Prachtige wandelroutes in het Noordelijke Zwarte Woud
15 juli 2021 
3 min. leestijd

Prachtige wandelroutes in het Noordelijke Zwarte Woud

Het Noordelijke Zwarte Woud is een van de grootste natuurparken van Duitsland en een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die van wandelen houden. Prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen bepalen hier het uitzicht.

Wandelen in het Zwarte Woud met kinderen

Je wandelt in het Zwarte Woud langs schilderachtige dorpjes, mooie rivieren, kleine meertjes, weilanden en wilde ravijnen. De vele wandelroutes, licht, medium of zwaar, zijn gecertificeerd en goed bewegwijzerd. Het Noordelijk Zwarte Woud is voor veel gezinnen één van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland. Voor wie houdt van rust, ruimte en natuur is het een prachtige regio. Met de auto ben je er zo dus dat is een grote pré als je op vakantie gaat met je kinderen. Het is bekend vanwege de uitgestrekte dennenbossen die liggen tussen Baden-Baden in het westen en Calw in het oosten en van Pforzheim in het noorden tot Alpirsbach in het zuiden.

Wandel highlights in het Zwarte Woud, de echte aanraders

Wandelen in het Zwarte Woud, ik houd ervan… wij houden ervan met ons hele gezin! Er zijn een aantal routes die zeer zeker de moeite waard zijn. Deze staan hieronder bij elkaar verzameld. Afhankelijk van het wandelniveau van je kinderen is een wandeling geschikt of minder geschikt. Onze 2-jarige loopt bijvoorbeeld met gemak een wandeling van 1,5 kilometer zonder te klagen. Dat is niet voor alle kinderen weggelegd en kan enorm verschillen per kind.

Wandelen in het Zwarte Woud met kinderen

Große Runde via de Teufelsmühle

Deze route heet niet voor niets de ‘Große Runde’, want op dit pittige traject van 15 km komen sportieve wandelaars volledig aan hun trekken. Omdat deze route zoveel wandelplezier brengt, is hij door de Duitse wandelbond gecertificeerd als Droomroute. Je bent zo’n vijf uur onderweg dus daarom maak je deze route met oudere kinderen die goed zelfstandig kunnen lopen. De wandeling zijn geen ‘appeltje-eitje’.

Water, Woud en Weide

De wandelroute Water, Woud en Weide is 13 km lang begint en eindigt naar keuze in Calw of Teinach-Zavelstein. Terwijl het water rustig rond je voeten kabbelt, geeft het zachte mos je het gevoel dat je zweeft. Je loopt langs het schavot van Calw en geniet van het uitzicht vanaf de Stubenrots.

De Teinacher

De 11,5 km lange Teinacher-wandeling loopt vanaf de start in Bad Teinach langs de rand van het bos. Via de Mathildenstaffeln en meer dan 600 stenen treden, wandel je omhoog naar de hoogvlakte bij Emberg. Daarna volgt een prachtig bospad naar het romantische Zavelstein met zijn indrukwekkende kasteelruïne.

Wandelen in het Zwarte Woud met kinderen

Genieten in de thermen

Ga na een flinke wandeling ook eens baden in een van de vitaliserende thermen in de kuurplaatsen Bad Herrenalb, Bad Wildbad, Bad Liebenzel en Bad Leinach­-Zavelstein. Hier word je verwend met weldadig en geneeskrachtig bronwater.

Kamperen

Je kunt in het Zwarte Woud fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur. Camping Kleinenzhof van de familie Harter heeft bijvoorbeeld vijf sterren. Het is een heerlijke uitspanning met alle faciliteiten, e-bikeverhuur en vele excursies. De Regenbogencamping in Bad Liebenzell is heel idyllisch gelegen aan de Nagold. Hier heb je behalve een mooi openluchtzwembad ook een tennisbaan en een culinair restaurant. Kijk voor meer informatie over de wandelingen in het Noordelijke Zwarte Woud op ‘Mijn Zwarte Woud‘.

Ook leuk om te lezen:

KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN

EIFFEL

ZWARTE WOUD

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Duitsland?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

Kleine Wereldreiziger PLUS

Heb je vragen over Duitsland?

Word lid van Kleine Wereldreiziger PLUS en gooi ze in de groep!


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen aan andere ouders en ons team

✅ Korting bij onze partners

✅ Extra downloads en moodboards met extra tips

arrow_drop_up arrow_drop_down