Dooky cover voor kinderwagen

Dooky zonnescherm

Met de geboorte van onze baby, hartje zomer en met twee hittegolven is het noodzaak dat we heel goed nadenken over de mogelijkheden voor zonnewering als de kleine hummel in de kinderwagen of Maxi Cosi ligt door middel van een cover. Het Dooky zonnescherm biedt ons uitkomst.

Wat is een Dooky cover?

We krijgen in de kraamweek uitgebreide voorlichting over het gevaar van gebruik van hydrofiele doeken. Ik had er nog nooit zo over nagedacht. Regelmatig zie ik kinderwagens met zonwering in de vorm van een hydrofiele luier, maar wist je dat de temperatuur dan enorm stijgt voor je baby of peuter? Niet doen dus! Ik ging op zoek naar een alternatief en vond de Dooky cover beschermkap. Het is eigenlijk een beschermdoek op maat die je door middel van ringen vastmaakt aan de kinderwagen of autostoel. Vervolgens span je de Dooky cover naar de zijkanten van de kinderwagen, waardoor je een perfecte zonnekap hebt voor je baby. Ik ben fan!

Dooky zonnekap Maxi Cosi

Voordelen van een Dooky zonnescherm

De Dooky heeft een aantal voordelen voor ons:

  • Onze baby slaapt een stuk sneller in, omdat het aantal prikkels minimaal wordt als je het zicht wegneemt. Daarom nemen wij de Dooky ook mee bij slecht weer;
  • Je rolt de Dooky eenvoudig op, waardoor je hem dus permanent aan de kinderwagen of het autostoeltje kunt laten hangen;
  • De Dooky biedt UV-bescherming, meer dan 95% van de schadelijke UVA en UVB stralen wordt gefilterd;
  • Makkelijk in hoogte verstelbaar, omdat je de Dooky kunt oprollen en met klittenband vast kunt maken.

Eén van de nadelen die we ervaren is de toepasbaarheid van de Dooky cover op de Maxi Cosi. Een ander nadeel vinden we dat onze baby niet direct zichtbaar is voor ons. Als er een een insect onder het Dooky zonnescherm vliegt, zie je dat dus minder snel.

Dooky cover op de Maxi Cosi

Past het Dooky zonnescherm op de Maxi Cosi? Nee! Althans, niet op onze Maxi Cosi Cabriofix (model 2012). De ringen die er standaard bij geleverd worden passen niet op deze Maxi Cosi dus he t is slim jouw Maxi Cosi eerst even te checken, het handvat bovenin is bij ons te breed. De originele ringen zijn dus te klein voor het brede handvat, dat is de reden dat je hierboven op de foto onze Playgro Loopy links ziet als bevestiging. Deze passen namelijk wel en dus zijn we daar creatief mee geweest. Helemaal ideaal is dit niet natuurlijk, want hij schiet sneller los met deze ringen. Een misser van de fabrikant als je het ons vraagt, hoewel er natuurlijk in de omschrijving staat dat hij op de meeste autostoeltjes en kinderwagens past. Toch weegt het niet op tegen het gemak wat we hebben van onze Dooky cover!

Dooky voor onze Joolz kinderwagen

Op onze Joolz kinderwagen past de Dooky perfect! Wij hebben de originele ringen die bij de Dooky worden geleverd in gebruik op de kap van onze kinderwagen en dat past prima. We gebruiken onze Joolz voor de baby nu een stuk minder bij nummer twee nu, want hij geeft de voorkeur aan de draagzak. Maar de ringen hangen permanent aan de cover van de Joolz kinderwagen en de cover gaat dus altijd mee als we naar buiten gaan: weer of geen weer. Ook tegen wat miezer helpt de Dooky en dat is net voldoende als ik op het schoolplein sta.

Dooky zonnescherm aanbieding

Houd de aanbiedingen in de gaten als je de Dooky cover aanschaft is mijn tip! De prijzen wisselen nogal eens, net als de motiefjes van de covers trouwens. Wij hebben de Dooky beschermkap afgestemd op onze Dooky autostoelhoes, waardoor we één geheel hebben. Je hebt de meest uitgebreide keuze in 'de Dooky's' bij Bol.com is onze ervaring. Een Dooky zonnescherm is echt een must op vakantie als je naar de zon gaan, maar ook als je gewoon lekker actief en veel buiten bent.