Badeparadies Zwarte Woud
Zwarte Woud
Mireille Steegmans
Zwarte Woud
07/19/2022
4 min

Badeparadies Zwarte Woud, zwemparadijs voor zwempies

07/19/2022
4 min

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: WAUW! Badeparadies Schwarzwald in het Zwarte Woud is werkelijk waar het pareltje onder de zwemparadijzen waar wij de afgelopen jaren zijn geweest.

Zwemmen in het Zwarte Woud? Dit is Badeparadies Schwarzwald

Badeparadies Schwarzwald is zeker niet zomaar een zwembad. Het is een heel waterparadijs dat bestaat uit drie verschillende delen:

  • Galaxy: toegankelijk voor gezinnen (peuters tot 3 jaar gaan gratis mee naar binnen) en in totaal 25 unieke waterattracties en 2 restaurants. Volop actie dus, dit gaan zwempies superleuk vinden!
  • Palmenoase: alleen voor 16 jaar en ouder en voor kinderen t/m 3 jaar. Stoombaden, palmbomen en minerale zwembaden. Maximaal relaxen en heerlijk met een baby of dreumes. Ik vond het er heerlijk met onze 1-jarige.
  • Welnessoase: alleen voor  16 jaar en ouder, dit is een sauna en wellness.

Badeparadies Zwarte-Woud GALAXY glijbaan Boomerango

Wij gaan meerdere dagen achter elkaar naar Badeparadies Schwarzwald, want met onze Hoch Schwarzwald Card die bij ons onze accommodatie Ferienhaus Waldwiese zit kunnen we dagelijks 1,5 uur naar binnen. Ideaal aan het eind van de dag, want dan is het er rustiger en dus kun je maximaal van alle glijbanen af in Galaxy. De tijd dat we langer binnen zijn, betalen we bij. Simple as that. Je mag in totaal een verblijf hebben van 2,5 uur maximaal dus je hebt echt wel prima zwemtijd. Wel even vooraf online boeken met je 7-cijferige Hochschwarzwald Card-nummer  en je kaart meenemen, anders kom je er niet in. En ze zijn streng die Duitsers kan ik je vertellen!

Zwembad Zwarte-Woud GALAXY Panorama

No pictures please

Omdat het niet is toegestaan om foto’s te maken bij Badeparadies Schwarzwald hebben ze veel fotomateriaal en een hele toffe video gemaakt! Zo slim hoe de ondernemers in de regio van Titisee-Neustadt hun handen ineens hebben geslagen om dit pareltje te realiseren. Dit concept past in hetzelfde straatje als Rulantica, het waterpark van Europa-Park. Het is handig dat hier 850 parkeerplaatsen zijn, dus je parkeer direct naast de deur. 

Dit parkeren was gratis, maar tegenwoordig betaal je een gereduceerd parkeertarief van € 3,00 als bezoeker van het zwembad, een fair deal vind ik voor 2,5 uur parkeren met een Hoch Schwarzwald Card en zeker voor een dag parkeren. In Duitsland regelen ze het parkeerbeleid over het algemeen echt beter dan in Nederland. Lees: je betaalt veel minder of niet om je auto te parkeren. Gasten van PALAIS VITAL kunnen ook gebruikmaken van het parkeerdek met toegang via de Neustädter Straße dus dat wordt netjes gescheiden gehouden.

Familieglijbanen voor jong en oud

Badeparadies Schwarzwald heeft heel wat awards gewonnen inmiddels. En terecht! Behalve dat het allemaal gestroomlijnd loopt, is het er schoon en prettig om te zijn. Wij zijn in dit waterparadijs met een 7-jarige en een baby. Wat me opvalt, is dat er voor een baby wel een mogelijkheid is om aan- en uit te kleden, maar dat dit buiten een hokje is. De grote mannen zijn al van de eerste glijbaan aan het racen en ik sta daar dus met een baby die net is uitgekleed en zonder Maxi Cosi om hem even in te leggen. Uiteindelijk helpt de vriendelijk dame van de receptie even om een oogje in het zeil te houden op onze baby wereldreiziger terwijl ik me omkleed. Perfecte oplossing en meteen een goede tip als er wordt uitgebreid!

