Hotel in Dubai met kinderen
Dubai
Mireille Steegmans
Dubai
02/13/2020
6 min

Dubai, het Las Vegas van het Midden-Oosten

02/13/2020
6 min

Dubai is een populaire bestemming bij jong en oud. Niet voor te stellen dat hier zo’n 20 jaar geleden nog bijna niets was dan woestijn wanneer je nu rondloopt in deze metropool.

Vliegen naar Azië via Dubai

Dubai profileert zichzelf als het nieuwe centrum van de wereld. Wat is er te doen in Dubai? Veel! En er komt dit jaar nog meer bij. Dubai Airport is een niet te missen ‘hub’ is voor intercontinentale vluchten en wordt vaak gebruikt als stopover voor vliegreizen naar bijvoorbeeld China of Thailand. Daarnaast heeft Dubai zich gewoon enorm ontwikkeld de afgelopen jaren en wil iedereen eigenlijk wel een stopover maken in dit magische Emiraat in het Midden-Oosten waar iedere keer weer wat nieuws te beleven is. Dat de ontwikkeling in Dubai niet stil staat, blijkt wel uit het feit dat er dit jaar 16 (!) nieuwe attracties worden geopend. Dubai met kinderen? Ja, zeker doen!

Wat is er te doen in Dubai met kinderen?

Genoeg! Er worden in 2016 zelfs weer nieuwe attracties geopend in Dubai: 16 in totaal om precies te zijn. Amazing! Voor wie zich afvraag: Wat is er te doen in Dubai? We nemen je even mee naar een aantal van de nieuwste (te verwachten) attracties van Dubai!

Dubai Safari Park

Het Dubai Safari Park dat op dit moment wordt gebouwd heeft een totale oppervlakte van 119 hectare en ligt in Al Warqa, tegenover Dragon Mart. Het is een prestige project dat 150 miljoen Dirham gaat kosten wat omgerekend neerkomt op ongeveer 35 miljoen Euro. Er wordt dag en nacht gewerkt om de Dubai Safari in oktober te kunnen openen voor publiek. Meer dan 1.000 dieren van over de hele wereld kun je hier gaan zien, inclusief meer dan 350 diersoorten die zeldzaam zijn of met uitsterven worden bedreigd.

Dubai Safari Park

Dubai Water Canal

Het Dubai Canal project is voor iets meer dan 60% compleet en er is dus nog wat werk aan de winkel om het volledig te realiseren. Als het hele project is afgerond dan kun je rekenen op een Jumeirah Beach Park, een shopping mall met een park op het dak, een route van 7 kilometer voor  hardloper en prachtige nieuwe appartementen die uitkijken over Safa Park. Er zullen in ieder geval drie nieuwe voetgangersbruggen komen over het drie kilometer lange Dubai Water Canal en zoals je van Dubai gewend bent, worden dat natuurlijk niet zomaar drie bruggen.

The eye of London … Dubai! Dubai Ferris Wheel

Wat ze in Londen kunnen, dat kunnen wij ook. Dat moeten ze in Dubai gedacht hebben toen werd besloten om de Dubai Ferris Wheel te bouwen. Het wordt het grootste reuzenrad ter wereld deze Dubai Eye. Het reuzenrad wordt meer dan 210 meter hoog en is onderdeel van het Bluewaters Island project vlakbij Jumeirah Beach Residence. Er zullen in totaal 48 gondels zijn en met één rondje draaien kunnen er 1.400 mensen tegelijkertijd genieten van het uitzicht over Dubai.

Eye of Dubai

Dubai Frame

Het is onbekend wanneer de Dubai Frame er zal zijn, maar dit project van bijna 40 miljoen Euro gaat bestaan uit twee torens van 150 meter hoog waartussen op 100 meter een brug zal komen die de twee torens gaan verbinden. Het doet ons een beetje denken aan de torens in Kuala Lumpur.

Al Thuraya Astronomy Centre

Een project van een kleine 10 miljoen Euro in het Mushrif Park in Mirdif. De verwachting is dat dit in juni klaar is en dat het een ruimte museum wordt inclusief theater en een telescoop van 1 meter lang. Er is een samenwerking met scholen en universiteiten, zodat studenten hier ook onderwijs gaan krijgen.

IMG Worlds of Adventure

In het hart van het nieuwe Dubai ligt IMG Worlds of Adventure. Voor ongeveer € 70,00 (actuele prijs mei 2016) koop je een ticket en kun je helemaal los gaan in één van de zones die je vindt ik het park:

 • Marvel
 • Cartoon Network
 • Lost Valley – Dinosaur Adventure
 • IMG Boulevard
 • Novo Cinemas

Je kunt hier ook nog 28 restaurants verwachten, net als live shows en rides.

