World of Discoveries Porto
02 mei 2020 
in Porto
5 min. leestijd

World of Discoveries Porto

World of Discoveries is een overdekt pretpark, verscholen achter een aantal grote gevels in Porto. Wat ons betreft zeker een activiteit die je met je kinderen moet ondernemen als je in Porto bent. Op een leuke manier leren je kinderen en jij zelf ook alles over de geschiedenis van Portugal.

Je leert bij World of Discoveries echt iets over de historie van Portugal, maar dan wel op een luchtige manier. Wij vinden het zelf stiekem wel fijn om de informatie in kindertaal te horen, wij hoeven eerlijk gezegd niet alles tot in detail te weten en vinden de hoofdlijnen prima. Om de geschiedenis van Portugal goed te kunnen begrijpen breng je zeker een paar uurtjes door in World of Discoveries. Dat kan ook makkelijk, want er is echt genoeg te zien en te doen. Het voelt alsof je zelf een schip binnenloopt als je de houten bedden ziet in één van de ruimten met daarnaast eten en drinken. Vervolgens loop je door en kun je ervaren hoe het is om te vechten als een echte ridder tussen de kanonnen, vooral voor jongens natuurlijk ultiem.

Je leert in dit interactieve museum hoe het was om vroeger aan boord van een schip te leven en krijgt een kijkje in het verleden van het land en de manier waarop de Portugezen landen ontdekten in het verleden. Portugal heeft in het verleden een belangrijke rol gehad in het ontdekken van nieuwe routes, volkeren, dieren en natuur over de hele wereld. Dat ze daar trots op zijn zie je in dit museum absoluut terug. De miniaturen van schepen zijn stuk voor stuk prachtig en kinderen stappen in iedere kamer een andere wereld in waar veel te ontdekken is. Er staat zelf ook een Nederland schip tussen!

World of Discoveries Porto met kinderen

De fun begint eigenlijk al op het moment dat je World of Discoveries binnenkomt, want de verhalen worden hier verteld door mensen uit het verleden. Echte mensen uit de 15e eeuw om precies te zijn! Laat je verrassen en kijk wie je allemaal gaat ontmoeten. Wij verklappen niets en zeggen alleen dat de opzet van dit binnen pretpark echt leuk is voor het hele gezin. De combinatie in het geven van informatie voor oud en jong is perfect, ook wij keken gewoon onze ogen uit. Doordat er continue iemand bij je in de buurt is kunnen ook mensen die niet graag bordjes lezen allerlei vragen stellen en die interactie vonden wij zelf heel erg prettig. De medewerkers zijn behulpzaam en goed op de hoogte over de historie van hun eigen land.

World of Discoveries Porto met kinderen

In World of Discoveries maak je ook een boottochtje langs verschillende culturen en tijden. Dit is een aangename afwisseling, eventjes zitten en uitrusten met een kleuter is wel fijn. Je krijgt een koptelefoon en hoort tijdens de boottocht meer te over de verschillende werelddelen en culturen die je passeert. Op zich is dat leuk en goed bedoeld, maar er is zoveel te zien met een kind dat we de tekst en uitleg eigenlijk niet hebben gehoord. Verder zijn de interactieve wereldkaart met een schat aan historie, 5000 m2 met belevenissen en een tour langs de verschillende culturen, ideeën en innovaties erg interessant. World of Discoveries is echt een verrassend park waar voor kinderen veel te ontdekken is.

Je kunt je bezoek afsluiten in het restaurant. Wij hebben dat niet gedaan, vanwege het tijdstip. Het restaurant is echt ontzettend leuk van opzet en je kunt er kennismaken met eten uit allerlei windstreken: Portugal, Afrika, India, China, Japan en Brazilië.

Porto heeft sowieso ontzettend veel te bieden voor gezinnen en met kinderen, de stad is eigenlijk gewoon één groot pretpark als je het ons vraagt. Het openbaar vervoer in Porto is goed geregeld en daardoor kun je de highlights makkelijk bereiken. Verder is een fietstour door Porto ook een echte aanrader in mijn ogen. World of Discoveries is 5 minuten lopen vanaf Ribeira, gewoon langs de rivier af. Wij waren hier met een peuter van 3,5 jaar en daarvoor was dit museum erg geschikt. Je kunt ook de Tram City Tour – Lijn 1 – nemen naar World of Discoveries, vraag even waar je moet uitstappen want je zou de gevel bijna voorbij reizen, het valt niet echt heel erg op.

TIP! Koop je kaartje voor World of Discoveries Porto vooraf online, dat scheelt met een familie al snel € 10,00 op de totaalprijs

World of Discoveries Porto met kinderen

OVERNACHTEN
Rondreis Noord-Portugal met kinderen

NOORD-PORTUGAL

DOURO VALLEI