Leuk hotel Johannesburg met kinderen

Johannesburg

Als je met je gezin naar Zuid-Afrika reist vlieg je vaak op Johannesburg. Vanaf Johannesburg Tambo international airport kun je je roadtrip starten of eindigen. De meeste toeristen blijven vaak een nachtje in Johannesburg. Dit omdat je of te laat aankomt om nog naar de Panoramaroute of het Krugerpark te rijden. Of omdat je terugvlucht erg vroeg vertrekt. In dit blog tippen wij onze vier favoriete kindvriendelijke hotels in de buurt van de luchthaven van Johannesburg.

InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport Hotel

Kom je midden in de nacht op de airport van Johannesburg aan met je kinderen, of moet je heel vroeg vertrekken? Dan is er geen hotel praktischer dan InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport Hotel. Het ligt zo'n beetje op de luchthaven. Je loopt de aankomsthal uit en rijdt met je trolley zo het hotel binnen. Easy dus.

Ga nog niet meteen slapen, maar loop naar een van de hogere verdiepingen (bijvoorbeeld de fitnessruimte) van het InterContinental Johannesburg OR Tambo Airport Hotel om van het uitzicht op de landingsbaan te genieten. De kamers zijn erg comfortabel en je hoort de vliegtuigen niet (ik in ieder geval niet, maar dat komt wellicht ook omdat mijn oren niet al te best zijn).

Starten jij en je gezin de volgende dag met jullie roadtrip? Haal dan je auto lekker 's morgens pas op. Dat scheelt toch weer een dagje autohuur en de verhuurbedrijven zitten op een steenworp afstand van het hotel. Ook de autoverhuur van Sunny Cars ligt vlakbij. Wist je dat je korting krijgt op je huurauto bij Sunny Cars als lid van Kleine Wereldreiziger PLUS?

> Boeken bij Booking.com

Hotel Johannesburg met kinderen

Airport Game Lodge

De naam zegt het al, de Airport Game Lodge ligt redelijk dicht bij de luchthaven (op ongeveer 10 kilometer), maar je hebt hier ook meteen een Afrika gevoel met de dieren die hier rondlopen. Daarmee vinden wij dit hotel ook meteen het meest kindvriendelijk van de vier die we in dit blog beschrijven. Onze dreumes keek zijn ogen uit toen hij ’s ochtends vroeg de springbokken en struisvogels spotte. Wij kwamen hier in het donker aan. Het interieur van de kamers is netjes, maar vrij eenvoudig. De verrassing is daarom des te groter als je ’s ochtends je gordijnen opent en het heerlijke zwembad en de dieren ziet.

Kom je in het donker in Johannesburg aan, dan adviseren we je om met de shuttle naar de Airport Game Lodge te gaan. De straten zijn hier niet goed verlicht en zelfs overdag vonden we het lastig om hier de weg te vinden. Je kunt ’s ochtends weer terug naar de luchthaven om je huurauto op te halen, maar je kunt de huurauto van bijvoorbeeld van Sunny Cars hier ook laten afleveren. Dan heb jij ’s ochtends lekker je handen vrij om met je gezin te ontbijten en te genieten van de fijne tuin van deze Game Lodge. Als dat geen relaxte start van je dag is?

> Boeken bij Booking.com

Airport hotel Johannesburg met kinderen

Southern Sun OR Tambo International Airport

Je zou het niet zeggen als je bij het zwembad staat en naar de tuin kijkt, maar dit hotel ligt vlak naast de luchthaven. Ideaal dus als je een vroeg vlucht moet halen, of juist als je laat in de avond in Johannesburg aankomt. Met de gratis shuttle service die elk kwartier rijdt ben je binnen vijf minuten bij het hotel.

Southern Sun OR Tambo Internationale Airport beschikt over een restaurant dat tot redelijk laat open is en 's ochtends kun je genieten van een heerlijk ontbijt. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en de 'standaard twee persoonskamer' met twee aparte tweepersoonsbedden is voor gezinnen met twee kinderen te boeken, je hebt hier dus geen twee kamers nodig. Ook kun je hier een kinderbedje op je kamer bij laten plaatsen.

> Boeken bij Booking.com

Hotel in Johannesburg met kinderen

Garden Court OR Tambo International Airport

Wil je na aankomst in Johannesburg (of juist een nacht voor vertrek uit Zuid-Afrika) in een betaalbaar hotel slapen waarvoor je niet te ver hoeft te rijden? Dan is Garden Court OR Tambo International Airport een aanrader.

Het hotel biedt een gratis shuttle dienst van en naar de luchthaven dat op een kleine 3 kilometer van het hotel ligt. Het hotel is erg fijn voor kinderen, omdat het een heerlijk zwembad heeft. Ook hoef je niet per se de deur uit 's avonds, want er is ook een restaurant aanwezig. De kamers zijn prima en het ontbijt is inbegrepen. Wij verblijven hier graag als we laat in Johannesburg aankomen.

> Boeken bij Booking.com

Leuk hotel Johannesburg voor kinderen

Maak je een roadtrip door Zuid-Afrika en bezoek je Kaapstad of de tuinroute? Check dan ook onze gratis download Wereldplekken Zuid-Afrika of onze uitgebreide e-book over Kaapstad met kinderen!