FarmCamps, logeren bij de boer

FarmCamps, samen logeren bij de boer

Wakker worden door het loeien van de koeien, de tractor die het land op rijdt of de schapen die achter je tent doorlopen. Als je gaat logeren bij de boer met je kinderen dan maak je kennis met het echte boerenleven. Spelen in het hooi, de dieren voeren, knuffelen met konijnen en genieten van de rust op het boerenland. De rust van offline zijn dan, want op een boerderij is natuurlijk altijd wel iets te doen! Met het unieke concept van FarmCamps maak je samen met je kinderen kennis met het echte boerenleven.

Kennismaken met het boerenleven

Bij FarmCamps kun je rekenen op luxe en een compleet ingerichte tent. Bestel er een lekker ontbijtje bij en laat je bedden opmaken en je komt er achter dat een verblijf bij FarmCamps echt luxe is. Tel daar kleinschaligheid en persoonlijk contact bij op en je snapt dat wij wij enthousiast zijn over het concept! Wat ook absoluut het vermelden waard is, is dat als je een weekend boekt bij FarmCamps je op zondag nog tot in de middag in tent mag blijven, oftewel: je kunt deze hele zondag nog met je kinderen genieten op de boerderij, lunchen bij je tent en je tijd maximaal benutten voordat je weer naar huis gaat. Top toch? Ga kennismaken met het boerenleven en geniet met je hele gezin!

> Bekijk alle FarmCamps

Voordelen van FarmCamps

Wat is FarmCamps?

FarmCamps in het kort? Kamperen bij de boer. Correctie: LUXE kamperen bij de boer. De tenten zijn erg compleet uitgerust en comfortabel, net als de bedden. Je logeert dus op de boerderij en kun meedoen met allerlei activiteiten die je vaak meer leren over de boerderij. Slapen op een boerderij is voor veel kinderen echt een droom en dat was voor onze kinderen net zo. Zij en wij hebben genoten van onze barntent in FarmCamps De Oostermaat, spelen in het hooi, de buurtpoes op bezoek in de tent, de tractor banden klimtoren en de spelletjeskist in onze tent. Lodgetent, Farmtent, Ranchtent of Barntent, keuze genoeg qua accommodatie! Wij verbleven zelf bij een melkveehouderij, maar je kunt ook bijvoorbeeld bij een schapenmelker of een akkerbouwer je ogen dicht doen. Variatie genoeg bij FarmCamps.

Melkveehouderij De Oostermaat Overijssel

Farmcamps met een peuter

Onze eigen ervaring bij FarmCamps

Wij gingen in september met onze 2-jarige peuter en onze 8-jarige zoon naar FarmCamps De Oostermaat om het boerenleven van dichtbij te zien. Wij vroegen ons van tevoren af of FarmCamps geschikt zou zijn met een peuter. Het antwoord is volmondig ja. Natuurlijk is de ene locatie meer geschikt met een peuter dan de andere locatie, maar feit is dat in het totale concept rekening is gehouden met gezinnen en kleine kinderen. Dat zie je aan de inrichting van de tent bij FarmCamps met bijvoorbeeld plastic servies en klein bestek alsook aan de activiteiten die worden georganiseerd op de verschillende boerderijen.

Wat is FarmCamps?

Handig om zelf mee te nemen

Dit vinden wij iedere keer weer een uitdaging. Maar bij FarmCamps wordt alles vooraf duidelijk gecommuniceerd, dus dan weten we precies wat de inventaris van de keuken is en wat we dus wel of niet mee hoeven te nemen. Onder andere het linnen, een huishoudpakket, een boerenoverall of een babypakket kun je erbij boeken. Een paar dagen voor vertrek krijg je via de mail keurig extra informatie over je verblijf en dus een complete inventarislijst. Wij nemen zelf onze airfryer mee, omdat er geen oven is in de tent. Wij vinden dit ideaal voor het maken van een lekkere bitterbal, het opwarmen van een worstenbroodje voor de lunch en dat soort dingen.

Wat is een leuke FarmCamps met een peuter

Op bezoek bij FarmCamps in Brabant

We wonen niet zo ver van Vorstenbosch dus daarom gaan we in de zomer naar de FarmCamps Vorstenbosch met haar fantastische alpacafarm. We vermaken ons er de hele middag prima, een verblijf hier moet echt heerlijk zijn! Alpaca´s voeren, aaien, hopen dat ze niet spugen en lekker spelen. Je kunt dus als bezoeker ook terecht bij deze alpacafarm en dat vinden wij zelf net wat minder. Hoewel je niet bij de tenten kunt komen en niet kunt deelnemen aan de activiteiten, is het hier wel echt een stuk drukker dan bij een FarmCamps waar geen bezoekers van buitenaf komen. Handig om rekening mee te houden voordat je boekt, dan weet je wat je wel of niet kunt verwachten. Een ander mooi plekje in Brabant als je een FarmCamps zoekt is Boerderij Hoeve de Luyterheyde.

