Stoere uitjes rondom de Titisee in het Zwarte Woud
17 juli 2021 
5 min. leestijd

Stoere uitjes rondom de Titisee in het Zwarte Woud

Wie avontuur zoekt zit echt goed in het Zwarte Woud! Ik verzamelde onze tips voor het Zwarte Woud rondom de Titisee: van rodelbanen en klimparken tot wandelen in de sneeuw. Het Zwarte Woud verrast!

Leuke uitjes in het Zwarte Woud

[[showindex]]

Spectaculaire Todtnau rodelbaan voor kinderen

De Hasenhorn Rodelbahn in Todtnau is maar liefst 2,9 kilometer lang en super spectaculair. Je ziet onze lachende gezichten bij de tweede afdeling die we maken. De snelheid heb je grotendeels zelf in de hand. Hopen dus maar dat er geen slakjes voor je in de rij staan als je full speed naar beneden wilt zoals wij. Kinderen tot 8 jaar moeten onder begeleiding van deze rodelbaan af. Geen probleem, superleuk om deze afdaling te maken met je stoere boy of girl!

De rodelbaan bij Todtnau is werkelijk een feest voor wie van snelheid houdt

Badeparadies Schwarzwald was de beste keuze ever

In het Zwarte Woud heb je meestal geen zwembad bij accommodaties. Het weer is er teveel dagen van het jaar onzeker. Maar daar is een oplossing voor gevonden. De handen zijn ineen geslagen en in plaats van een zwembad in ieder gehucht is er één prachtig zwemparadijs gebouwd: Badeparadies Schwarzwald. Josef Wund één van de architecten van dit badeparadies kwam in 2017 helaas om bij een vliegtuigongeluk. Een triest verhaal in de waterpark sector. Zonde dat er nooit meer een design van zijn hand zal komen, want Badeparadies Schwarzwald is werkelijk een groot feest voor ieder gezin. Van palmoase tot fun op de glijbanen!

Met de Hoch Schwarzwald Card maken we iedere dag een plons in het Badeparadies

Fundorena indoor klimpark op de Feldberg

Ongelooflijk hoeveel activiteiten je op niet al te veel vierkante meter kwijt kunt. Bij Fundorena vermaak je je met gemak een dag in het indoor klimpark, met de trampolines en natuurlijk ook met het outdoor kletterwald. Oudere kinderen kunnen hier een trampoline springcursus voor gevorderden volgen en de meest bizarre capriolen uithalen op de enorme trampolines die je hier vindt. Voor de kleintjes is er vanaf 3 jaar van alles te beleven.

Outdoor klimpark op de Feldberg

Op de Feldberg ligt een geweldig indoor klimparadijs voor de winterperiode. In mei opent ook het Kletterwald wachter het indoorgedeelte en kun je dus ook buiten je hartje ophalen met klimmen en klauteren. Daarnaast nog een speeltuin dus gegarandeerd vermaak voor ongeveer een halve dag boven op de Feldberg met kinderen. Zeker de moeite waard om naartoe te gaan als je avonturiers hebt die willen ziplinen.

Bij Fundorena kun je klimmen, springen en volop spelen

Op naar de top van de Feldberg

De Feldberg is de hoogste top van het Zwarte Woud en dat verklaart ook waarom wij er in mei nog sneeuwpoppen konden maken. De kabelbaan op de Feldberg is zeker een leuke rit en het uitzicht van bovenaf ook. Dit is tegelijkertijd het populairste skigebied van het Zwarte Woud en naar het schijnt ook één van de beste skigebieden van Duitsland. Maar er is meer op de Feldberg! Je kunt hier met gemak 2 tot 3 dagen doorbrengen, want naast Fundorena en het outdoor kletterwald is hier ook het Haus der Natur. Het bezoekerscentrum waar je alles komt te weten over het natuurpark Süd Schwarzwald. Verder is het 1,8 kilometer lange Wichtelfpad een superleuk natuurleerpad voor kinderen. Wandelen boven op de Feldberg is sowieso echt heerlijk genieten, zeker als het zonnetje schijnt.

Boven op de Feldberg kun je in de zomer vaak zelfs nog sneeuw vinden


Mireilles Duitsland tips voor gezinnen

Duitsland heeft ontzettend veel fijne regio's om te ontdekken en de meeste gezinnen gaan zelfs op pad in Duitsland. Ik heb een aantal handige tips voor je om het plannen van je vakantie makkelijker te maken.

Ook leuk om te lezen:

OVERNACHTEN MET KINDEREN

DE EIFEL

ZWARTE WOUD

Kleine Wereldreiziger PLUS

Wil jij tijd besparen met het
plannen van je gezinsvakantie?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS voor een vast bedrag per jaar:

  • Exclusieve voordelen voor het hele gezin.
  • Je vakantievragen stellen aan ons en andere reislustige ouders.
  • Doe-boeken, online uitjes, doe-bladen en spelletjes.
  • Downloads, moodboards en meer!
arrow_drop_up arrow_drop_down