Tips voor Canada met kinderen, ga op avontuur
Rondreis Canada met kinderen

Rondreis Canada met kinderen, ga op avontuur!

Westers, veilig, prachtige natuur en adembenemende uitzichten

Canada is het op een na grootste land ter wereld na Rusland, wist je dat? Het land beslaat bijna 10 (!) miljoen vierkante kilometer. Het is een ideale bestemming om te bezoeken met je gezin. Waarom? Het westerse land is veilig, heeft een uitstekend wegennet en afhankelijk van je rondreis zijn de afstanden zijn behapbaar. Spot bruine beren langs de kant van de weg, tel walvisstaarten aan de kust en peddel in een kajak op een ijsblauw meer. Het blijft natuurlijk een avontuur om met (jonge) kinderen een verre reis te maken, maar Canada maakt het een stuk makkelijker. Wij geven je graag een aantal tips. 
Glacier National Park met kinderen

Op op avontuur in Canada

De beste manier om door het land te reizen vonden wij met een huurauto: je hebt dezelfde vrijheid als met een camper, maar slaapt wel comfortabeler in sfeervolle accommodaties. Bovendien kun je stoppen waar en wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld midden in de natuur. Overnacht in een paardentent, tipi of houten blokhout tussen de naaldbomen. Onze kinderen vonden vooral het kamperen in het bos heel spannend. Kruip ’s avonds dicht bij elkaar bij het kampvuur, rooster marshmallows en geniet van de heldere sterrenhemel. De natuur van Canada is adembenemend mooi, net als de zonsondergangen

Vancouver Canada met kinderen

Jetlag als je naar Canada reist

Als je naar Canada op vakantie gaat, dan is de kans groot dat je kinderen en jijzelf last zullen krijgen van een jetlag. Ter vergelijking: in Vancouver is het namelijk negen uur vroeger dan in Nederland. We merkten zelf dat het verstandig was om de kinderen overdag niet té lang te laten slapen, want dan lagen ze ’s avonds erg lang wakker. Door die middagdutjes kort te houden, went het hele gezin het snelst aan de Canadese tijdzone.

Reizen in Canada met kinderen

Wat eet je eigenlijk in Canada?

Eigenlijk kun je de eetcultuur van Canada het beste vergelijken met die van de Verenigde Staten. Fastfoodrestaurants met hamburgers en frietjes kom je overal tegen. Kinderen vinden dit natuurlijk heerlijk, maar Canada heeft meer te bieden dan alleen fastfood. Door de Franse invloeden en de vele immigranten vind je veel goede restaurants met verse vis, gegrild vlees en heerlijke Canadese rode wijn, maar ook Indiase curry’s en Vietnamese loempia’s. De restaurants zijn kindvriendelijk en er is altijd wel wat speelgoed en een kinderstoel aanwezig. Wij vulden een grote koeltas met bagels, creamcheese, vers fruit en voldoende drinken voor onderweg. Goedkoop en gezellig, want zo kun je onderweg waar je maar wilt stoppen om te picknicken.

Beren spotten in Canada met kinderen

Beren spotten in de vrije natuur

Als je naar Canada gaat en je gaat van Jasper naar Clearwater in Blue River dan mag je eigenlijk de safari op de Blue River niet overslaan. De berentour is onvergetelijk mooi. De rit door de Grizzly Beer vallei duur maar een uurtje en in die tijd beleef je gewoon echt een avontuur in het regenwoud. Bij aankomst krijg je meteen zin om op de boot te stappen om samen op zoek te gaan naar beren. Als je dan eenmaal aan boord bent, vraag je je af: 'Gaan we wel een beer zien vandaag'. Die garantie krijg namelijk nooit en het zal je eens gebeuren dat je geen beren ziet. Maar na ongeveer 20 minuten varen door de prachtige natuur worden de eerste beren al gespot op de oever van de rivier. WAUW! De boot gaat langzamer varen en we komen steeds dichter bij de beer. De motor wordt vervolgens uitgezet en langzaam kabbelen je mee met de zwarte beer die langs de waterkant loopt. Het echt ontzettend mooi en indrukwekkend om deze prachtige dieren in de vrije natuur te zien. Op geen enkele manier te vergelijken met beren kijken in de dierentuin. Ook op de terugweg worden er nog beren gespot, een zwarte beer samen met een jonge beer. Het is geweldig om te zien hoe deze dieren zich in de vrije natuur bewegen. Ongelooflijk dat je ze eigenlijk van zo dichtbij kunt zien. Een ervaring die je nooit meer zult vergeten! Dat geldt voor veel wilde dieren in Canada waaronder ook orca's en walvissen. Ze zijn  ontzettend gaaf om te zien en laten bij kinderen een grote indruk achter.

Praktische informatie en feiten over Canada

  • Canada is land met ongerepte wildernis en een verbluffende natuurlijke schoonheid. Het land biedt veel variatie en heeft een verfijnde cultuur. Daarbij is het ook een land met levendige, multiculturele steden. Wat feiten om Canada beter te leren kennen, het land:
  • Ligt boven de Verenigde Staten en  grenst in het westen aan de Stille Oceaan. In het noorden grenst Canada aan de  Atlantische Oceaan.
  • Heeft  de langste kustlijn ter wereld: meer dan 240.000 kilometer, wauw!
  • Telt 10 provincies en 3 territoria: Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Nunavut, Ontario, Prince Edward Island, Quebec, Saskatchewan, The Northwest Territories en Yukon Territory.
  • Kent Toronto, Ontario als grootste stad. Gevolgd door Vancouver, British Columbia, Montreal, Quebec en Calgary, Alberta.
  • Produceert 70% van de ahorn siroop ter wereld
  • Heeft de meeste donutshops ter wereld (gerekend per hoofd van de bevolking)
  • Is 'ijsbeer hoofdstad' van de wereld
  • Eén op de vijf mensen in Canada is in het buitenland is geboren, de meeste emigranten komen uit  Azië.

Canada met kinderen, 100% maatwerk