Zodra we binnenkomen sprint onze oudste me tegemoet: het is hier gaaf! Ja, dat zie ik meteen. Van familieglijbaan tot Bommerango en nog veel meer dikke fun komt er op me af. Ik ben geen dare devil in het water, maar zelfs ik ga uiteindelijk van bijna alle glijbanen. LOL!

Badeparadies Zwarte Woud familieglijbaan

Badeparadies Schwarzwald GALAXY Funky Bee

Dit Badeparadies in het Zwarte Woud is awesome!

Terwijl de mannen meerdere keren van iedere glijbaan gaan en zich prima vermaken ben ik meer het type voor de Palmenoase. Met het polsbandje dat we bij de entree hebben gekregen, kan ik zo de oversteek maken naar de Palmenoase. Dit is inbegrepen in de 1,5 uur die we dagelijks in het Badeparadies mogen zijn met onze Hoch Schwarzwald Card. Zodra ik met onze 1-jarige binnenkom valt er letterlijk een oase van rust over me heen. Van het geschreeuw bij de glijbanen naar de rust en de palmen. Samen in het bubbelbad, even wat drinken in de poolbar waar ik gewoon kan betalen met mijn polsbandje. Ondertussen dobbert onze baby lekker rond in zijn zwemband en hij vermaakt zich prima en geniet van alle aandacht die hij krijgt.

Het is echt een aanrader om even in de Palmenoase binnen te stappen. Als je kinderen oud genoeg zijn en zich zelf prima kunnen vermaken op de glijbanen dan zou ik zeggen: sneak hier samen even naar binnen. Heb je kinderen die jonger zijn dan 3 jaar? Dan is het heerlijk chillen hier, want de kleintjes hebben wat minder vertier in het glijbanen gedeelte. Er is wel een klein badje, maar dat zit echt heel erg vol als wij er zijn dus dan is het bubbelbad in de Palmenoase toch aantrekkelijker 😉

Praktische informatie voor een dagje zwemmen

Kijk voor actuele informatie over reserveringen, openingstijden en prijzen op de site van Badeparadies Schwarzwald. Ga in ieder geval op tijd en maak er een dag vol plezier van met 23 glijbanen, een golfslagbad en verschillende restaurants. Als je ook in de Palmenoase wilt dan betaal je wat meer voor een dagentree. Let op, je mag hier vanaf 16 jaar naar binnen en kinderen tot 3 jaar mogen hier gratis mee naartoe. Bedenk je jezelf in het zwembad dat je naar de Palmenoase wilt, dan betaal je ter plaatse voor een transfer naar dit gebied. Met de Hoch Schwarzwald Card heb je dus dagelijks 1,5 uur gratis entree, het kan zijn dat er in bepaalde periodes toeslagen gelden. Kijk voor meer informatie daarover op de site van Hochschwarzwald Card.

Overnachten in het Zwarte Woud

Ben je op zoek naar een fijne accommodatie in de omgeving van Tisisee-Neustadt? Kijk dan eens naar deze accommodaties:

Bij een verblijf van minimaal 2 nachten ontvang je een de Hochschwarzwald Card (toeristenpas voor het Zwarte Woud) bij deze accommodaties gratis erbij! Niet alleen krijg je daarmee toegang tot Badeparadies Schwarzwald, maar ook kortingen op meer dan 100 recreatieve activiteiten, bezienswaardigheden en een skipas voor een aantal van de omliggende skiliften. Er zijn nog veel meer leuk vakantiehuizen in het Zwarte Woud, let alleen even op of ze allemaal de Hochschwarzwald Card aanbieden.