Waterpark in Lloret de Mar Costa Brava
Spanje
Susan (2019-2021)
Spanje
07/02/2019
6 min

Avontuurlijke uitjes aan de Costa Brava

07/02/2019
6 min

Zoek je avontuurlijke uitjes en dagjes weg langs de Costa Brava van Spanje met je gezin? Die zijn er! Wij vermaken ons perfect in Waterworld Lloret de Mar wat je zou kunnen omschrijven als een attractiepark in watervorm en er is ook heel wat te beleven in Gnomo Park voor klimapen en buitenkinderen. Ik neem je mee naar deze twee leuke parken aan de Spaanse kust die volop vertier bieden voor kinderen.

Klimpark aan de Costa Brava

Klimbos van Troll Aventura, volop variatie

Aan de doorgaande weg van Blanes naar Lloret de Mar ligt Gnomopark, inclusief Troll Aventura. Vanuit Blanes rijden we in een kleine 10 minuten naar dit soort van pretpark met klimpark aan de Costa Brava toe. We parkeren de auto gratis op de parkeerplaats van Gnomopark. We hebben wisselende beoordelingen gelezen over dit park aan de Costa Brava dus we zijn benieuwd, er is maar één manier om erachter te komen wat we van Gnomopark vinden: zelf gaan!

Wij kiezen ervoor om met de kinderen alleen naar het klimbos van Gnomopark te gaan, wat ons betreft ook de belangrijkste reden om dit park te bezoeken. Dit gedeelte heet ook wel Troll Aventura. Na een goede uitleg van het vriendelijke personeel gaan ze van start. De meiden en Robin doen twee verschillende routes, best avontuurlijk. Bij de laatste -en moeilijkste- route moeten ze aan het einde naar beneden springen vanaf een hoogte van zo’n 6 meter. Ik sta met het zweet in mijn handen naar de meiden te kijken, zouden ze het durven? Een klas schoolkinderen staat hen aan te moedigen. Lilian heeft een klein kwartiertje nodig voordat ze het aandurft om te springen. Uiteindelijk zak je heel langzaam naar beneden. Maar dat weet je natuurlijk niet als je daar op grote hoogte staat. Voor kinderen die van klimmen en klauteren houden en niet bang zijn voor hoogtes is dit Troll Aventura bij Gnomopark echt een aanrader.

Klimpark in Lloret de Mar

De parcoursen van Troll Aventura

Bij Troll Aventura -het klimpark van Gnomopark- betaal je per course die je wilt doen een prijs. Er kan gekozen worden uit verschillende niveaus waarbij groen vanzelfsprekend eenvoudiger is dan rood. Het groene circuit kan al gedaan worden door kinderen vanaf 1,10 meter en heeft 14 verschillende uitdagingen en platformen van 1,5 meter hoogte. Voor de blauwe circuits moeten kinderen 1,25 meter zijn en zijn er 18 uitdagingen in per circuit. De platformen zijn al wat hoger. Rood geeft uiteraard de grootste uitdaging en is pas te doen voor kinderen die groter zijn dan 1,45 meter. De platformen liggen 5 tot 8 meter van de grond en de meest heftige route (red circuit 2) eindigt met een zipline van 70 meter lang en een vrije val van 9 meter.

Net adventure

Naast de circuits is er ook nog het ‘net adventure’ dat al gedaan mag worden door kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen krijgen ter plekke een helm voor de veiligheid en gaan vervolgens het circuit in op 5 meter hoogte. Het hele circuit is beveiligd en afgeschermd met netten van 2,5 meter hoog dus compleet veilig. In totaal is er 56 meter aan hangbruggen en bovendien een gladde glijbaan. Kinderen tussen 4 en 6 jaar moeten wel altijd begeleid worden door een volwassene.

Lunchen in het park

We zien dat als je je eigen meegebrachte lunch zou willen opeten dit €2 per volwassene kost. Wij gaan in het restaurant eten waar de bediening erg vriendelijk is. Het eten komt snel, jammer genoeg valt het wat tegen. De gepofte aardappel en witte bonen als garnituur zien er niet zo aantrekkelijk uit en de pizza lijkt een diepvriespizza. Een paar kleine aanpassingen zouden de kwaliteit van het eten al flink verbeteren. Het restaurant is op deze manier geen aanrader wat ons betreft.

