Overnachten in een trekkershut met kinderen

Slapen in een leuke trekkershut

Op zoek naar een leuk vakantieadresje in Nederland wat betaalbaar is en liefst midden in de natuur? Wat meer comfort dan kamperen, maar je bent ook niet op zoek naar de luxe van een hotel of volledig uitgerust appartement? Denk eens aan overnachten in een trekkershut met je kinderen. Een houten hutje in welke vorm dan ook met een lekker sfeertje op vaak hele mooie plekjes in de natuur. In Denemarken en Zweden zijn dit soort fijne hutjes al jaren een hit, maar in Nederland zijn ze er ook! Ik heb 5 fijne adresjes voor je!

#1 Camping de Waps in Zuidwest Friesland

Camping de Waps is een begrip in de omgeving. De sfeer op deze camping met veel hoogteverschillen en beschutte plekjes is top. Dit charmante plekje in Zuidwest Friesland ligt midden in het Fonteinbos en is de perfecte start voor een wandeling en natuurlijk het kabouterpad. Je zit hier midden in de natuur en toch heel dicht bij een aantal leuke highlights zoals de Kliffen van Gaasterland en het kleinste Elfstedenstadje Sloten. Ga zeker naar de snackbar als je overnacht bij de Waps, de Pake’s Patat, opa’s frietjes op Friese wijze bereid, zijn heerlijk!

 #2 Zielhoes Noordpolderzijl in Groningen

Vlak achter de Waddenzeedijk op een rustige plek midden in het groen liggen deze trekkershutten met eigen terras en grasveld. Je slaapt bij de Zielhoes in de meest noordelijke accommodatie van Nederland en je kunt van hieruit perfect gaan wadlopen met je gezin. Is het weer iets minder, dan kun je in de middag naar het nostalgisch bruin café ’t Zielhoes dat al sinds jaar en dag aan de zeedijk ligt.

#3 Trekkershut op de Sprookjescamping

De Sprookjescamping in Overijssel is dé kindercamping van Nederland. Hier dansen en springen letterlijk de sprookjesfiguren rond. Je houdt ervan of niet natuurlijk. Feit is in ieder geval dat je kinderen hier genoeg entertainment vinden. De trekkershutten zijn 11 m2 dus knus zeer zeker, maar je hebt echt alle basisvoorzieningen tot je beschikking. Twee stapelbedden met matrassen, een tafel met vier stoelen en buiten een picknicktafel. Je kunt er zelfs eenvoudige maaltijden koken en afwassen. Wel even je eigen slaapzak en overtrek meenemen. Als je zelfs geen servies en bestek wilt meenemen, kun je dat erbij huren. Deze hutten van de Sprookjescamping zitten vaak snel vol, dus wees er snel bij!

Trekkershut Sprookjescamping

#4 De Duiventoren bij Breda

De Duiventoren is een heerlijke plek midden in de natuur rondom de Biesbosch en vlak bij het gezellige Breda. Je hebt hier de keuze uit verschillende leuke accommodaties waarvan de trek-in junior mijn favoriet is. Door de grote ramen aan de zijkanten en het raam bij de bedden beleef je echt dat je midden in de natuur bent. Met comfort, want de trek-in heeft een eigen keukentje en wc. En dan ben ik nog vergeten te zeggen dat we op zaterdagochtend blij verrast waren toen we zagen dat er in de groentetuin direct naast de camping verse groenten en fruit werden verkocht.

#5 Trek-in It Dreâmlan in Friesland

It Dreamlân is echt wel een trekkershut next level en hoort ook zeker in de categorie glamping en tiny houses. Deze comfortabele hutjes hebben een super strak design en zijn gemaakt met hergebruikte materialen. Daar houd ik sowieso al van! De tiny houses staan op de oude Friese terp dus je hebt een fenomenaal uitzicht over de Friese landschappen als je ’s ochtends wakker wordt of als je ’s avonds geniet van een wijntje terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Er zit verwarming in deze natuurhuisjes net als een badkamer en keukentje dus ook in de winter kun je in deze ecolodges verblijven met je kinderen.

Slapen in een trekkershut