IMG Worlds of Adventure Dubai

Nog meer leuke attracties in Dubai

Wat is er te doen in Dubai? Heel veel en zelfs nog veel meer! De onderstaande attracties zijn wellicht wat minder geschikt met kinderen, maar nog steeds wel echt een belevenis. In Dubai kun je met gemak een paar weken doorbrengen. Moet je wel een flinke portemonnee meenemen…

 • Nieuwe vismarkt in Deira: Verse groenten en vis in een hal met meer dan 150 groenten- en fruitstallen, 63 kruidenwinkels, meer dan 70 slagers en meer dan 770 kiosken.
 • Dubai Parks and Resorts: Motiongate Dubai, Bollywood Park Dubai, Legoland Dubai, Legoland Water Park en het het themahotel Lapita.
 • Dubai Opera House: In downtown Dubai ligt in het Opera District.
 • Dubai Metro extension: de metrolijn wordt 15 kilometer langer en krijgt er 7 stations bij waardoor Dubai World Central Airport, Al Maktoum International Airport en de Expo 2020 met de rest van de stad worden verbonden.
 • Palms Park: Dit park in Al Awir is ontworpen in de vorm van een palmboom en je zult hier in ieder geval meer dan 1.400 palmbomen gaan vinden.
 • Palm Jumeirah Boardwalk: een 11 kilometer lange promenade met cafés, restaurants, zicht op The Palm, Arabian Gulf en de Dubai skyline natuurlijk.
 • Marina 101 Tower: de op één na hoogste toren van Dubai komt in de Dubai Marina, je vindt hier het eerste Hard Rock Hotel van het Midden-Oosten.

Genieten van de winterzon in Dubai

Dubai is de perfecte locatie om even heerlijk te relaxen en te genieten van alle luxe en fantastische restaurants en hotels. Bij mijn bezoek stond ik weer versteld van hoeveel er weer bijgebouwd is. Juli of augustus is eigenlijk geen goede maand om Dubai te bezoeken het is veel te warm dan.Wij waren zo ontzettend blij dat we in de schaduw konden lopen en in La Marina wilde je eigenlijk in augustus na 8.00 uur ’s ochtends niet meer zijn. Veel te warm, echt extreem en boven de 50 graden later op de dag!

De beste reisperiode voor Dubai is van half september tot begin mei dus het is een perfecte bestemming voor bijvoorbeeld de kerstperiode of de herfstvakantie Heerlijk om even de zon op te zoeken in de koude natte Nederlandse winter. Let goed op wanneer de Ramadan plaatsvindt. De reizen zijn in die periode vaak een stuk goedkoper, maar je bent ook ontzettend beperkt in Dubai wanneer het Ramadan is. Je mag niet eten en drinken op straat, je kunt er zelfs enorm veel gedoe mee krijgen als je wel eet of drinkt op straat. Bovendien zijn ook veel restaurants gesloten.

Enige 7-sterren hotel ter wereld!

Nergens ter wereld vind je zoveel 5-sterren hotels en goede restaurants op in zo’n klein gebied als in Dubai. Dubai telt momenteel mer dan 170 5-sterren hotels. Keuze genoeg dus en het is sowieso slim om een dikke portemonnee mee te nemen als je Dubai met kinderen bezoekt. Lees ook onze persoonlijke tips voor een betaalbaar verblijf in Dubai. Als het je lukt om binnen te komen is een bezoek aan het Burj Al Arab ontzettend gaaf. Het is het enige 7-sterren hotel ter wereld en het hotel heeft een heel streng ‘deurbeleid’, dus het is bijna onmogelijk om een kijkje binnen te nemen. Het Burj Al Arab heeft alleen maar suites en overal waar je kijkt glimt het van het goud. Als je je afvraagt of al dat goud echt is dan is het antwoord ja. Zelfs de gouden verf is gemixt met bladgoud. Je ziet in het Burj Al Arab voornamelijk rijke Chinezen, Russen en natuurlijk de Emirati zelf. De Burj Al Arab behoort tot de Jumeirah keten, zij hebben nog een aantal 5 sterren deluxe hotels in Dubai zoals het Jumeirah Beach hotel.

Burj Al Arab Dubai

Waterpark bij Jumeirah Beach en Atlantis the Palm

Het Jumeirah Beach hotel wat naast de Burj Al Arab ligt heeft een eigen waterpark voor de kinderen. Dit hotel is dan ook meer gezinnen gericht en dus absoluut een aanrader voor een heerlijke vakantie met kinderen. De Jumeirah keten staat sowieso bekend om haar uitbundige luxe en hier betaal je dan natuurlijk ook voor. Heb je wat minder te besteden in Dubai dan is er nog volop keuze om heerlijk te overnachten in Dubai. Doordat het aanbod van luxe hotels zo groot is zijn de prijzen voor veel hotels ook redelijk schappelijk in de meest mooie hotels te slapen. Voel jezelf even als een rijke oliesjeik wanneer je in Dubai bent.

Ook Atlantis the Palm heeft een prachtig waterpark en de Hyatt Hotels hebben grote zwembaden en prachtige kamers die voelen als een balzaal! Kijk voor meer informatie op : Park Hyatt Dubai en Grand Hyatt Dubai.

Atlantis the Palm waterpark