Het Kasteel van Sinterklaas Helmond
Nederland
Mireille Steegmans
Nederland
09/21/2023
5 min

Kasteel van Sinterklaas in Helmond, op bezoek bij de Sint

09/21/2023
5 min

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is ook het kasteel waar ik Gijs en ik elkaar ooit het ja-woord gaven. Twee weken voor Sinterklaas wordt Kasteel Helmond ieder kaar weer omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas en een bezoekje aan het kasteel is ieder jaar vaste prik bij ons. Als we tenminste door de loting komen, want steeds meer ouders weten wat een ontzettend leuk uitje dit is! Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond betovert zowel jong als oud vanaf het moment dat je door de prachtige poorten stapt. Het kasteel doemt op in de verte, maar er gebeurt al van alles om je heen, te veel om in één oogopslag te bevatten. Eenmaal binnen in het kasteel wacht een betoverende ervaring, met kamers die prachtig zijn ingericht en de vrolijke aanwezigheid van Sinterklaas en zijn Pieten. Een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas is absoluut de moeite waard. Ieder kind, maar ook de papa's, mama's, opa's en oma's, verlaten het kasteel betoverd, met een grote glimlach op hun gezicht. Wij wel in ieder geval!

Kasteel van Sinterklaas

Kasteel van Sinterklaas Helmond Pieten

Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is niet alleen in Noord-Brabant, maar ook ver daarbuiten enorm populair. Vanuit het hele land en zelfs vanuit het buitenland komen er bezoekers naar Sinterklaas in Helmond. Wij namen ooit vrienden uit Japan mee naar de Sint en zijn Pieten en zij vonden het geweldig! In november meert Sinterklaas in Helmond weer aan. Gaat dat zien en breng vanaf half november een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Alle kamers in het kasteel zijn omgetoverd tot ware themakamers met ieder een eigen doel. Zo ontmoet je de bak-Pieten in de bakkerij, de trainings-Pieten die iedereen leren lopen op daken en je komt in de slaapkamers van de Pieten. Als klap op de vuurpijl mogen de kinderen - en dan ook echt alleen de kinderen – in de slaapkamer van Sinterklaas komen kijken. Het is voor kinderen echt een belevenis. En voor ons ook, want het is natuurlijk ontzettend leuk om te vertellen aan je kleuter dat je bent getrouwd in de werkkamer van Sinterklaas in Helmond, ga niet op de bonnefooi, want je moet vooraf meelopen voor tickets. Het Kasteel van Sinterklaas is zo immens populaire dat er maar liefst twee lotingsrondes zijn.

Het Kasteel van Sinterklaas, een magische belevenis

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond is een waar feest voor jong en oud. Hier kunnen jullie samen de sfeer van het Sinterklaasfeest proeven en genieten van allerlei leuke activiteiten. Wat maakt dit kasteelbezoek zo bijzonder? Allereerst natuurlijk het hoogtepunt aan het eind van de tour: een ontmoeting met Sinterklaas. Een ontmoeting met de Goedheiligman staat natuurlijk hoog op het lijstje van alle kinderen. En daarvoor heb je natuurlijk al allerlei Pieten gezien!

PostPiet Het Kasteel van Sinterklaas


Een feestje voor kinderen en volwassenen

Wij gaan zelf sinds ik zwanger ben ieder jaar naar het kasteel en steeds is een bezoek gewoon echt weer een verrassing en een feestje! Waarom? Ik moet gewoon eerlijk toegeven dat ik mezelf weer even kind voel als ik het Kasteel van Sinterklaas binnenloop. Alles is ook picobello verzorgd waardoor de sfeer in het Kasteel heel goed is en de organisatie erg strak. Hopelijk kunnen we nog eindeloos lang genieten van dit geweldige uitje voor de hele familie en blijft dit concept nog lang herhaald worden. Het terrein voor het kasteel kun je zo oplopen en hier is al vanalles te doen. Zo zijn er theatervoorstellingen, je kunt op de foto met het paard van Sinterklaas en dan zijn er nog de leuke oud Hollandse spelletjes. Voor een warme chocomel en de pepernoten pop-up store ben je hier trouwens ook aan het goede adres. En kids kunnen een ritje maken in de nostalgische draaimolen voor een schappelijke prijs. Sommige activiteiten zijn tegen een kleine meerprijs.

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Wanneer gaat het Kasteel van Sinterklaas open?

Het Kasteel van Sinterklaas opent haar deuren van half november tot en met 3 december. Op 4 december wordt een speciale dag georganiseerd in het kasteel, want op deze bijzondere dag openen de poorten van het Kasteel van Sinterklaas zich voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte. De vrolijke pieten doen op deze dag een tandje lager om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Op maandag moet Sinterklaas altijd even rusten en is het Kasteel van Sinterklaas niet open. Dagelijks zijn er een maximaal aantal kaarten beschikbaar, in verband met veiligheid. In kleine groepen ga je naar binnen en dat loopt erg gestructureerd. In de wachtrij verveel je je ook echt niet, want er zijn vaak optredens en voor kinderen is er op het plein genoeg te doen. De run op kaarten is enorm en omdat de wachttijden altijd enorm waren, zijn er nu tijdsblokken waarvoor je kunt kiezen. Stukje makkelijker, maar uitverkocht = uitverkocht dus ga niet op de bonnefooi en denk dat je nog wel kaarten ter plekke kunt bemachtigen. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Het Kasteel van Sinterklaas

Sinterklaas Het Kasteel van Sinterklaas

Kaartjes kopen voor het Kasteel van Sinterklaas

Het Kasteel van Sinterklaas is al jarenlang een enorme publiekstrekker, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Om kans te maken op tickets, worden er twee spannende lotingsrondes gehouden, die online plaatsvinden. Noteer alvast de data in je agenda: de eerste lotingsronde is gepland in de week van maandag 6 november 2023, en de tweede ronde volgt in de week van maandag 13 november. Zo ben je er zeker van dat je een kans maakt om die felbegeerde kaartjes te bemachtigen.

Bij een bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas worden alle tickets verkocht in tijdsblokken van 60 minuten. Dit is om een soepele doorstroming te garanderen en ervoor te zorgen dat iedereen van de betoverende ervaring kan genieten. Het is slim om 20 minuten voor de aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn. Binnen het tijdsblok van 60 minuten begint de rondleiding door het kasteel en de totale rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Dankzij deze georganiseerde aanpak kunnen alle bezoekers optimaal genieten van hun tijd in Het Kasteel van Sinterklaas en de unieke ervaring beleven die het te bieden heeft.

Helmond Kasteel van Sinterklaas