Alpacafarm in Brabant

FarmCamps Zeeland

Zoek je een leuke FarmCamps in Zeeland? FarmCamps Oranjepolder is een typisch Zeeuwse boerderij en kleinschalig met 8 luxe tenten. De andere FarmCamps in Zeeland zijn een stuk groter waarbij FarmCamps Mariekerke -een schapenmelkerij- zelfs 23 luxe tenten heeft. FarmCamps Five Star heeft geen Hooi Hoois speelschuur, wel een grote indoor speeltuin. FarmCamps Mariekerke heeft zelfs een Mega Hooi Hooi Speelschuur en je kunt er je eigen konijn bij je tent verzorgen. FarmCamps Op Flakkee heeft een super coole boomhut. Voor ieder wat wils dus bij de verschillende FarmCamps in Zeeland! Kies uit deze boerderijen:

> FarmCamps Zeeland - Op Flakkee

> FarmCamps Zeeland - De Kamperhoek

> FarmCamps Zeeland - Oranjepolder

> FarmCamps Zeeland - Five Star

> FarmCamps Zeeland - Mariekerke

FarmCamps de Oostermaat Overijssel

Van Toer de Boer tot BoerenPaspoort

De ontvangst bij FarmCamps is dik in orde. Onze kinderen krijgen een BoerenPaspoort als we laat in de avond inchecken en we krijgen kort uitleg over het programma en de mogelijkheden. Het BoerenPaspoort kan ook gebruikt worden voor toekomstige verblijven bij FarmCamps, er staan leuke opdrachten in die onze kinderen kunnen doen op de boerderij zoals eitjes rapen, Als een opdracht is gedaan, dan geeft de boer of boerin een stempel in het BoerenPaspoort. Nadat we alle opdrachten hebben gedaan bij Melkveehouderij de Oostermaat gaan onze boys met een heus BoerenKnecht Diploma op zak terug naar het Brabantse land.

FarmCamps de Oostermaat Overijssel

FarmCamps in beeld

Het FarmCamps concept heeft gezinnen zoveel te bieden. Ontdek het boerderijleven met je kinderen en geniet van de natuur! Hier een paar video's van een paar mooie FarmCamps om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten op een FarmCamps zoals FarmCamps BoeBaDoe.

Een lekker verwen ontbijtje

Het is best wel heel erg Nederlands om je eigen broodjes en beleg overal mee naartoe te sjouwen. Maar wij vinden het juist fijn om op vakantie of tijdens een weekendje weg niet continu bezig te zijn. Daarom bestellen wij een lekker ontbijtje bij FarmCamps. We spreken met de boerin van FarmCamps De Oostermaat waar we verblijven af hoe laat ze de warme croissants, broodjes en verse jam brengt. Heerlijk om zo de dag te beginnen nadat we zijn gewekt door de schapen die achter ons huis een briefing houden. Onze kinderen vinden het ook heerlijk en zijn enigszins teleurgesteld als er op zondag geen ontbijt je wordt geserveerd door de boerin. Het was zo lekker! Maar de boerin heeft soms ook een rustdag natuurlijk...

Ontbijt bij FarmCamps

Met korting naar FarmCamps

Korting bij FarmCamps pak je op verschillende manieren: groepskorting en vaste gasten korting tot 10% op je volgende boeking. Als je in hetzelfde jaar een volgende vakantie boekt dan krijg je 5% tot 10% korting. Er zijn alleen voorwaarden voor de periode, niet voor de locatie. Oftewel: de vaste gasten korting bij FarmCamps is niet gebonden aan een locatie. Je krijgt ook korting bij FarmCamps als je met een groep je verblijf boekt. Dit is echt een perfecte locatie voor een weekendje weg met je je familie en FarmCamps is zeker weten ook leuk met opa en oma erbij. Je krijgt bij het boeken van 3 of meer tenten 10% korting bij FarmCamps en vanaf 4 tenten kun je zelfs al een hele boerderij afhuren. Hoe gaaf is dat?! En dan kun je ook nog zelf je programma samenstellen met de boer en boerin.

Van maart tot en met de herfstvakantie kun je bij FarmCamps je overnachting boeken met het gezin. Door de Fijn Weer Garantie boek je zonder risico!

> Boek direct jullie verblijf bij FarmCamps

Farmcamps met een peuter