Attracties en magische shows in Walt Disney Studios Park
Frankrijk
Mireille Steegmans
Frankrijk
02/03/2022
3 min

Attracties en magische shows in Walt Disney Studios Park

02/03/2022
3 min

Wie de tijd gaat niet alleen naar Disneyland Parijs, maar ook naar Walt Disney Studios Park. Dit entertainment park ligt direct naast het Disneyland Park. In dit prachtige park staan films centraal.

Oog in oog met je helden in Walt Disney Studios Park

Je vindt in Walt Disney Studios Park verschillende spectaculaire attracties en shows van Disney en Pixar. Je zit hier letterlijk in de wereld van deze twee film giganten. Gave shows, spectaculaire attracties en speciale seizoenen. Maak je klaar om jezelf als een filmster te begeven in een wereld vol plezier en avontuur. Laat je onderdompelen in je favoriete shows en attracties in Walt Disney Studios Park.

TIP! Het kan zijn dat je een los ticket moet aanschaffen voor Walt Disney Studio’s Park. Bij aanschaf van je entreetickets kan je namelijk kiezen voor 1 park, 1 dag of 2 parken voor 1 dag.

Top 3 shows in Walt Disney Studios Park

Disney zou Disney niet zijn als ze geen heel arsenaal aan shows zouden hebben. Ik licht er een paar voor je uit:

#1 A Musical Invitation

Dit is een prachtige show ter ere van de film Frozen. Deze show neemt je mee naar verschillende scenes van de eerste Frozen film. Je loopt door verschillende ruimtes met in elke ruimte een show. Superleuk met kinderen! Wel één puntje van aandacht voor ouders met kleine kinderen, want omdat je steeds naar verschillende ruimtes moet lopen sta je de ene keer vooraan en dan weer achteraan. Er zijn hier dus alleen staanplaatsen en het is de vraag of je kinderen alles goed kunnen zien. Maar, de liedjes, entourage en decor maken een hoop goed. Die zijn echt prachtig!

#2 Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular

Deze spectaculaire stuntshow is echt een aanrader. Mag je niet missen dus! Zie hoe hier de stunts uit een echte actiefilm tot leven komen. Je staat versteld hoe dit werkt. Auto’s vliegen door de lucht, acteurs springen van een gebouw, allemaal erg indrukwekkend voor kinderen. Met als special guest in de show de stoere Lightning McQueen/Bliksem McQueen. Daar gaan de hartjes van Cars fans natuurlijk extra van kloppen. Deze show duurt ongeveer 45 minuten.

#3 Show Mickey and the Magician

De show van Mickey and the Magician is in een grote bioscoopzaal. Mickey and the Magician is gewoon echt adembenemend mooi, met betoverende special effects wordt een mooi verhaal uitgebeeld. Ontdek hoe Geest, Belle en het Beest, Elsa, Lumière en de Toverfee uit Assepoester aan Mickey leren dat echte magie geen grenzen kent. Wanneer je vertrouwen, verbeeldingskracht en een hart vol liefde hebt dan komt het goed. De show wordt begeleid met muziek uit Aladdin, The Lion King en Frozen.

Top 5 attracties , must do’s Walt Disney Studios Park

Kinderen komen gegarandeerd hun filmhelden tegen in Walt Disney Studios Park, die herkenning is zo ontzettend leuk. Het Walt Disney Studios Park opende haar deuren in 2002 en draait inmiddels dus ook al even mee. Je kunt hier met je kinderen een kijkje nemen achter schermen van de Hollywood wereld waarbij het park is onderverdeeld in 4 ‘lots’ die vergelijkbaar zijn met de landen in het Disneyland Park. De lots symboliseren de verschillende aspecten van het produceren van films. Hieronder onze favoriete attracties in Walt Disney Studios Park met het gezin op een rij.

#1 Flying Carpets Over Agrabah

Waan je als prinses Jasmine of Aladin op een magisch tapijt bij de Flying Carpets Over Agrabah. Ik vind dit echt een superleuke attractie voor ons hele gezin! De kinderen kunnen het tapijt zelf besturen van beneden naar boven. Vergelijkbaar met Dumbo The Flying Elephant in het Disneyland Park.

#2 Ratatouille: The Adventure

Deze prachtige 4D-ervaring is zeker een must do met je gezin! Als je de film Ratatouille nog niet hebt gezien, dan moet je hem vooraf even kijken op Disney+. Je krimpt in deze attractie tot het formaat van Remy. Buk en duik weg in deze spannende achtervolging in Chef Skinners keuken. Deze attractie voelt zo echt dat wij altijd wel even moeten bekomen van deze fantastische duizelingwekkende attractie.

#3 Studio Tram Tour: Behind the Magic

Met een tram word je hier meegenomen door verschillende filmsets. Op de eerste set zie je een spectaculaire scene met water, vuur en… Heel erg spannend voor kinderen dus! Met volop special effects, licht en geluid kan het voor de kinderen echt serieus even spannend zijn, maar wat een belevenis is de Studio Tram Tour. Na het spektakel rijden we door verschillende filmsets, behind the scenes en decors. Sommige komen bekend voor van films, echt heel erg leuk!

#4 The Twilight Zone Tower of Terror

Deze spannende attractie is voor echte daredevils. In de wachtrij word je al meegenomen in dit spannende verhaal over het beruchte Hollywood Tower Hotel. Deze attractie met zijn drie bloedstollende liften is niet geschikt voor kleine kinderen. Drie keer een vrije val naar beneden in een liftschacht is op z’n minst pittig. Je moet je afvragen of je kinderen dit al durven, dat zul je zelf het beste kunnen inschatten.

#5 Crush’s Coaster

Deze leuke en ook weer duizelingwekkende attractie is echt een aanrader in Walt Disney Studios Park. Buk, duik en draai mee met Crush en zijn vrienden. Draaien zul je denken? Ja! In deze attractie draai je rond in een schildpaddenschild. Dus goed vasthouden voor deze rit, want het is leuk maar voor kinderen zeker ook spannend!