Slapen in een boomhut met kinderen

Slapen in een boomhut

Dromen is belangrijk, zeker nu! Hoewel we niet over onze eigen landgrenzen heen kunnen, kunnen we wel maximaal dromen over mooie bestemmingen en fijne cabins waar zo’n heerlijke winterse sfeer hangt in eigen land. Van die plekken waarvan je denkt: daar wil ik naartoe met mijn gezin om te genieten!

Waar kun je leuk slapen in een boomhut in Nederland met kinderen?

Wil je slapen in een boomhut met je kinderen ergens in Nederland? Dan heb je tegenwoordig eindeloos veel leuke mogelijkheden! Van leuke boomhutten met glijbaan tot luxe XXL boomhutten en natuurlijk ook wat meer eenvoudige boomhutten. De realiteit is nu dat we in Nederland moeten blijven, maar géén paniek! Ook hier hebben we toffe boomhutten om in te overnachten met je kinderen. Ik heb boomhutten geselecteerd waar je leuk kunt slapen met je kinderen in onze eigen fijne Nederland.

Waarom kies je voor een boomhut als overnachting?

Een overnachting in een boomhut op een prachtige plek in de natuur. Heerlijk toch? Wij zijn fan! Je kunt kiezen voor back to basic, maar er zijn ook boomhut die voor gezinnen meer comfort bieden of boomhut op vakantieparken die wat meer in een uithoek liggen van het park. Zo kun je wel genieten van activiteiten in de buitenlucht met je kinderen op van die pittoreske locaties zoals je die in bijvoorbeeld Wales of Oostenrijk echt heel veel hebt en toch heb je ook gemak en faciliteiten. Je kunt een boomhut kiezen met zelfs een volledig uitgeruste keuken, WiFi en een bubbelbad. Maar als alleen een kachel en echt in de natuur zijn met je kinderen een wens is dan kan dat natuurlijk ook. Zelf ben ik altijd wel gevoelig voor een fijne sfeer en inrichting in plaats van een ruw ingerichte plek die alleen maar de essentials heeft. Zo’n plek aan de oever van een loch in Schotland met je eigen steigertje voor de deur, midden in de bossen. Heerlijk, maar ook moeilijk te vinden kan ik je vertellen!

# Slapen in het Safari Resort

Een avontuur in de Beekse Bergen is compleet als je in het Safari Resort overnacht met je kinderen. Je kunt vanuit je boomhut bij de Beekse Bergen zo naar Karibu Town lopen en natuurlijk een bezoek brengen aan het Safaripark en Speelland Beekse Bergen. Het sfeertje in deze 6-persoons boomhutten is echt WAUW! Fluitende vogels als je wakker wordt en uitzicht op de savanne en het water vanuit je boomhut. Ja, dat lees je goed! Je hebt echt wel superveel comfort in deze boomhut die 3 slaapkamers heeft inclusief een bedstee, tv, badkamer en terras met schommelstoel om maximaal van het uitzicht te genieten.

Safari Resort Beekse Bergen met kerst

Slapen in een treehouse bij Landal

Landal Miggelenberg in Hoenderloo is prachtig gelegen in de natuur en staat vooral bekend om haar fantastische speeltuin. Onze kinderen hebben er genoten nadat we een speurtocht hadden gedaan over het park. Bijna direct naast de speeltuin ligt er hele sfeervolle boomhut inclusief glijbaan waar je heerlijk zult overnachten met je gezin. Deze houten accommodatie ligt 3 meter boven de grond en heeft verwarming, een houtkachel, vaatwasser en andere faciliteiten die je verblijf lekker comfortabel maken. Je kunt je treehouse via de trap bereiken en er verblijven met maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen.

Blokhut bij Landal met kinderen

# Slapen in een boomhut in de Efteling

De Efteling heeft ontzettend leuke themakamers en de boomhutten in Loonsche Land zijn daar onderdeel van. Supertof en sfeervol! Een overnachting in de Efteling is in onze ogen zoveel leuker dan een dagje Efteling. Gewoon, omdat je wat langer in sprookjessferen blijft met je gezin. De boomhutten ontdekken wij pas de volgende dag, wij slapen zelf in een leuke en knus huisje in het Loonsche Land waar we ook meer dan happy zijn. Maar deze boomhut wordt toch echt de volgende bestemming als we weer gaan overnachten bij de Efteling met onze familie.

Boomhut in de Efteling met kinderen


Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024