00 per uur en er zijn enkel 1-persoons kajaks te huur. In een kano kun je uiteraard wel met meer personen (2 volwassenen en een kind).

Kajakken bij Lithse Ham

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.