Kasteel van Sinterklaas in Helmond, op bezoek bij de Sint
Nederland
Mireille Steegmans
Nederland
10/21/2019
2 min

Kasteel van Sinterklaas in Helmond, op bezoek bij de Sint

10/21/2019
2 min
Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond was ooit het kasteel waar ik het ja-woord gaf aan Gijs. Twee weken voor Sinterklaas wordt het kasteel van Helmond omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas en een bezoekje aan het kasteel is ieder jaar vaste prik bij ons. Gewoon omdat het een ontzettend leuk uitje is! 

Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is niet alleen in Noord-Brabant, maar ook ver daarbuiten enorm populair. Vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland komen er bezoekers naar Sinterklaas in Helmond. Wij namen ooit vrienden uit Japan mee naar de Sint en zijn Pieten en zij vonden het geweldig! Vanaf 13 november meert Sinterklaas in Helmond weer aan. Gaat dat zien en breng vanaf 15 november een bezoek aan het Kasteel van de Sint. Alle kamers in het kasteel zijn omgetoverd tot ware themakamers met ieder een eigen doel. Zo ontmoet je de bak-Pieten in de bakkerij, de trainings-Pieten die iedereen leren lopen op daken en je komt in de slaapkamers van de Pieten. Als klap op de vuurpijl mogen de kinderen - en dan ook echt alleen de kinderen – in de slaapkamer van Sinterklaas komen kijken. Het is voor kinderen echt een belevenis. En voor ons ook, want het is natuurlijk ontzettend leuk om te vertellen aan je kleuter dat je bent getrouwd in de werkkamer van Sinterklaas in Helmond. [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="2214,2217"]

Een feestje voor kinderen en volwassenen

Wij gaan zelf sinds ik zwanger ben ieder jaar naar het kasteel en steeds is een bezoek gewoon echt weer een verrassing en een feestje! Waarom? Ik moet gewoon eerlijk toegeven dat ik mezelf weer even kind voel als ik het Kasteel van Sinterklaas binnenloop. Alles is ook picobello verzorgd waardoor de sfeer in het Kasteel heel goed is en de organisatie erg strak. Dit jaar is het alweer de elfde editie en hopelijk kunnen we nog eindeloos lang genieten van dit geweldige uitje voor de hele familie. Het terrein voor het kasteel kun je zo oplopen en hier is ook al vanalles te doen. Zo zijn er continu theatervoorstellingen, je kunt op de foto met het paard van Sinterklaas en dan zijn er nog de leuke oud Hollandse spelletjes. Voor een warme chocomel en de pepernoten pop up store ben je hier trouwens ook aan het goede adres. En kids kunnen een ritje maken in de nostalgische draaimolen voor een schappelijke prijs.

Wanneer gaat het Kasteel van Sinterklaas open?

Het Kasteel van Sinterklaas opent haar deuren van 15 november t/m 3 december 2015. Op maandag moet Sinterklaas altijd even rusten en is het Kasteel van Sinterklaas niet open. Dagelijks zijn er een maximaal aantal kaarten beschikbaar, in verband met veiligheid. In kleine groepen ga je naar binnen en dat loopt erg gestructureerd. In de wachtrij verveel je je ook echt niet, want er zijn vaak optredens en voor kinderen is er op het plein genoeg te doen. De run op kaarten is enorm en omdat de wachttijden altijd enorm waren, zijn er nu tijdsblokken waarvoor je kunt kiezen. Stukje makkelijker, maar uitverkocht = uitverkocht dus ga niet op de bonnefooi en denk dat je nog wel kaarten ter plekke kunt bemachtigen. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. [gallery columns="2" link="none" size="full" ids="2220,2223"]

Tickets bestellen voor Sinterklaas in Helmond

De verkoop van toegangskaarten voor Het Kasteel van Sinterklaas verliep vorig jaar ietwat chaotisch. Daarom zijn er dit jaar nieuwe regels! Om te ontmoedigen dat er een heel leger aan volwassenen meegaat, worden er voortaan verschillende toegangsprijzen gehanteerd: € 3,50 voor een kind t/m 12 jaar en € 6,00 voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen.