Wandelstokken wandelen met kinderen

Wandelen

Wandelen met kinderen is een geweldige manier om met het hele gezin en tegelijkertijd te genieten van de natuur. Dit zijn onze blogs met tips voor een kindvriendelijke wandeling, want wandelen met kinderen is niet alleen een hele leuke activiteit, het is ook nog eens gezond en educatief vinden wij! Lekker samen zijn en tegelijkertijd te genieten van de natuur, maar waar moet je op letten als je gaat wandelen met kinderen? Welke wandelroutes zijn geschikt voor gezinnen met kinderen? Wat voor materialen zijn handig om te hebben?

Wandelvoorbeiding met het hele gezin

Allereerst is het belangrijk om een wandeling te kiezen die past bij de leeftijd en het niveau van je kinderen. Kies een route die niet te lang is en waarbij er genoeg gelegenheid is om te rusten en te spelen. Het is ook handig om te zorgen voor voldoende snacks en drinken, zodat je kinderen energie hebben om de hele wandeling af te maken. Er zijn tal van mooie wandelroutes in binnen- en buitenland die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Het is handig om te ontdekken wat voor wandelingen jullie leuk vinden. Wil je wandelen in het bos dan kan dat prima in Nederland, België of Duitsland. Liever wat uitdaging en de bergen in? Dan tip ik je graag Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Maar ook wandelen lang het strand kan natuurlijk heerlijk zijn in Frankrijk of Portugal.

Wandeling kiezen (met een thema)

Veel bestemmingen zijn tegenwoordig goed ingericht op gezinnen en vaak kun je met kinderen dus kiezen uit een route met een thema, zoals een speurtocht of een route met educatieve informatieborden. Een andere leuke manier om te wandelen met kinderen is door middel van geocaching. Dit is een moderne schattenjacht waarbij je met behulp van GPS-coördinaten op zoek gaat naar verborgen schatten. Het is een avontuurlijke manier om kinderen te laten kennismaken met wandelen en de natuur.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke speurtocht of een ontspannen wandeling door het bos, er is voor elk wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kabouterpad, waarbij kinderen op zoek gaan naar kabouters en opdrachten uitvoeren. Of wat dacht je van een wandeling langs een beekje, waarbij je samen met de kinderen waterdiertjes kunt zoeken? Kleine wandelingen kunnen minstens zo leuk zijn!

Maar ook in de stad kun je leuke wandelroutes vinden voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stadswandeling met een speurtocht, waarbij kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten en leuke weetjes leren over de stad.

De juiste wandeluitrusting kiezen

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor goede wandelschoenen en kleding. Zeker als je gaat wandelen in de natuur, kan het weer snel omslaan. Zorg daarom voor een regenjas en warme kleding als het koud is, een must als je de bergen in gaat. Ik geef je daarover graag gerichte informatie om jullie wandelvakantie met het gezin of dagjes wandelen op reis nóg leuker en gezonder te maken!

Bij samenwerkingen kunnen we gebruik maken van affiliate links. Dit betekent dat als je iets boekt of aanschaft via deze links bij de genoemde (reis)organisaties, wij  een kleine commissie ontvangen. Kleine Wereldreiziger kan bestaan door deze commissies. We kiezen echter heel specifiek onze samenwerkingspartners en bevelen alleen partijen aan waar wij zelf ook producten kopen en waarover we tevreden zijn tijdens onze vakanties, rondreizen of roadtrips met ons gezin.