Restaurants in Disney Village Parijs en het Disneyland Park
Disneyland Parijs
Mireille Steegmans
Disneyland Parijs
08/13/2021
3 min

Restaurants in Disney Village Parijs en het Disneyland Park

08/13/2021
3 min

Disney Village is na sluitingstijd de perfecte plek om uit eten te gaan met je gezin, dat maakt de magische Disneyervaring toch wel echt compleet voor je kinderen. En stiekem gewoon ook voor jezelf.

Voor iedere portemonnee een keuze

De keuze is enorm in Disney Village Parijs als je op zoek bent naar eten. Eerlijk is eerlijk, als je uitgebreid uit eten gaat dan betaal je daar best wel wat voor. En ik begrijp ook dat niet iedere portemonnee eindeloos is. Daarom heb ik de verschillende opties onder elkaar gezet, bij de meeste restaurants hebben wij zelf inmiddels gegeten. Mc Donald’s blijft gewoon ook één van de favorieten van onze kinderen, eerlijk is eerlijk. Hoewel Vapiano eveneens goed scoort. Maar wij willen als ouder liever net even wat anders dan hetgeen we al kennen.

Disney Village: De Buffalo Bill’s Wild West Show

Buffalo Bill’s Wild West Show is een bijzondere eetgelegenheid in Disney Village. Het is een spectaculaire dinnershow met Mickey en zijn vrienden. Beleef het wilde westen met echte cowboys en paarden. Bij binnenkomst krijg je een cowboyhoed met een kleur. Dit is de kleur van jouw vak, waar later in de show een leuk spel mee gespeeld wordt. Voor kleine kinderen is het een lange zit deze Buffalo Bill’s Wild West Show vind ik. Met hele kleine kinderen zou ik er dus niet aan beginnen. Het eten tijdens de show is echt in Texaanse stijl, daar moet je van houden. Wij vonden het zelf heel erg lekker en voor de kinderen zijn we naderhand nog even langs de Mc Donald’s gelopen. In zijn totaliteit is Buffalo Bill’s Wild West Show een superleuke ervaring in de avonduren!

Disney Village: Annete’s Diner

Dit is een typisch Amerikaans jaren 50 fast food diner restaurant met serveersters op rolschaatsen. Rock Around the Clock en genieten van de ‘Happy Days’ sfeer van de jaren 50, dat is wat je hier kunt verwachten. Verder gigantische hamburgers, hotdogs en milkshakes. Welk kind maak je hier niet blij mee? Heerlijk en ook vermakelijk, serveersters die op rolschaatsen alles rondbrengen. Het eten bij Annete’s Diner is lekker, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar het is wel prijzig voor een hamburger met frietjes. The Original Mega Burger met dubbel gehakt, kaas, spek, champignons, gegrilde uien en Annette’s saus is € 22,00 en voor een kindermenu betaal je toch ook al € 19,00. Maar de ervaring, die maakt het in onze ogen de prijzen zeker waard!

Disney Village: Rainforest café

Met kinderen is de exotische keuken van het Rainforest café echt een aanrader. Superleuk om te eten in de jungle met zingende vogels en trompetterende olifanten. Kinderen kijken hun ogen uit hier. Als je het Rainforest café verlaat dan zullen je kinderen gegarandeerd naar de Rainforest Cafe-winkel worden getrokken. Doen ze goed daar bij Disney. Hier kun je allerlei knuffelbeesten, tropische gadgets en natuurlijk ook kleding kopen als souvenir aan je Amazone-avontuur.

Disney Village: Mc Donald’s

De prijzen van de hierboven genoemde restaurants in Disney Village zijn allemaal een beetje van dezelfde hoogte. Niet te duur, maar ook zéker niet goedkoop als je met een heel gezin uit eten gaat. Zeker als je enkele avonden achter elkaar gaat om alle restaurants te zien, dan kan het toch wat in de papieren lopen. Maar er is een alternatief: Mc Donald’s! Dit hoort er voor ons echt altijd bij op vakantie, uit eten gaan bij Mc Donald’s. Gezellig, lekker en snel, de perfecte combi om weer snel terug naar het park te gaan als het tot laat in de avond geopend is.

Uit eten in het Disneyland Park zelf

Het Disneyland Park zelf heeft eveneens volop mogelijkheden om uit eten te gaan met je kinderen. Hoef je niet helemaal naar de uitgang om vervolgens weer terug te gaan, kan soms toch net even praktischer zijn. De volgende restaurants hebben wij zelf getest en deel ik daarom graag me je:

Disneyland Park: Pizzeria Bella Notte

Bij dit restaurant is het mogelijk om je eten af te halen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lekker te zitten op de typische Italiaanse stoeltjes, dan kun je je pizza rustig opeten zonder op zoek te moeten naar een geschikte zitplaats in het park. De pizza’s van Pizzeria Bella Notte zijn heerlijk en voor kinderen is pizza gewoon altijd een goed idee. De prijs kan je vergelijken met een pizzeria in Nederland.

Disney Village: Planet Hollywood

Dit is een thema restaurant geïnspireerd op Hollywood. Leuk aangekleed, al zit je wel wat dicht op elkaar. Er staan verschillende stukken uit Hollywood films, handtekeningen van bekende filmsterren en nog veel meer. Je kunt bij Planet Hollywood traditionele Amerikaanse gerechten eten. Lekker en gezellig; voor kinderen zijn de films en acteurs nog niet heel herkenbaar, dus het kan zijn dat zij iets minder onder de indruk zijn van een gesigneerde handschoen van Sylvester Stalone.

Disneyland Park: Buffet Restaurants

Als laatste heb je veel buffet restaurants in Disneyland Parijs. Zo heb je bijvoorbeeld Restaurant Plaza Gardens op Main Street USA, vlak bij het Sleeping Beauty Castle. Ook heb je Restaurant Agrabah Café in Adventureland. Wij vinden de buffet restaurants in Disneyland om heel eerlijk te zijn ideaal met kinderen. Ze kunnen pakken wat ze willen aan het buffet en het is ook nog eens heel lekker. Goede prijs/kwaliteit dus en ieder restaurant heeft zijn eigen thema, er is altijd wel iets wat de kinderen lusten. Op drukke dagen is het aan te raden om te reserveren voor één van de buffetrestaurants, dat voorkomt dat je erg lang moet wachten met een paar hongerige maagjes in de rij.