Klimpark Costa Brava met kinderen

Waterworld is genieten voor waterratten

>Waterworld Lloret de Mar is een walhalla als je van zwembaden en vooral van (water)glijbanen houdt. We zijn nog nooit eerder in een dergelijk park geweest dus Lilian en Feline kijken hun ogen uit in dit grote park vol met glijbanen. Behalve behoorlijk spectaculaire glijbanen met namen zoals Kamikaze, Hurricane en X-treme mountain zijn er een aantal grote zwembaden waar je relaxed aan kunt liggen, er is voldoende schaduw te vinden. Voor een ligbedje betaal je dan nog wel zo'n € 4,- per persoon, maar je kunt ook gewoon op het gras gaan liggen. Er zijn veel ligweides met mooi gras en de kinderen kunnen hier lekker spelen en zwemmen.

Er zijn diverse restaurantjes en kiosken in Waterworld waar je ijs, chips, snacks of drankjes kunt krijgen. Je kunt je hier met gemak een dag vermaken met kinderen die goed kunnen zwemmen en geen angst voor glijbanen hebben. Het park is in onze ogen echt de moeite waard als je kijkt naar de toch wel pittige entreeprijs.

Waterpark in Lloret de Mar met kinderen

Wachttijden bij de glijbanen

Wij waren half juni in Waterworld en aan het einde van de middag kon je vrijwel overal zonder wachttijd naar beneden glijden. Wat goed is om te weten is dat er bij ieder zwembad en bij iedere glijbaan een badmeester of badjuf aanwezig is. Zij wisselen ook regelmatig van post zodat ze scherp blijven. In het hoogseizoen is het vele malen drukker bij Waterworld en je komt er dan veel meer jongeren tegen die vaak een tour hebben geboekt inclusief vervoer. Het is handig om te weten dat de touringcars met jongeren normaliter vertrekken tussen 15.00 en 16.00 uur dus vanaf dat moment neemt de drukte in het park af.

Waterpark Costa Brava met kinderen

Met de bus of toch zelf rijden naar Waterworld?

Er rijdt een gratis bus naar Waterworld vanuit verschillende plaatsen aan de Costa Brava. De bus vertrekt vanuit Calella in de ochtend, in het seizoen om 9.00 uur en 11.00 uur en deze zelfde bus gaat weer terug in de namiddag om 16 .00 uur en om 18.00 uur. Aan het einde van de middag is het daardoor vaak wat rustiger in het park en dat is de reden dat het slim is om met eigen vervoer naar Waterworld te gaan. In het hoogseizoen moet je echt rekening houden met wachttijden bij de meest spectaculaire glijbanen. Ga eerst lekker zwemmen en kies voor glijbanen waar het niet zo druk is. Na 16.00 uur zal het een stuk rustiger zijn in het waterpark en kun je de andere glijbanen gaan uitproberen.

Waterpark Costa Brava met kinderen

De vrije val van Speed Furious

Eén van de meest spectaculaire attracties: de Speed Furious. Vanaf 1,20 meter mag je de vrije val van Speed Furious trotseren. Je begint je ritje in een cabine en met je armen kruislings over je borst houden. Je staat schuin en de grond wordt onder je vandaan gehaald waardoor je een vrije val in de glijbaan maakt. Dit is echt wel heftig en tegelijkertijd ook supercool!

Praktische informatie

Gnomopark in Lloret de Mar heeft verschillende entree vormen. Je betaalt entree voor het (kleine) kindergedeelte ‘Kid’s Park’ dat bestaat uit een kleine binnenspeeltuin zoals je die bij Landal GreenParks hebt, een minidisco, glijbaan/springkussens, een klein aquapark en wat klimtoestellen. Ik schat in dat dit tot ongeveer 7 jaar leuk is. Prijzen gelden vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen tot en met 12 jaar, ouders kunnen gratis naar binnen. Daarnaast heb je extra pakketten Basis en PLUS waarbij je in PLUS toegang hebt tot het kid’s park, de trampolines, het net, de minigolf en de bumper balls. 

Je betaalt voor het klimbos van Troll Aventura dat bij Gnomopark hoort een apart entree, afhankelijk van welke circuits je wilt doen. Er zijn in totaal 5 circuits waarvoor je dus per circuit een prijs betaalt die varieert.

Waterworld Lloret de Mar heeft een basis entreeprijs en voor kinderen van 0,80m tot 1,20 meter betaal je een gereduceerd tarief dat ook geldt voor 65-plussers. Baby’s tot 0,80m mogen gratis naar binnen bij Waterworld. Online zie je regelmatig aanbiedingen voor Waterworld dus het is slim om de prijzen in de gaten te houden. Parkeren bij het park is gratis en je mag eten en drinken mee naar binnen nemen.