Dubai
Mireille Steegmans
Dubai
01/05/2023
3 min

Shop shop till you drop in Dubai

01/05/2023
3 min

Je kijkt je ogen uit als je in de shopping malls van Dubai komt. Je kinderen zullen hun ogen soms echt niet geloven, geloof mij! Omdat wij in Dubai waren toen het 60 graden was hebben we alle malls gezien. Bijzonder zeker, een must? Nee in mijn ogen niet. Alles was er extreem duur!

Mall of the Emirates

Shoppen? Dat kan echt heel erg goed in de Mall of the Emirates en je kinderen zullen hier net als in de andere Malls echt hun ogen uitkijken. Je vindt hier alle winkels bij elkaar, van H&M en Zara tot Gucci en Chanel. Neem wel een dikke portemonnee mee voor de merkkleding als je van plan bent om echt te gaan shoppen. Wij keken onze ogen uit toen we families met tassenvol uit de duurste winkels zagen komen. Voor kinderen is het indoor skiën ook een belevenis en het apres-skiën is natuurlijk leuk voor ouders.

Drink in de Mall of Emirates ook zeker niet om een 'camel-ccino' te drinken. Juist ja een 'camel milk cappuccino' - een cappuccino met kamelenmelk. Deze kun je drinken bij de Al-Nassma bar en hij is heerlijk romig; echt "Camelicious!" Ook in de supermarkt zijn kleine flesjes kamelenmelk in de smaken chocolade, aardbei en vanille te koop voor de liefhebber. Try it, wij vonden het erg lekker!


Dubai Mall

De Dubai Mall de grootste mall ter wereld...voor nu dan tenminste, want er zijn al plannen voor een nog grotere mall in Dubai. Vergeet zeker niet om het enorme Dubai Aquarium in het hart van de mall een bezoekje te brengen. Wandel door de tunnel onder het aquarium door en bezoek de "underwater zoo". Kids van 4-16 jaar kunnen hun hartje ophalen bij Kidzania, eventueel onder begeleiding van hun ouders. Dit is een indoor 'edutainment centrum' waar Dubai op kleine schaal is nagebouwd voor kinderen. Kids komen hier terecht in een unieke en realistische omgeving waarbij ze in de volwassenenwereld stappen qua werken. In Kidzania kun je bijvoorbeeld geld verdienen als Emirates-piloot, brandweerman, dokter, politie-agent of journalist en in deze educatieve setting kun je een echt geld verdienen...en weer investeren!

Verder biedt de Dubai Mall ook een indoor schaatsbaan, Sega Republic "indoor theme park" met allerlei spannende attracties , een cinema met 'gold class'...en nog veel meer wat we niet hebben gezien of meegemaakt. Kortom: vertier voor het hele gezin! Kijk je ogen uit in de Dubai Mall Fashion Court.

Souk Madinat Jumeirah

Even weg uit alle luxe en op naar de oude stad Dubai en Souk Madinat Jumeirah. Maak een wandeling door deze souk en zie ook het Dubai zoals het 20 jaar geleden nog was. Leuk contrast met wat je verder allemaal ziet. Vervolgens heerlijk genieten van de zonsondergang met uitzicht op Burj al Arab op een van de vele terrasjes die dit prachtige plekje biedt. Ga lekker Aziatisch eten bij Noodle House en probeer vooral hun overheerlijke dorstlessende 'lemon-mint' drankje. Het Perzisch restaurant Anar of Meat & Co zijn ook aanraders, allebei met goed uitzicht op Burj Al Arab by night.


Bab Al Shams

Moe van al het shoppen? Rij naar Bab al Shams. Vooral heel leuk met kinderen die 's avonds wakker blijven! Bab Al Shams is een resort in de woestijn op zo'n 65 kilometer van Dubai. Je hebt wel een taxi of (huur)auto nodig om er te komen. Ga rond een uur of 17.00 om onder het genot van cocktails op het dakterras van de zonsondergang in de woestijn te genieten. Voor de kinderen zijn er ondertussen wat kamelen- en paardenritjes en enkele andere activiteiten. Vanaf half acht kun je vervolgens een korte wandeling maken door de woestijn naar het woestijn-restaurant Al Hadheerah. Hier kun je met je gezin genieten van een buffet met lokale en internationale specialiteiten. Probeer vooral het zalige, malse lamsvlees wat volgens lokaal gebruik uren onder de grond is bereid. Bij de bedoeïenen in het Midden-Oosten wordt dit vlees op exact dezelfde wijze bereid. Bovendien is er de hele avond een show met entertainment voor kids en volwassenen. Het dakterras van Bab al Shams heeft een prachtig uitzicht over de woestijn. Mooi voor de zonsondergang!